Lønstrup: Nu skal vi tale med fødderne

Har fået flere strenge at spille på

Efter oprykningsjubel, fester og sommerferie, er det igen blevet hverdag for FC Helsingørs spillere, der på bare tre uger skal være klar til at spille 1. divisionsfodbold. Ansvaret for den proces ligger hos cheftræner Christian Lønstrup, der ser frem til udfordringen og er klar med øgede krav til sine spillere.

FODBOLD: Cheftræner Christian Lønstrup ved FC Helsingør's træningsstart den 6. juli 2015 i Helsingør Idrætspark Foto: Claus Birch
Cheftræner Christian Lønstrup bød velkommen til spillerne mandag aften, men understregede også, at nu skal hænderne ned og fødderne skal tale. Foto: ClausBirchDK.

– Nu har vi haft hænderne oppe i en måned, så nu er det tid til at tale med fødderne. Sidste år havde vi også kun tre ugers forberedelse, men det er selvfølgelig anderledes nu, hvor vi skal forberede os til 1. Division på så kort tid.

– Der er også en masse hype, som vi skal have kontrolleret, men også prøve at udnytte.

De seneste uger er tre erfarne 1. divisionsspillere hentet ind, i skikkelse af Mikkel Knudstrup, Rasmus Minor Petersen og Jonas Hebo Rasmussen. En trio som cheftræneren forventer sig meget af.
– Jeg elsker når vi får nye spillere, der kan gå direkte i startelleveren. Det løfter kvaliteten både i kampene og til træningen, hvor der bliver skulet til sidemanden. Som det ser ud lige nu, er truppen lidt smallere end sidste år, men med mere kvalitet. Vi skal så heller ikke længere ned i forhold til 1. divisionsniveau, siger cheftræneren, uden dog direkte at sige, at et par ansigter mere kunne pynte på truppen.

FODBOLD: Christoffer Ringø, Dia Raofat, Rasmus Minor Petersen, Jonas Hebo Rasmussen, Mikkel Knudstrup og Aleksandar Lazarevic lytter til cheftræner Christian Lønstrup ved FC Helsingør's træningsstart den 6. juli 2015 i Helsingør Idrætspark Foto: Claus Birch
Christoffer Ringø, Dia Raofat, Rasmus Minor Petersen, Jonas Hebo Rasmussen, Mikkel Knudstrup og Aleksandar Lazarevic lytter til cheftræner Christian Lønstrup ved FC Helsingør’s træningsstart. Foto: ClausBirchDK.

Efter flere sæsoner med topplaceringer, hvor FCH har været spilstyrende i de fleste kampe, ser den kommende sæson umiddelbart ud til at handle om overlevelse. Det betyder dog ikke, at Lønstrup vil lave radikalt om på sit koncept.
– Det er klart, at vi bliver ikke så spildikterende som vi var i 2. Division. Men jeg mener også, at vi har et hold, som man ikke skal undervurdere. Vi kommer ikke til at stille os ned og sparke bolde væk, men vil sætte vores aftryk på kampene.

–  Men ser du på de defensive spillere vi har hentet, Minor og Knudstrup, så handler det selvfølgelig om, at det giver mig muligheder for at lege med bagkæden. Vi får flere strenge at spille på, i forhold til hvilken modstander vi står overfor, siger Lønstrup.

Udover de seks prøvespillere der deltog i mandagens træning, vil han iøvrigt få mulighed for at kigge på endnu en potentiel ny spiller, enten tirsdag eller torsdag, afhængig af hans visum. Det er den 17-årige offensive kantspiller Ekrem Aydemir, der har spillet U19 og U21 for Fenerbache.