De vigtigste begivenheder omkring FC Helsingør, dag for dag…..

April 2021
13.
Reserverne taber en træningskamp 3-4 til Lyngby Boldklubs Superligareserver. Nicolai Geertsen, Tonni Adamsen og Mikkel Ainsalu scorer for FCH i opgøret, der bliver spillet i Lundtofte.

9. FCH leverer en af sæsonens bedste kampe og vinder 3-1 over HB Køge. Carl Lange åbner målscoringen med et flot langskud, mens både David Boysen og Callum McCowatt kommer på måltavlen for første gang i FCH-trøjen.

5. Superligabejlerne fra Silkeborg IF vinder 2-0 over FCH hjemme på JYSK Park. En fortjent sejr, selvom de lyseblå sælger sig dyrt og begge scoringer først falder i det sidste kvarter. Nicolai Geertsen udvises efter sit andet gule kort, da det mangler to minutter af opgøret.

2. FC Helsingør forlænger kontrakten med cheftræner Morten Eskesen til sommeren 2023.


Marts 2021
31. Fremad Amager
meddeler overraskende, at man har skrevet en 3-årig kontrakt med FCHs 20-årige midtstopper Hans Christian Bonnesen. Kontrakten gælder fra 1. juli, hvor den unge Helsingør-spillers kontrakt udløber. FCH afviser at man “har sovet i timen”, og fastslår at “Kritte” var lovet en kontrakt når han var igennem sin skadesperiode.

24.
Der er spilletid til reserverne da FCH besejrer Lyngby Boldklub‘s Superligareserver 3-2 i en træningskamp på Helsingør Stadion. Liam Jordan scorer efter bare 18 sekunders spil, mens Carl Lange øger tre minutter senere. Efter pausen scorer David Boysen sit første mål i FCH-trøjen. Efter tre måneders skadespause gør Jonas Henriksen comeback og også Carl Lange er tibage efter en kortere skade.

19.
Med 0-0 på Hancock Arena mod Skive IK afslutter FCH grundspillet på en fjerdeplads.

18. FC Helsingør forlænger kontrakten med kantspilleren Carl Lange, der ellers havde kontraktudløb den kommende sommer. Den nye aftale betyder at FCH nu har papir på Lange til sommeren 2023.

12. På to sene scoringer vinder FCH 2-0 over Hvidovre IF og sikrer sig 4. pladsen, hvilket giver en plads i det kommende oprykningsslutspil samt næste års NordicBet Liga (1. Division).

10. Anfører Nikolaj Hansen og viceanfører Daniel Norouzi forlænger begge deres kontrakt med FC Helsingør med yderligere et år, således at de to nu er sikret til sommeren 2022.

Lucas Haren scorer et drømmemål fra distancen, da FC Helsingør tager en 2-1 sejr over Vendsyssel FF. Foto: Claus Birch.

7. En lynscoring af Philip Rejnhold efter blot 38 sekunder og et drømmemål af Lucas Haren giver FC Helsingør en 2-1 sejr over Vendsyssel FF i Hjørring. Med den fjerde sejr på stribe cementerer FCH fjerdepladsen og er dermed snublende tæt på at sikre sig en plads i oprykningsspillet. “Jeg er simpelthen så stolt af måden, vi går til de her kampe på. Det er jo ikke på den måde, vi helst vil spille på, men på den her bane, som vi vel næsten ikke har set dårligere, er det klasse at vi kommer af sted med tre point. Der er mange, der stempler ind og gør det godt, og jeg er glad på Harens vegne over, at han ender med at blive matchvinder, og så på den måde. Jeg tør ikke erklære os sikre i top seks, men vi har to matchbolde, og dem er jeg ret sikre på, at vi nok skal udnytte.” siger anfører Nikolaj Hansen til Helsingør Dagblad. Cheftræner Morten Eskesen giver debut til den estiske midtbanespiller Mihkel Ainsalu, mens Elijah Just får comeback efter tre måneders skadespause.


Februar 2021
26. FC Helsingør vinder 1-0 i et tæt opgør over FC Fredericia på Helsingør Stadion. Oliver Kjærgaard bliver matchvinder med et lop over gæsternes keeper, efter et ligeså flot “Laudrupsk” vippet oplæg fra Anders Holst. Med sejren rykker FCH op på rækkens 4. plads.

FC Helsingør skriver korttidskontrakt med estiske Mihkel Ainsalu. Foto: FC Helsingør.

