Selvom der nok skal være nogle HIF’ere, der med et lettere ironisk tonefald kunne anslå Helsingør Stadion – med tilhørende trætribune – til at have stået siden foreningens fødsel i 1899, så varede det faktisk adskillige år, før HIF’s fodboldspillere kunne tage anlægget på Ndr. Strandvej i brug.

De første 24 år af foreningens tilværelse måtte man således tage til takke med forholdene på »Grønnehave«, der navnet til trods, absolut ikke var specielt idyllisk. »Grønnehave« – mellem Kronborg og Marienlyst – var dengang gammel havbund med skarpt strandsand og spredte totter af marehalm. Det lykkedes at få kommunens tilladelse til at jævne området og så lidt græs. Og selvom målene i starten blev pillet ned efter hver kamp, så var det faktisk her HIF spillede de første kampe i SBU’s nystiftede 1.Holdsturnering i efteråret 1902.

Desværre måtte HIF i foråret 1905 flytte banen, da Hornbækbanen havde ødelagt den gamle. Man fik dog skabt en ny i samme område og i 1913 fik man så etableret et skur til materialer og omklædning – påmalet HIF’s navn!

Her boede man indtil 1923, hvor det nye anlæg på Ndr. Strandvej stod klar. Der var naturligvis en vældig debat om dette byggeri, der ødelagde den landskabelige skønhed langs strandvejen.

Søndag den 1. juli 1923 blev Helsingør Stadion – eller Sportspladsen som den hed i mange år – så indviet. Mere end 3000 mennesker så HIF spille venskabskamp mod Frem.

Faciliteter var der ikke mange af, kun nogle skure til omklædning og en markering omkring spillepladsen. Foruden selve opvisningsbanen, rummede Sportspladsen to andre baner til træning og sekundakampe.  

Tribunerne
Hovedtribunen som står den dag i dag, kom først til mange år senere. Årsagen var ikke mindst HIFs succes på grønsværen, der kulminerede da holdet i juni 1934 sensationelt sikrede sig oprykning til Mesterskabsserien – datidens svar på Superligaen, efter to kvalifikationskampe mod Aarhus FC. Det betød endnu flere tilskuere på det smukt beliggende – men primitive – stadion, hvor der ofte var mellem 1000 og 1500 til kampene.

Snart rejste kritikken sig over de mindre tilfredsstillende forhold, som man kunne byde de gæstende hold. HIFs bestyrelse var i forhandling med Helsingør Sportsunion om et større projekt for flere sportsgrene, som imidlertid aldrig kom længere end på papiret. Så besluttede HIF selv at projektere et klubhus på Sportspladsen, men den idé døde, da foreningen ikke selv ejede jorden.

Enden blev, at Sportsunionen nedsatte et byggeudvalg, med HIF som deltagere, der bad byrådet om at få bygget et omlædningshus på pladsen. Det tog dog sin tid, da man krævede, at de klubber der benyttede området også selv skulle spytte i kassen. HIF tilbød at yde 3000 kroner og i 1938, 15 år efter Sportspladsens anlæg, var omklædningsrum med overbygget tribune klar til indvielse. Det skete den 9. august 1938, da HIF spillede 1-1 mod BK Frem i en venskabskamp. 

I mellemtiden var HIF rykket ud af den bedste række og måtte i sommeren 1937 tilbage i 2. Division, efter tre sæsoner i det fine selskab. Men tribunen stod og den fik selskab knap fyrre år senere, da man i 1977 kunne tage cementtribunen mod Ndr. Strandvej i brug, projekteret til 1500 tilskuere.

Stadionrekorderne
Stadionrekorden var i mange år kampen mellem HIF 0g B.93 i Pinsen 1972, begge hold i toppen af 3.Division Øst. Det officielle tilskuertal blev opgivet til 3500, men mange mener at adskillige flere var på plads.

Med FC Helsingør oprykning til Superligaen i sommeren 2017 fik den rekord dog ikke lov at bestå. Bedst besøgt blev således kampen mod FC København den 17. september 2017, hvor 5.348 tilskuere betød helt udsolgt.

Nyt stadion
Mange gange er planerne om et nyt stadion ved Helsingørhallen blevet luftet – senest i prof-tiden i starten af 1990’erne. I 1999 gennemgik Helsingør Stadion imidlertid en større renovering, hvor omklædningsfaciliteterne under trætribunen blev kraftigt forbedret. Derudover blev de gamle bænkerader erstattet af nye plastsæder, og betontribunen fik også en en tiltrængt opfriskning i klubbens røde og blå farver.

Med FC Helsingør’s oprykning til 1. Division fik drømmen om et nyt stadion igen næring og denne gang blev projektet gennemført. I sommeren 2019 flytter de lyseblå således til det nybyggede stadion på Gl. Hellebækvej. Den sidste kamp på Nordre Strandvej blev således opgøret mod Lyngby Boldklub den 25. maj 2019.

HIF på Grønnehave i 1920.
Sportspladsen i 1923.
Kø på Strandvejen til rekordbesøget i 1972.
Hovedtribunen i 1999 med ordet HIF dannet af blå og røde plastsæder.
Der måtte anvendes kraner med stadionlys, da Elite 3000 og FC København mødtes i en TV-transmitteret pokalkamp den 23. september 2009. Foto: Claus Birch
Der blev rejst lysmaster i sommeren 2017 da FC Helsingør sikrede sig oprykning til Superligaen. De var i brug første gang til opgøret md OB den 24. juli. Foto: Claus Birch
Den endelig stadionrekord blev 5.348 tilskuere til opgøret mod FC København den 17. september 2017. Foto: Claus Birch