Fire år mere til Lønstrup

FCH binder cheftræneren til udgangen af 2020

FC Helsingør har sin helt egen 2020-plan og her er cheftræner Christian Lønstrup en central figur. Det har klubbens ledelse sat en fed streg under, med nyheden om at “Løns” har underskrevet en langtidskontrakt, der binder ham til Helsingør på en fire-årig aftale til udgangen af 2020.

– Dermed kan klubben bevare den kontinuitet og fortsætte den udvikling, som skal til for at tage de næste vigtige skridt op af ad i de kommende år, skriver direktør Janus Kyhl i en pressemeddelelse.

FODBOLD: Cheftræner Christian Lønstrup (FC Helsingør) på vej ud til kampen i Bet25 Ligaen mellem FC Helsingør og Vendsyssel FF den 28. maj 2016 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch
Cheftræner Christian Lønstrup på vej ud til kampen i Bet25 Ligaen mellem FC Helsingør og Vendsyssel FF den 28. maj 2016 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch

– Jeg er glad for, at vi har fået aftalen med Christian på plads. Han er en kapacitet, som nyder stor respekt både fagligt og menneskeligt, og som passer godt til FC Helsingørs profil. Christian er en klubmand. Vi fastholder dermed en ambitiøs træner på højeste niveau, som har de redskaber, der skal til for at løfte klubben yderligere, og vi sikrer den langsigtede kontinuitet, som er afgørende, tilføjer bestyrelsesformand Finn Moseholm.

Den nye aftale med Lønstrup er kommet på plads efter et relativt kort forhandlingsforløb. Dermed har både klub og cheftræner også understreget, at der ikke er nogle “bad feelings” ovenpå snakken om et muligt skifte til Superligaklubben SønderjyskE.

Som en del af aftalen, begynder Christian Lønstrup på P-trænerkurset i 2018, den licens der tilsyneladende blev afgørende for, at han ikke kunne få det ledige trænerjob i Haderslev-klubben.

Fuldtidsansatte Lønstrup har tidligere haft en funktionærkontrakt med klubben, der gav mulighed for en kort opsigelsesperiode. Det er der imidlertid ændret på nu, siger Finn Moseholm til Helsingør Dagblad.
– Vi får noget kontinuitet ind på posten i mange år frem og så begynder Christian på P-trænerkurset i 2018 og derfor har vi skrevet en lang aftale, som ikke kan opsiges med tre måneder som en funktionæraftale ville give mulighed for. Vi er selvfølgelig interesserede i at få noget ud af ham, når han er færdiguddannet, siger Moseholm.

FODBOLD: Cheftræner Christian Lønstrup får lufttur efter kampen i 2. Division Øst mellem FC Helsingør og Holbæk BI den 3. juni 2015 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch
Cheftræner Christian Lønstrup får lufttur efter oprykningskampen i 2. Division Øst mellem FC Helsingør og Holbæk BI den 3. juni 2015 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch

Christian Lønstrup har været cheftræner siden 1. januar 2014 og allerede halvandet år efter formåede han at føre FC Helsingør op i 1. division. En oprykning som FC Helsingør kvitterede for, ved at ansætte Christian Lønstrup på fuld tid fra sæsonen 2015-2016. Her sluttede FC Helsingør på en 7. plads med 47 point.

– Christian Lønstrup er blevet en vigtig del af klubben og har i sin første hele sæson som cheftræner bevist, at han har gode taktiske og analytiske evner. Han har formået at omsætte sin fodboldforståelse til at løfte spillerne på en positiv måde og arbejde med individuelle styrker. Vi har en intelligent træner, som selv har spillet på højeste niveau i ind- og udland og som er dybt professionel i sin indstilling fortæller Finn Moseholm.

– Vi er meget bevidst om, at det er en stor udfordring for FC Helsingør, med det budget som vi råder over, at holde på en kapacitet som Christian. Dermed er visheden om, at Christian bliver i FC Helsingør i en fire-årig periode, utrolig vigtig for vores udvikling og det målrettede talentarbejde vi har gang i, slutter Finn Moseholm.

Be the first to comment

Leave a Reply