25. Efter en uges prøvetræning, skriver FC Helsingør kontrakt med den estiske midtbanespiller Mihkel Ainsalu. Den 24-årige centrale midtbanespiller har senest været på kontrakt i den bedste ukrainske række hos PFK Lviv, men kommer som transferfri spiller og klubben kan derfor skrive med ham uden for transfervinduet. “Mihkel har vist højt niveau til træning, og virker som en rigtig god og meget professionel spiller. Vi er overordnet set godt tilfredse med vores trup, men lige præcis den centrale midt, hvor Mihkel spiller, er et af de steder hvor vi synes vi måske manglede lidt bredde. Vi får en dygtig boks-til-boks-spiller, der også kan spille den defensive midtbane, så han passede lige på profilen. Vi har gode, unge spillere der på sigt banker på til pladsen, men lige nu og her ville vi gerne have en spiller ind der kunne styrke os med det samme, da vi skal spille hele 14 vigtige kampe på meget kort tid, i et meget sammenpresset kampprogram. Så da muligheden bød sig for at få en spiller en i den her kaliber, slog vi til“, siger sportslig ansvarlig Brian Gellert om tilgangen, der har fået en kort kontrakt frem til sommerferien og trøjenummer 42.

20. Carl Lange bliver matchvinder da FC Helsingør tager en flot skalp med 1-0 over Hobro IK på DS Arena. Kantspilleren har flere gode muligheder, men nøjes med en enkelt scoring da han omsætter Philip Rejnhold‘s indlæg fem minutter efter pausen. Med sejren holder FCH fast i rækkens 6. plads. “Jeg ved godt, at jeg siger det hver uge, men jeg elsker at være en del af den her klub og det her setup. Der er så mange, der leverer varen, og det er en fornøjelse at deltage i. Hobro er et svært sted at spille, og så snupper vi en smal sejr. Det kan ikke være meget bedre, og med de indsatser, vi har lagt for dagen i de to første kampe, kan jeg ikke se, hvorfor vi skulle stoppe her“, siger målmand Kevin Stuhr Ellegaard til Helsingør Dagblad.

19. Den 24-årige estiske midtbanespiller Mihkel Ainsalu prøvetræner i FC Helsingør. “Jeg skal finde ud af i dag, hvem han er. Han er central midtbanespiller fra Estland, og han er en, vi er blevet tilbudt. Det er den eneste plads, vi ikke har dobbeltgardering på“, siger cheftræner Morten Eskesen. Ainsalu har spillet 13 kampe på Estlands A-landshold fra 2017-20 og spillet i FC Flora Talinn og senest PFK Lviv i Ukraine. I Talinn er han noteret for 139 kampe og 19 mål i den bedste række, samt 4 mesterskaber og 2 pokaltitler.

16. FCH har den tidligere FC Midtjylland og OB-spiller Izunna Uzochukwu med i træningen, men det bliver ikke til kontrakt i denne omgang. “Det hele skal passe sammen, og selvom det var tydeligt, at Izunna har en masse bold i sig og har spillet med på øverste hylde, så var formen ikke til 1. division lige her og nu, så for nu blev det ikke til en aftale“, siger cheftræner Morten Eskesen om den 30-årige nigerianer. Den defensive midtbanespiller har senest optrådt i norske Aalesunds FK.

Oliver Kjærgaard jubler efter scoringen til 0-1 under kampen i 1. Division mellem Kolding IF og FC Helsingør den 12. februar 2021 på Autocentralen Park, Kolding Stadion. Foto: Claus Birch.

12. På en bidende kold fredag aften i Kolding, hvor temperaturen når ned på 10 minusgrader, vinder FC Helsingør forårspremieren med 2-0 over Kolding IF. Oliver Kjærgaard bringer FCH foran efter 13 minutter og debutanten Nicolai Geertsen – på hovedstød midtvejs i anden halvleg – cementerer sejren, der sender FCH ti points fra en direkte nedrykningsplads. På det tilskuertomme stadion giver FCH desuden debut til Nicklas Mouritsen, Tonni Adamsen samt indskiftede Liam Jordan. “Jeg er super lykkelig over den sejr. Vi leverer en rigtig professionel indsats over det meste af kampen. Vi er solide, og vi skaber de chancer, som vi skal bruge for at vinde, og så scorer vi nogle flotte mål. Det var lige som det skulle være i sådan en premierekamp” siger cheftræner Morten Eskesen.

