Mads Danekilde lægger støvlerne på hylden

Efter talrige skader og manglende spilletid er det slut med fodbold

I en alder af blot 21 år har FC Helsingørs forsvarsspiller Mads Danekilde valgt at sige farvel til en fortsat fodboldkarriere.

Efter talrige skader har den unge spiller mistet lysten topfodbold og vil i stedet hellige sig en uddannelse som fysioterapeut.

FODBOLD: Mads Danekilde (FC Helsingør) sparker væk foran Nicklas Marloth (HIK) under kampen i 2. Division Øst mellem FC Helsingør og HIK den 24. maj 2015 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch
Mads Danekilde sparker væk foran Nicklas Marloth (HIK) under kampen i 2. Division Øst mellem FC Helsingør og HIK den 24. maj 2015 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch

– Skader og deraf manglende kontinuitet i spilletiden har desværre været et gennemgående tema for “Dane”´s seniortid, og han er nu kommet til den konklussion, at han er træt af at kæmpe videre, siger FCHs direktør Janus Kyhl.

– Det har jeg den største respekt for og jeg kan kun sige ham mange tak for hans tid hos os. Han har fra dag ét vist en dedikation og en vilje langt over det forventelige og når han nu ikke ønsker at kæmpe videre, så ved man at det er fordi han føler han har givet alt, tilføjer Janus Kyhl.

– Mads har kæmpet rigtigt meget med skader og han har selv givet udtryk for, at han ikke ønsker at sidde invalideret når han bliver 30. Det kan jeg kun bakke op om og jeg er sikker på, at der venter ham masser af gode oplevelser udenfor fodboldbanen, uden at han skal bekymre sig om sit helbred. Han er en fantastisk person, som vi kun kan ønske alt det bedste i livet.

Mads Danekilde uddyber overfor Helsingør Dagblad i dag sin beslutning.
– Jeg har da været skuffet over spilletiden på det seneste. Det skal ikke være nogen hemmelighed. Men jeg stopper først og fremmest fordi, at jeg siden min ankelskade for fire år siden, ikke er gået igennem en halvsæson uden skader. Jeg har en skævhed i hoften, der betyder, at jeg kan forvente at problemerne bare fortsætter og jeg gider ikke sidde med ondt i hele kroppen, når jeg bliver 30 år.

– Det er et definitivt farvel. Der har været følere nogle steder fra og blandt andet var Greve interesseret. Men der er ingenting, der kan friste mig. Det er slut, fastslår Danekilde i Helsingør Dagblad.

FODBOLD: Mads Danekilde (FC Helsingør) jubler efter scoringen til 1-0 under kampen i 1. Division mellem FC Helsingør og FC Roskilde den 21. august 2016 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch
Mads Danekilde  jubler efter drømmescoringen til 1-0 under kampen i 1. Division mellem FC Helsingør og FC Roskilde den 21. august 2016 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch

Den fysisk stærke forsvarsspiller er opvokset i Hillerød og startede karrieren i Hillerød GI. Herfra gik turen til Farum Boldklubs U15-hold og efter en kort afstikker til BSV, kom han tilbage til Farum Park og FC Nordsjællands U17-hold. Herfra hentede FC Helsingør ham i foråret 2014 og et halvt år senere skrev han en to-årig kontrakt med de lyseblå.

Ialt er der blevet til 50 kampe for Mads Danekilde, med et drømmemål mod FC Roskilde i august 2016 som kulmination på den korte seniorkarriere.

Be the first to comment

Leave a Reply