FCH henter AB-ikonet Klaus Lykke

Halvandet år til midtbaneprofil

Rygterne havde svirret nogle dage og her til eftermiddag kunne FC Helsingør så præsentere Klaus Lykke som seneste forstærkning af førsteholdstruppen.

En tilgang der må placeres i kategorien “scoop”, ikke mindst fordi de lyseblå sikrede sig den 31-årige midtbanespillers signatur foran flere 1. divisionsklubber.

Klaus Lykke blev i efteråret vraget fra akademikernes trup, efter en uoverensstemmelse med cheftræner Thomas Nørgaard og siden har der været hård kamp om det mangeårige AB-ikon og anfører.

Dét opgør vandt FC Helsingør og det var en både glad og stolt sportschef Johnni M. Christensen, der i dag kunne præsentere sin nye spiller:
– Klaus Lykke har været en stor profil i AB og 1. division gennem flere sæsoner, hvorfor vi er meget tilfredse med, at det er lykkedes os at blive enige med ham om at fortsætte karrieren i FC Helsingør. Klaus er en gennem rutineret divisionsspiller, en indædt fighter, en indpisker og en ledertype, som vi forventer vil gøre en markant forskel i vores i forvejen dygtige, men knapt så rutinerede trup, siger FCH’s sportschef.

Klaus Lykke spillede ungdomsfodbold på Østerbro i B.93 inden han kom til AB i 1998. En kort overgang var han udlejet til HIK, men har optrådt næsten 300 gange i den grønne trøje. Lykke er kendt som en fighter af rang, en spiller med en fanden-i-voldskhed og et drive, der nok giver en del kort, men så sandelig også kan trække holdkammeraterne frem.

Klaus_Lykke
Klaus Lykke ved præsentationen i FC Helsingør. Foto: FCH/Alexander Mosevang Christensen.

I FC Helsingør genforenes Klaus Lykke med Christian Lønstrup, der som bekendt var assistenttræner i AB i efteråret. Lønstrup lagde ikke skjul på, at netop Klaus Lykke stod øverst på den ønskeseddel, som han før jul afleverede til klubbens ledelse.
– Jeg har haft fornøjelsen af at arbejde med Klaus Lykke gennem det sidste halve år i AB. Han stod øverst på den ønskeliste, jeg afleverede til klubben i december, hvorfor jeg naturligvis er meget glad for, at det nu også er lykkedes at få lavet en aftale med ham.

Sportschef Johnni M. Christensen har tidligere understreget, at FC Helsingør ikke kommer til at sprænge spillerbudgettet, selvom man vil forstærke sig effektivt forud for den sidste sæsonhalvdel. At Lykke ikke har været billigste model på markedet er der ingen tvivl om og skiftet til FC Helsingør har krævet hjælp.
– Det skal i denne sammenhæng næves, at det ikke havde været muligt at hente Klaus Lykke til FC Helsingør i dette transfervindue, hvis ikke en gruppe af vores trofaste sponsorer var gået sammen og gjort det muligt for os. Dette er vi meget taknemmelige for og det er helt fantastisk at mærke den store opbakning FC Helsingør har i Helsingør og omegn, slutter sportschefen.

Klaus Lykke har tegnet en kontrakt frem til 30. juni 2015 og bliver dermed FC Helsingørs fjortende kontraktspiller.