11. 22-årige Oliver Kjærgaard forlænger sin kontrakt med FCH for yderligere et halvt år, gældende frem til sommeren 2021.

9. Divisionsforeningen afviser at Lyngby Boldklub kan afvikle den kommende weekends superligakamp mod Brøndby IF på Helsingør Stadion, da faciliteterne ikke lever op til kravene for en TV-produktion. Lyngby havde forespurgt om muligheden for at leje stadion af Helsingør Kommune, for at skåne Lyngby Stadion. “Det er hårdt vejr for græsbaner i øjeblikket, og spiller vi på vores bane på søndag og river den op, så kan det være svært at få den god igen. Det var et forsøg på rettidig omhu”, forklarer Lyngby Boldklubs direktør Andreas Byder.

8. FCH taber vinterens sidste træningskamp, da det bliver 2-3 mod FC København på anlægget på Peter Bangsvej. Mens FC Helsingør stiller i stærkeste opstilling, er hjemmeholdet en blanding af reserver fra den seneste Superliga-kamp i Horsens og U19-spillere. Unge Rasmus Højlund scorer to gange for FCK, mens først Tonni Adamsen – med sit første FCH-mål – til 1-1 og siden Lucas Haren til 2-2, scorer for FCH. Hjemmeholdets U19-spiller Orri Oskarsson skiftes ind og scorer sejrsmålet for FC København godt et kvarter før tid. FCH-træner Morten Eskesen udskifter hele holdet i anden halvleg, med undtagelse af målmand Kevin Stuhr Ellegaard, med henblik på at spare kræfter til forårspremieren fredag i Kolding. Nytilkomne Liam Jordan er én af indskifterne og får således sin første halve time i FCH-trøjen.

Liam Jordan, ny mand i den lyseblå trøje. Foto: FC Helsingør.

1. Den sydafrikanske angriber Liam Jordan skifter med øjeblikkelig virkning fra HB Køge til FC Helsingør på transfervinduets sidste dag. Den 22-årige Jordan scorede i december sejrsmålet for østsjællænderne mod netop FCH. Jordan har spillet i HB Køge siden 2018, hvor det er blevet til 14 scoringer i 95 kampe. Han har et halvt år tilbage af sin kontrakt, men er blevet frikøbt af FCH, hvor han har fået en kort kontrakt frem til sommer. “Liam er, ligesom de andre vi har hentet her i vinter, blandt ønskespillerne på den liste, vi lavede, før vi gik ind i vinduet. Han havde først udløb til sommer, og derfor er det glædeligt, at vi allerede nu kan hente ham på en transferaftale med HB Køge“, siger sportschef i FC Helsingør, Brian Gellert til Helsingør Dagblad. Jordan, har tidligere spillet hos Sporting i Lissabon, Bidvest Hits i Sydafrika og Auckland City FC i New Zealand. Han har spillet 6 kampe på det Sydafrikanske U20-landshold i 2017. Transfersummen oplyses ikke.


Januar 2021
31. Varmeelementerne under Helsingør Stadion fungerer ikke. Kun nogle dele af banen er optøet når frosten sætter ind, fordi de elektriske kabler under kunstgræsset er beskadiget og har optaget fugt. Skaden menes at være sket under byggeriet. For at reparere anlægget skal felter af kunstgræsset tages op, hvilket dels kræver nogle dage med tørvejr og naturligvis at banen ikke benyttes. Ifølge Helsingør Dagblad er det dén virksomhed der i 2019 stod for varmeanlægget, der kommer til at bekoste reparationen.

29. Der bliver ingen FCH-kontrakt til New Zealandske Sean Bright i denne omgang. Efter et par ugers træning er den 19-årige testspiller vejet og fundet for let. “Han er fremtidens mand og det er godt for hans egen udviklings skyld, at han kommer videre, for han kommer ikke til at få mange minutter her. Jeg vil sige, at han er en 2. divisionsspiller“, siger cheftræner Morten Eskesen til Frederiksborg Amts Avis.

Daniel Norouzi – der her sætter en tackling ind på Jesper Lindstrøm – får ros for indsatsen mod Brøndby IF da FCH spiller 1-1 mod Superligaens tophold. Foto: Claus Birch.

