Amerikansk investor udfordres

Lokal gruppe vil holde FCH på danske hænder

Direktør Janus Kyhl har endnu ikke vendt tommelfingeren op eller ned for en mulig investor i FC Helsingør. Foto: Claus Birch

For godt en uge siden rundede FC Helsingør efterårssæsonen af med en livgivende 2-0 sejr over Hvidovre IF. Meget tyder dog på, at endnu en kamp skal afgøres, inden FCH-ledelsen kan holde juleferie.

Den afgøres ikke på grønsværen, men nok snarere på talegaver, powerpoint præsentationer og ikke mindst cool cash.

Efter ugers rygter, erkendte FCH-direktør Janus Kyhl forleden, at der foregår samtaler med en mulig amerikansk investor. Knapt var blækket tørt fra den nyhed, før Helsingør Dagblad kunne fortælle, at en dansk gruppe af investorer havde taget kampen op, for at beholde FCH på danske – og lokale – hænder.

Amerikansk besøg
Det er som ventet amerikanske Jordan Gardner der er i spil, til en hel eller delvis overtagelse af FC Helsingørs førstehold, der i samme ombæring adskilles fra ungdomsafdelingen.

Gardner var i Helsingør, hvor han bl.a. overværede en ungdomskamp i selskab med Janus Kyhl.
– Det er rigtigt, at vi forhandler med nogle amerikanere om et samarbejde i fremtiden. Som jeg har sagt tidligere, så er vi interesseret i at få investorer ind, og vi er i forhandlinger med flere forskellige interessenter, men mere kan jeg ikke sige, siger Kyhl til Helsingør Dagblad.

Lokalt modspil
Intet er dog endnu afgjort. Således fulgte Helsingør Dagblad op med en historie om, at de amerikanske investorer nu har fået et lokalt modspil. Det skulle ifølge avisen være en gruppe, med flere nuværende FCH-sponsorer iblandt.

– De oplysninger kan jeg ikke kommenterer på. Det rigtigt at vi er i forhandlinger med flere forskellige personer, der kunne have interesse i at investere i FC Helsingør. Det har ikke ændret sig det seneste døgn, kommenterede Janus Kyhl.