Klaus Lykke lægger støvlerne på hylden

Flere dårlige decembernyheder fra FCH

Der er fortsat ingen spor af julestemning i de nyheder der kommer fra FC Helsingør. I aftes meddelte Klaus Lykke således klubben, at han ønskede at få ophævet sin kontrakt og indstiller sin professionelle karriere.

– Det har måske ligget i kortene, at et karrrierestop var nært forestående for Klaus, rent aldersmæssigt. Men når det er sagt så har man ikke kunnet mærke det på banen, hvor Klaus har vist en fantastisk styrke og været en naturlig leder. I min optik har Klaus vel næppe været bedre i sin karriere end han er netop nu, og man kan kun sige at han stopper på toppen, skriver direktør, Janus Kyhl i en pressemeddelelse.

FODBOLD: Klaus Lykke (FC Helsingør) under kampen i 2. Division Øst mellem Boldklubben Frem og FC Helsingør den 8. november 2014 i Valby Idrætspark. Foto: Claus Birch
Midtbanegeneralen og indpiskeren Klaus Lykke har valgt at stoppe sin professionelle karriere. Foto: Claus Birch

– Klaus har valgt at tiden er inde til at fokusere på en fremtid udenfor grønsværen, og det må vi naturligvis respektere, ikke mindst taget Klaus alder i betragtning, hvor det er naturligt at fodboldspillere begynder at tænke på livet efter fodbolden, lyder det videre fra Kyhl.

– Det har på ingen måde været nemt at sige farvel til FC Helsingør, hvor jeg fra første dag har nydt at spille, men jeg er kommet til et punkt i mit liv, hvor jeg skal tænke på fremtiden. Jeg kommer uden tvivl til at savne omklædningsrummet og stemningen omkring kampene, og jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke mine fantastiske holdkammerater, samt Christian Lønstrup og Brian Gellert der hentede mig til Helsingør og bragte min glæde til fodbolden tilbage, udtaler Klaus Lykke, inden han slutter med en hilsen til FC Helsingørs fans,
– Endelig en stor tak og ros til alle de FC Helsingør fans der har fulgt os på hjemme- og udebane – hatten af for jer, slutter Klaus Lykke.

Den 33-årige hardnitter kom til FC Helsingør i januar 2014, og har siden været en vigtig brik på sundbyens hold.Klaus Lykke har spillet størstedelen af sin professionelle karriere hos AB, for hvem han var mangeårige anfører, inden han skiftede til FC Helsingør, som han har været med til at spille op i BET25 Ligaen. I FC Helsingør nåede Klaus Lykke at spille 55 kampe og score 5 mål. Hans kontrakt løb oprindeligt til sommeren 2016.

Lykke er den tredje spiller der forlader FC Helsingør i vinterpausen. Tidligere har André Riel skrevet kontrakt med Vendsyssel FF, mens også Mads Laudrup har valgt at stoppe karrieren som aktiv på topniveau.