Søg på denne side:

Søgeresultat markeres med blåt

De vigtigste begivenheder omkring FC Helsingør, dag for dag…..

Januar 2021
23. HIK’
s bestyrelsesmedlem Per Frimann kritiserer FC Helsingørs beslutning om at aflyse dagens træningskamp mellem de to klubber grundet Corona-frygt. “Det er beklageligt og det handler desværre om uvidenhed hos vores modstander. HIK-spillerne er blevet testet akkurat som 1. divisions- og 3F Superligahold og i øvrigt af det samme testmandskab“, siger han til bold.dk. FC Helsingør beklager, men fastholder beslutningen, “Vi betaler vores spillere for at tage hjem hver dag og holde sig væk fra andre, men det kan du ikke på samme måde i 2. division“, svarer pressechef Rune Milling fra FCH.

22. Angriberen Sebastian Czajkowski forlænger sin kontrakt med FC Helsingør med to år, således at aftalen nu løber til sommeren 2023. Czajkowski kom til FCH i sommeren 2020 fra FC Roskilde og er hurtigt faldet til i det nordsjællandske, selvom skader reducerede spilletiden markant i det første halvår. “Jeg er helt vildt glad for at være i klubben, og jeg føler mig hjemme i Helsingør. Klubben er fantastisk både med trænere, ledere og folk, der kommer på stadion. Selvfølgelig vil jeg gerne være en del af det”, siger 24-årige Sebastian Czajkowski til Helsingør Dagblad.

Nicolai Geertsen – med anførerbindet for Lyngby Boldklub – skriver kontrakt med FC Helsingør frem til sommeren 2022. Foto: Claus Birch.

22. FC Helsingør fortsætter oprustningen til forårssæsonen og henter den rutinerede forsvarsspiller Nicolai Geertsen hos Lyngby Boldklub i Superligaen. FCH har flere gange tidligere haft interesse i den 29-årige stopper, men først nu er skiftet en realitet. Nicolai Geertsen er søn af den tidligere topscorer – og senere cheftræner – i Helsingør IF Egon Geertsen. Han har en fortid i norsk fodbold, samt hos Brøndby IF, BSV, HB Køge og Hillerød Fodbold. Nicolai Geertsen havde kontrakt med De Kongeblå frem til sommerferien, men den er ophævet således at han kan skifte transferfrit til FCH.

22. Efter en uges prøvetræning og en halvleg i træningskampen mod FC Nordsjælland, er FCH-opholdet slut i denne omgang for 19-årige Alexander Hjælmhof. Midtbanespilleren fra FC København har i dag valgt at fortsætte karrieren hos HIK i 2. Division.

21. Der bliver ingen FCH-karrieren for FC Roskilde’s Mileta Rajovic i denne omgang. Den 21-årige angriber, der blev testet mod FC Nordsjælland forleden, har valgt at fortsætte på en “længere” kontrakt hos Næstved Boldklub i 2. Division i stedet.

20. FC Helsingør aflyser tre af forårets træningskampe, mod 2. divisionsholdene HIK (23/1), Næstved Boldklub (6/2) og Roskilde KFUM (13/2). Det skyldes frygten for Corona-smitte, idet klubberne i den tredjebedste række ikke er underlagt de samme testkrav som i 1. Division og Superligaen.

20. FC København vinder 3-2 i onsdagens regntunge træningskamp på kunstgræs på Frederiksberg. Anders Holst giver FCH føringen i kampens andet minut, men Superligaholdet kommer på 3-1 på scoringer af Kamil Wilczek, Viktor Fischer og Jens Stage, inden Carl Lange reducerer til 3-2. Cheftræner Morten Eskesen tester Skive IK’s Nicklas Mouritsen fra start på venstre back og undervejs bliver det også til et indhop for den prøvespillende New Zealænder Sean Bright. Også U19 spillerne Anosike Ementa, Luca Costabile, Alexander Stjernegaard og Emil Rasmussen skiftes ind i kampen der spilles over 105 minutter.

Tonni Adamsen i aktion for BK Frem i foråret 2019. Foto: Claus Birch

19. FC Helsingør skriver en ét-årig kontrakt med den 26-årige angriber Tonni Adamsen fra Boldklubben Frem. Angriberen har trænet med i en uges tid og spillede de første 45 minutter i lørdagens testkamp mod FC Nordsjælland, men har været på trænerteamets ønskeliste længe. Således var der dialog mellem parterne allerede sidste sommer, men FC Helsingør ønskede ikke at honorere Valby-klubbens krav til en transfersum og ventede derfor til angriberens kontraktudløb til nytår. Tonni Adamsen startede som ungdomsspiller i Taastrup IK og senere Brøndby IF, fortsatte siden hos Taastrup FC hvor han i en ung alder var anfører på klubbens Danmarksseriehold. Siden 2018 har han spillet 65 kampe for BK Frem i 2. Division, med 24 mål til følge. Tonni Adamsen kommer til at spille i trøje nummer 30 hos FCH.

16. Angriberen Andreas Smed, der forlod FC Helsingør ved kontraktudløb ved årsskiftet, har valgt Boldklubben Frem som sin nye klub. Den 23-årige angriber har skrevet en kort kontrakt frem til sommerferien.

