FCH takker nej til amerikanere, men mangler to millioner kroner

Formand Finn Moseholm vil ikke afgive kontrollen med klubben til udenlandske investorer

En enig bestyrelse med formand Finn Moseholm i spidsen, har takket nej til et tilbud fra en amerikansk investorgruppe. Foto: Claus Birch.

FC Helsingørs bestyrelse har foreløbig takket nej til et tilbud fra en amerikansk investorgruppe. Klubben mangler dog omkring to millioner kroner i indeværende sæson og håber på lokale investorer.

På et bestyrelsesmøde i aftes, har FCH besluttet at takke nej til det tilbud klubben har modtaget fra en amerikansk investorgruppe. Det siger formand Finn Moseholm til bold.dk.
– Under de omstændigheder, de har præsenteret for os, er vi ikke interesseret. Vi har fået tilsendt et oplæg, som vi drøftede onsdag aften, og der var en række ting, vi skal have afklaret, da de er lidt unuancerede i forhold til den selskabskonstruktion, som de har foreslået. Der er nogle advarselslamper, der er tændt, og der er nogle ting, vi er nødt til at få undersøgt nærmere med en advokat. Det har blandt andet noget at gøre med, hvor meget kontrol man afgiver over et selskab, altså hvor meget vi vil afgive i forhold til vores egen indflydelse.

– Vi er ikke som sådan til salg. Vi blev kontaktet af denne gruppe, da de mente, at vi er interessante for dem – blandt andet i forhold til talentudvikling – og vi har derfor haft nogle gode møder med dem. Her har vi gjort det rimelig klart med det samme, at vi ville bevare det koncept, vi kører med nu. Vi er ikke interesseret i, at der kommer en masse spillere udefra, men vil derimod bygge på det talentarbejde, vi har gang i. Vi har langt hen ad vejen været rimelig enige med dem, men buddet er ikke helt, som vi havde regnet med. Det kan der rykkes på hen ad vejen under nogle forhandlinger, men under de former, vi har set lige nu, er det i hvert fald ikke aktuelt, og der er et stykke vej endnu, hvis vi skal blive enige, siger Moseholm til bold.dk.

Den mulige investor skulle være Jordan Gardner, der i dag er medejer af den irske klub Dundalk FC og har investeringer i både Swansea City i den engelske Championship og i den australske klub Gold Coast United FC. Ifølge BT bakkes han økonomisk op af en investorgruppe med landsmanden Bill Stewart og Zephyr Bay Sports Partners i spidsen.

Der kommer til at mangler et par millioner
Til Helsingør Dagblad lægger Moseholm dog ikke skjul på, at klubben er presset på likviditeten, såfremt man skal fastholde det nuværende ambitionsniveau. FCH havde en omsætning på godt 30 mio kroner i regnskabsåret 2017/18 og budgetterer med omkring 14 – 15 mio. kroner i denne sæson. Ifølge Helsingør Dagblad skulle det dreje sig om cirka to mio. kroner, som klubben skal ud og finde i løbet af foråret.

– Vi har nogle tilkendegivelser på, at der er interesse om vores projekt fra lokale folk, som overvejer at investere i et FC Helsingør-selskab, hvor vi kører videre med vores DNA, vores strategi og vores arbejdsmetode, tilføjer Finn Moseholm.

FC Helsingør havde i oprykningsåret 2016/17 en omsætning på knap 10 mio. kroner i NordicBet Ligaen.