FCH på vej i Stars & Stripes?

Amerikansk investorgruppe rygtes ifølge BT på vej i FC Helsingør

Formand Finn Moseholm har ingen kommentarer til de konkrete rygter om en amerikansk investeringsgruppe, men fortæller at der gennem tiden har været flere udenlandske henvendelser. Foto: Claus Birch

FC Helsingørs lyseblå striber kan snart være en saga blot. Fremtiden kan meget vel byde på Stars & Stripes, i hvert fald i overført betydning, hvis rygterne om interessen fra en amerikansk investorgruppe er sande.

Således kan BT afsløre, at en gruppe med amerikanske Jordan Gardner i spidsen, skulle være i forhandlinger med FCH om en investering i klubben. Det skulle være klubbens talentudvikling, det nye stadion og den geografiske placering tæt på hovedstaden, der skulle være interessante.

FC Helsingør’s direktør Janus Kyhl ønsker ikke at kommentere oplysningerne overfor avisen.

Til Frederiksborg Amts Avis erkender formand Finn Moseholm, at der i en del år har været forskellige henvendelser, eksempelvis fra England og Kina. Han ønsker heller ikke at udtale sig om den eventuelle amerikanske interesse, men siger:
– Hvis det skal ske, så skal der være en masse ting, der skal være på plads. Vi vil bevare talentafdelingen under en foreningsstruktur. Der kan i givet fald blive tale om en struktur, hvor seniorholdet kommer under et selskab. Det er sådanne idéer vi arbejder med, forklarer han til avisen.

Tidligere på efteråret besluttede klubben på generalforsamlingen, at der skulle stiftes et selskab, for at gøre klubben mere økonomisk robust. 

I følge BT er den mulige investor Jordan Gardner i dag medejer af den irske klub Dundalk FC og har investeringer i både Swansea City i den engelske Championship og i den australske klub Gold Coast United FC. Ifølge BT’s kilder bakkes amerikaneren økonomisk op af en investorgruppe med landsmanden Bill Stewart og Zephyr Bay Sports Partners i spidsen.