29. Brøndby IF – der overvintrer på en delt førsteplads i Superligaen – stiller i stærkeste opstilling mod FC Helsingør, men må nøjes med 1-1 i testkampen på Helsingør Stadion. Efter et målløs første halvleg, udnytter Carl Lange en hurtig omstilling og bringer FCH foran 1-0. I slutfasen strammer gæsterne skruen og godt ti minutter før tid udnytter Anis Slimane et klumpspil og sender udligningen i nettet. “Det var en rigtig god kamp fra vores side, hvor vi matcher Brøndby på rigtig mange parametre. Vi får skabt chancer, vores forsvar står godt, og midt på banen leverede Frederik Christensen og Daniel Norouzi en sublim indsats. Det begynder at se positivt ud“, siger cheftræner Morten Eskesen til Helsingør Dagblad.

28. Statsminister Mette Frederiksen meddeler på et pressemøde, at de nuværende Covid-19 restriktioner forlænges igen, denne gang til 28. februar. Dermed er der ikke udsigt til tilskuere på tribunerne, når FC Helsingør om godt to uger tager hul på forårssæsonen.

27. FCH sælger U19-angriberen Anosike Ementa til Superligaklubben AaB. Den 18-årige – og mere end to meter høje spiller – har scoret 12 mål i 16 kampe i U19-regi og fik tre kampe på FCHs bedste hold, heraf 2 i denne sæsons 1. Division. ““Ano” er et stort talent, og en lokal dreng, som har rykket sig meget i sin udvikling det sidste års tid. Det har været et stort ønske for Anosike at prøve sig af på højere niveau, så vi har efter dialog med AaB og Anosike og hans rådgivere, fået en rigtig fin aftale i stand for både Anosike og FC Helsingør. Efter et par rigtigt gode præstationer på vores førstehold, er det gået stærkt med interessen omkring ham og vi glæder os til at følge Anosike i Superliga-regi“, siger FCHs sportslig ansvarlige Brian Gellert. Salgsprisen og eventuelle klausuler oplyses ikke, men ifølge BT er der kun tale om en “god videresalgsklausul“, der kan sende penge i FCH-kassen, hvis Ementa får succes i AaB og sælges videre.

Carl Lange scorer det enlige mål i 1-0 sejren over et reservespækket Superligamandskab fra Lyngby Boldklub den 26. januar 2021 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch.

26. En scoring af Carl Lange efter 38 minutter afgør tirsdagens træningskamp mod Lyngby Boldklub på Helsingør Stadion. Gæsterne møder frem med en lang række U19-spillere og efter et massivt overtag burde FCH-sejren have været større. Nicolai Geertsen optræder for første gang i den lyseblå trøje, i det centrale forsvar med anfører Nikolaj Hansen. Også den nye venstreback Nicklas Mouritsen er med fra start, mens det kun bliver ganske få minutter til prøvespilleren Sean Bright.

26. FC Helsingør skriver en kort kontrakt frem til sommerferien med den prøvespillende venstreback Nicklas Mouritsen. Den 25-årige forsvarsspiller har senest spillet for Skive IK, men har en fortid i FC Nordsjælland, FC Roskilde og Lyngby Boldklub. Rutinerede Mouritsen har ialt spillet knap 100 kampe i NordicBet Ligaen og derudover 17 Superligakampe da han optrådte i FC Nordsjælland-trøjen. “Det er en god forstærkning, som jeg er rigtig glad for. Med Dalton ude og Frederik Bay på vej tilbage, er han en god og stabil spiller at få ind. Man ved, hvad man får“, siger cheftræner Morten Eskesen til Helsingør Dagblad.

25. Som ventet giver Helsingør Byråd det røde kort til det projekt, der skulle have givet kommunen – og ikke mindst det danske fodboldlandshold – en ny hybridbane ved Helsingør Hallen. En pris på over 17 mio. kroner er dobbelt så meget som forventet – og som afsat på budgettet. “Det er rigtig ærgerligt, at det viste sig, at buddene var så meget dyrere, end vi havde budgetteret med. Det at have landsholdet i Helsingør betyder meget for Helsingør og for os som kommunen, men også for landsholdet, der er rigtigt glade for at være her. Det er bare så surt“, siger socialdemokratiske Betina Svinggaard, formand for byrådets udvalget for idræt og fritid til Helsingør Dagblad. Det var oprindelig forventet at prisen ville være omkring 9 mio. kroner, hvoraf DBU skulle betale 1 mio. og Helsingør Kommune resten.

