Danekilde: Sabbatår med fuld fodboldfokus

For FC Helsingørs unge forsvarsspiller Mads Danekilde har sommeren 2015 været én af dem, han næppe glemmer foreløbigt. I juni kunne han først juble over oprykningen til 1. Division og kort efter afslutte sin studenteksamen og sætte den eftertragtede hue på hovedet.

Hvilken retning den fremtidige uddannelse skal pege, er den 19-årige FCH’er endnu ikke helt sikker på og derfor venter der nu et sabbatår, hvor Danekilde til gengæld godt ved, hvad han skal lave.
– Jeg skal have fundet mig et arbejde, men ellers kommer jeg til at sætte fuld fokus på fodbolden. Det passer jo rigtig godt i forhold til vores oprykning og jeg glæder mig utrolig meget.

– Mere opmærksomhed omkring kampene, større stadions, fysisk stærkere modstandere og højere tempo i kampene, er noget af det, jeg ser frem.

Mads Danekilde (FC Helsingør) og Brandao (HB Køge) under træningskampen mellem HB Køge og FC Helsingør den 7. marts 2015 i Køge. Foto: Claus Birch
Mads Danekilde og FCH tog forskud på opholdet i 1. Division med træningskampen mod HB Køge og Brandao i marts. Foto: ClausBirchDK.

Mads Danekilde er opvokset i Hillerød, hvor han stadig bor, og startede karrieren i Hillerød GI. Herfra gik turen til Farum Boldklubs U15-hold og efter en kort afstikker til BSV, kom han tilbage til Farum Park og FC Nordsjællands U17-hold. Herfra hentede FC Helsingør ham i foråret 2014 og et halvt år senere skrev han en to-årig kontrakt med de lyseblå.

Den fysisk stærke forsvarsspiller opnåede 21 kampe i oprykningssæsonen, heraf de syv i startelleveren. At konkurrencen ikke er blevet mindre henover sommeren, er Danekilde helt på det rene med.
– Jeg vil helst spille i det centrale forsvar, men føler mig mere og mere tilpas på back’en også. Det er op til mig at vise hvad jeg kan og måske kan det være en fordel, at jeg kan spille flere forskellige pladser.

Selvom FC Helsingør som oprykker, næsten automatisk også er favoritter til at rykke ned igen, er FCH’s 15’er ikke bekymret.
– Det bliver selvfølgelig en udfordring, at vi nok kommer til at løbe mere efter bolden, end vi har været vant til. Men vi har så store kvaliteter på holdet, med gode boldspillere, at jeg sagtens føler vi kan være med.