De vigtigste begivenheder omkring FC Helsingør, dag for dag…..

December
22. 
Efter et ekstraordinært møde bag lukkede døre i Helsingør Byråd står det klart, at et politisk flertal bakker op om, at Helsingør Kommune køber den privatejede førstesal på tribunebygningen stadion for 19 mio. kroner. Siden åbningen af Helsingør Stadion har der været uenighed omkring tribunens førstesal, som er opført og ejet af byggefirmaet Vida A/S. Planen var at lokalerne skulle lejes af klubben, men efter den amerikanske overtagelse blev den model afvist.

19. Bestyrelsen i FCH meddeler, at aktietegningen forlænges til udgangen af februar måned 2023. Det skyldes den positive udvikling, hvor aktietegningen nu har rundet 3 millioner kroner samt det forhold, at Bo Bay Hougaard tiltræder som ny CEO fra 1. januar 2023 og dermed kan gøre sit til at påvirke udviklingen

16. 50-årige Bo Bay Hougaard tiltræder som ny CEO, administrerende direktør, i FC Helsingør med virkning fra 1. januar 2023, skriver klubben i en pressemeddelse. Med ansættelsen af revisoruddannede Hougaard, bliver Janus Kyhl istedet direktør for den sportslige og kommercielle del af klubben. Bo Bay Hougaard har en lokal forankring og erfaring med bestyrelses- og direktørposter på højt internationalt niveau.

1. FC Helsingørs ligatrup er samlet for sidste gang i år, inden holdet sendes på juleferie.


November
21.
Det danske U19-landshold vinder 3-1 over Tjekkiet i endnu en træningskamp under opholdet i Pinatar i Spanien. Alexander Lyng starter på bænken, men skiftes ind til sin femte U19-landskamp

18. Alexander Lyng er i startopstillingen da U19-landsholdet besejrer Tjekkiet 3-2 i en træningskamp i spanske Pinatar. Midtbanespilleren udskiftes efter 75 minutter i sin 4. kamp på U19-holdet.

13. Efterårets sidste kamp i NordicBet Ligaen tabes 1-4 til FC Fredericia.

9. For at sikre en solid lokal forankring i ejerskabet af klubben, åbnes for salg af aktier i FC Helsingør A/S. Minimumstegningen er kr. 1000,- pr. aktie.

5. FC Helsingør vinder 1-0 over Hvidovre IF.

4. U19-landstræner Jens Olsen udtager Alexander Lyng til to venskabskampe mod Tjekkiet. Begge spilles under et træningsophold i Spanien senere på måneden.


Oktober

Maj
30. FC Helsingør meddeler at Brandon Onkony stopper i klubben, når hans 2-årige kontrakt udløber med udgangen af juni.

Februar
23. Alexander Lyng
scorer sit fjerde mål i landskamptrøjen, da han bringer U18-landsholdet foran 1-0 i dagens venskabskamp mod Spanien. Værterne kommer dog stærkt tilbage og vinder opgøret 4-2.

19. Øresundspokalen kommer tilbage til Helsingør, da FCH vinder sundderbyet mod det nykårede Allsvenskan-mandskab Helsingborgs IF med 2-1. Nikolaj Hansen og Callum McCowatt scorer de to mål, der afslutter en stor pre-season for FC Helsingør.

15. Det suveræne tophold i 3. Division, FC Roskilde, må lægge ryg til et 1-4 nederlag, da FC Helsingør spiller den næstsidste træningskamp før forårspremieren. Oliver Drost scorer tre mål og Kasper Enghardt et enkelt.

8.
FC Helsingør sikrer sig den anden sejr på træningsopholdet i Tyrkiet, med 3-1 over FK Khimki fra den russiske Premier Liga. Kristoffer Munksgaard fortsætter målstimen og scorer for tredje kamp i træk.

8. Alexander Lyng udtages igen til U18-landsholdet, der møder Spanien i en træningskamp i Pinatar den 23. februar.

4. Kristoffer Munksgaard scorer et vaskeægte hattrick i første halvleg, da FC Helsingør vinder 4-2 over FK Mladost Lučani fra Serbien i den første kamp under træningslejren i Belek. Nicolai Geertsen header det sidste i nettet i slutminutterne.

2. En opgradering af Helsingør Stadion til Superliga niveau rykker en smule nærmere. Efter et møde mellem Helsingør Kommune og FC Helsingør er der optimisme og tilsyneladende et politisk flertal for at bruge 500.000 kroner på at undersøge, hvordan det nye stadion kan forbedres.

1. FCH præsenterer den 20-årige syriske landsholdsspiller Oliver Kass Kawo som sidste tilgang i transfervinduet. Den talentfulde midbanespiller støder til truppen på træningslejren i Tyrkiet, efter to VM-kvalifikationskampe for Syrien.


Januar
31.
På transfervinduets sidste dag, sikrer FC Helsingør sig en markant personlighed som sidste skanse, da 32-årige Sebastian Mielitz hentes i FC Viktoria Köln. Den rutinerede keeper har en fortid i SønderjyskE, hvor han blev pokalvinder i 2020.