Tochi Chukwuani (FC Nordsjælland) kæmper med prøvespilleren Sean Bright (FC Helsingør) under træningskampen mellem FC Nordsjælland og FC Helsingør den 16. januar 2021 på Right to Dream Park (Foto: Claus Birch).

16. På et frostkoldt Right to Dream Park vinder FC Nordsjælland 4-2 over FCH i vinterens første træningskamp. Cheftræner Morten Eskesen tester angriberne Tonni Adamsen og Mileta Rajovic samt den centrale midtbanespiller Sean Bright fra start, mens de øvrige testspillere Mohammed Youssef, Dylan Ruiz-Diaz og Alexander Hjælmhof samt U19-holdets Emil Rasmussen spiller de sidste 45 minutter. Kamaldeen Sulemana sørger med en pragtfrispilning af sig selv for en 1-0 pauseføring, mens Chukwuemeka Nnamani fuldender et flot hattrick i slutfasen. For FCH udligner Callum McCowatt til 1-1 på riposten efter et mislykket panenka straffespark fra ham selv og tilbagevendte Sebastian Czajkowski sørger for 2-2 på en pragtafslutning. På grund af Covid-19 restriktioner er der ingen tilskueradgang til Superliga-arenaen i Farum.

13. Regeringen forlænger de gældende Covid-19 restriktioner, denne gang frem til den 7. februar. Dermed vil der ikke blive mulighed for tilskuere til FCHs kommende træningskampe.

12. Cheftræner Morten Eskesen har sine spillere samlet til første træningspas, efter en vinterpause på kun tre uger. Med i solen på kunstgræsset på Helsingør Stadion er 6 prøvespillere, i skikkelse af Tonni Adamsen (26-årig angriber fra Boldklubben Frem), Mileta Rajovic (21-årig angriber fra FC Roskilde), Dylan Ruiz-Diaz (19-årig venstre wing fra Central Coast Mariners og U19 landsholdsspiller fra Australien), Sean Bright (18-årig central midtbanespiller fra Eastern Suburbs AFC i New Zealand), Mohammed Youssef (25-årig højre back fra Vanløse IF) og Alexander Hjælmhof (19-årig central midtbanespiller fra FC København).

FC Helsingør skriver en 3-årig kontrakt med Kolding IF-angriberen Oliver Drost (th), gældende fra 1. juli 2021 (Foto: Claus Birch).

11. FC Helsingør skriver en 3-årig kontrakt med den 25-årige angriber Oliver Drost, gældende fra 1. juli 2021. Indtil da fortsætter Drost hos 1. divisionskollegaerne Kolding IF, hvor han er topscorer og har været en af efterårets største profiler. Oliver Drost var som ungdomsspiller i bl.a. Snekkersten IF og Helsingør IF,  inden han via B.93 og Vejle Boldklub blev hentet til superligafodbold i AC Horsens. Han er desuden noteret for 3 kampe på Danmarks U19 og U20-landshold.

8. DBU udtrykker forståelse for at Helsingør Kommune ikke agter at smide over 17 mio kroner for en hybridbane til brug for landsholdet. Det behøver dog ikke betyde et farvel til landsholdet, siger DBU-direktør Kenneth Reeh til bold.dk. “Vi ved, at spillerne er glade, staben er glad og landstræneren er glad for at være i Helsingør, så vi vil gerne blive, og vi håber på at fortsætte deroppe nogle år endnu”. Unionen vil nu kigge på materialet og tage en dialog med Helsingør Kommune.

7. Det danske landshold kan være på vej væk fra basen i Helsingør og Hotel Marienlyst. En planlagt hybridbane ved Helsingør Hallen kommer til at koste minimum 17,4 mio kroner ifølge et udbud som Helsingør Kommune har lavet. Det er næsten det dobbelte af de 9 mio kroner som kommunen havde regnet med og har medført et nej tak fra Idrætsudvalget. Dermed ser det ud til, at de rød-hvide forlader byen, når aftalen med DBU om brug af det gamle stadion på Ndr. Strandvej udløber med udgangen af 2021.

5. For at stoppe spredningen af en ny coronavirus mutation fra Storbritannien, præsenterer statsminister Mette Frederiksen nye restriktioner. Forsamlingsforbuddet nedsættes fra 10 til 5 personer, foreløbig frem til 17. januar. Også ordningen der gjorde det muligt at have 500 tilskuere på stadions suspenderes under de nye restriktioner. Muligheden for træning og kampe for klubberne i Superligaen, 1. Division og 2. Division berøres ikke i første omgang.

Andreas Smed nåede kun 11 kampe for FC Helsingør (Foto: Claus Birch).

5. Angriberen Andreas Smed får ikke sin kontrakt forlænget og forlader dermed FC Helsingør efter bare et halvt år. Den 23-årige forward nåede ikke at komme på scoringstavlen i de 11 kampe han fik i FCH-trøjen. “Jeg har nok ikke slået til de gange, jeg har fået chancen fra start. Var der kommet 2-3 mål fra min fod, som det har været tæt på, så havde det måske set anderledes ud”, siger angriberen, der understreger, at han har været “helt vildt glad for at være i klubben”.