30. FC Helsingør-truppen rejser til Tyrkiet på en 10 dages træningslejr i Belek.

29. Birmingham City-angriberen Keyendrah Simmonds er på vej til FC Helsingør på en lejeaftale, skriver Sky Sports. Den 20-årige forward har en fortid i Manchester City og på det engelske U18-landshold.

28. FC Helsingør-duoen Elijah Just og Callum McCowatt får en landskamp mere til CV’et, men må samtidig indkassere et nederlag, da New Zealand taber 1-3 i testkampen mod Jordan i Abu Dhabi.

28. Kristoffer Munksgaard er for første gang i aktion og scorer kampens sidste mål, da 2. divisionsklubben AB bliver besejret 5-2 i en træningskamp på Helsingør Stadion.

27. FC Helsingør smider en regulær transferbombe, med meddelelsen om at klubben henter Vejle Boldklubs anfører og kulturbærer, den 33-årige centrale midtbanespiller Jacob Schoop på en to-årig kontrakt.

27. Den amerikanske ejerkreds er måske på vej ud af FC Helsingør. I hvertfald fortæller formand Jordan Gardner i et ganske opsigtsvækkende interview med nyhedssitet The Ringer, at tidspunktet nærmer sig hvis FCH rykker i Superligaen og kan sælges med profit.

26. Efter snart to år i Corona pandemiens tegn, går vi mod lysere tider. Regeringen ophæver alle danske restriktioner med virkning fra 1. februar. Det betyder også at fodbolden er godt på vej til at blive normaliseret.

24. En kontrol af Helsingør Stadion har afsløret, at der nogle steder mangler brandtætning omkring rør og kabler. Det har fået Helsingør Kommunes Byggemyndighed til at kræve, at hele stadion gennemgåes for at få udbedret de brandklassificerede konstruktioner, skriver Frederiksborg Amts Avis.

22. FCH vinder 3-2 over Landskrona BoIS fra Superettan i årets første træningskamp. To mål af Oliver Drost og et af Tonni Adamsen afgøre opgøret i Sverige.

21. Elijah Just og Callum McCowatt udtages til New Zealands 23-mands trup til de kommende træningskampe mod Jordan og Usbekistan.

21. DBU’s direktør Jakob Jensen, Helsingørs borgmester Benedikte Kiær samt Strandhotel Marienlysts direktør Michael Lauritsen tager første spadestik til den nye hybridbane ved Helsingør Stadion, der sikrer herrelandsholdets fortsatte tilknytning til Helsingør.

21. En synsrapport fastslår, at jordvoldene bag de to mål på Helsingør Stadion er opført håndværksmæssigt korrekt. Dermed må Helsingør Kommune selv til lommerne, hvis der skal rettes op på denne stærkt kritiserede del af byggeriet.

17. Frustrationer over manglende aktion fra klubbens og kommunens side, har fået en gruppe fans til at tage sagen i egen hånd. De præsenterer et forslag der for godt 10 mio kroner skal gøre Helsingør Stadion klar til Superligafodbold, hvis det skulle lykkes de lyseblå at sikre sig adgang til den bedste række.

17. Helsingør Dagblad skriver at “en nordisk topklub” har lagt et bud på cheftræner Morten Eskesen. Klubben har afvist tilbuddet, men både Eskesen og klubdirektør Jim Kirks bekræfter historien.

14. Flere prøvespillere er med i FCHs træningsstart, deriblandt den 22-årige målmand Ilias Mouthe-Sebtaoi med en fortid i Anderlecht og Manchester United og det tidligere AC Milan-talent,  den 23-årige offensive midtbanespiller Hachim Mastour.

13. Kolding IF køber venstrebacken Dalton Wilkins fri af hans FCH-kontrakt et halvt år før udløb, efter den 22-åriges newzealænders succesfulde lejeophold i 2. divisionsklubben i efteråret.

11. Frederik Bay lægger yderligere et år til sin kontrakt, således at venstrekantspilleren nu er bundet til FC Helsingør frem til sommeren 2023. Ifølge Bold.dk overvejer FCH også at tilbyde kontrakter til to målmænd, rutinerede 38-årige Thomas Mikkelsen fra Brøndby IF og 26-årige Andreas Hansen fra AaB. Cheftræner Morten Eskesen vil ikke kommentere rygterne.

10. SønderjyskE aflyser deres træningslejr i Tyrkiet på grund af Covid-19. Dermed må FCH se sig om efter en ny modstander som erstatning for det planlagte opgør den 6. februar.

6. En skadesfri FC Helsingør-trup, med nyankomne Kristoffer Munksgaard som eneste nye ansigt, var mødt op til årets første træningspas på et frostkoldt men solbeskinnet Helsingør Stadion.

4. Målmand Christoffer Petersen forlænger sin lejeaftale med 2. divisionsklubben Kolding IF i yderligere et halvt år.