23. HIK’
s bestyrelsesmedlem Per Frimann kritiserer FC Helsingørs beslutning om at aflyse dagens træningskamp mellem de to klubber grundet Corona-frygt. “Det er beklageligt og det handler desværre om uvidenhed hos vores modstander. HIK-spillerne er blevet testet akkurat som 1. divisions- og 3F Superligahold og i øvrigt af det samme testmandskab“, siger han til bold.dk. FC Helsingør beklager, men fastholder beslutningen, “Vi betaler vores spillere for at tage hjem hver dag og holde sig væk fra andre, men det kan du ikke på samme måde i 2. division“, svarer pressechef Rune Milling fra FCH.

22. Angriberen Sebastian Czajkowski forlænger sin kontrakt med FC Helsingør med to år, således at aftalen nu løber til sommeren 2023. Czajkowski kom til FCH i sommeren 2020 fra FC Roskilde og er hurtigt faldet til i det nordsjællandske, selvom skader reducerede spilletiden markant i det første halvår. “Jeg er helt vildt glad for at være i klubben, og jeg føler mig hjemme i Helsingør. Klubben er fantastisk både med trænere, ledere og folk, der kommer på stadion. Selvfølgelig vil jeg gerne være en del af det”, siger 24-årige Sebastian Czajkowski til Helsingør Dagblad.

Nicolai Geertsen – med anførerbindet for Lyngby Boldklub – skriver kontrakt med FC Helsingør frem til sommeren 2022. Foto: Claus Birch.

22. FC Helsingør fortsætter oprustningen til forårssæsonen og henter den rutinerede forsvarsspiller Nicolai Geertsen hos Lyngby Boldklub i Superligaen. FCH har flere gange tidligere haft interesse i den 29-årige stopper, men først nu er skiftet en realitet. Nicolai Geertsen er søn af den tidligere topscorer – og senere cheftræner – i Helsingør IF Egon Geertsen. Han har en fortid i norsk fodbold, samt hos Brøndby IF, BSV, HB Køge og Hillerød Fodbold. Nicolai Geertsen havde kontrakt med De Kongeblå frem til sommerferien, men den er ophævet således at han kan skifte transferfrit til FCH.

22. Efter en uges prøvetræning og en halvleg i træningskampen mod FC Nordsjælland, er FCH-opholdet slut i denne omgang for 19-årige Alexander Hjælmhof. Midtbanespilleren fra FC København har i dag valgt at fortsætte karrieren hos HIK i 2. Division.

21. Der bliver ingen FCH-karrieren for FC Roskilde’s Mileta Rajovic i denne omgang. Den 21-årige angriber, der blev testet mod FC Nordsjælland forleden, har valgt at fortsætte på en “længere” kontrakt hos Næstved Boldklub i 2. Division i stedet.

20. FC Helsingør aflyser tre af forårets træningskampe, mod 2. divisionsholdene HIK (23/1), Næstved Boldklub (6/2) og Roskilde KFUM (13/2). Det skyldes frygten for Corona-smitte, idet klubberne i den tredjebedste række ikke er underlagt de samme testkrav som i 1. Division og Superligaen.

20. FC København vinder 3-2 i onsdagens regntunge træningskamp på kunstgræs på Frederiksberg. Anders Holst giver FCH føringen i kampens andet minut, men Superligaholdet kommer på 3-1 på scoringer af Kamil Wilczek, Viktor Fischer og Jens Stage, inden Carl Lange reducerer til 3-2. Cheftræner Morten Eskesen tester Skive IK’s Nicklas Mouritsen fra start på venstre back og undervejs bliver det også til et indhop for den prøvespillende New Zealænder Sean Bright. Også U19 spillerne Anosike Ementa, Luca Costabile, Alexander Stjernegaard og Emil Rasmussen skiftes ind i kampen der spilles over 105 minutter.

Tonni Adamsen i aktion for BK Frem i foråret 2019. Foto: Claus Birch

19. FC Helsingør skriver en ét-årig kontrakt med den 26-årige angriber Tonni Adamsen fra Boldklubben Frem. Angriberen har trænet med i en uges tid og spillede de første 45 minutter i lørdagens testkamp mod FC Nordsjælland, men har været på trænerteamets ønskeliste længe. Således var der dialog mellem parterne allerede sidste sommer, men FC Helsingør ønskede ikke at honorere Valby-klubbens krav til en transfersum og ventede derfor til angriberens kontraktudløb til nytår. Tonni Adamsen startede som ungdomsspiller i Taastrup IK og senere Brøndby IF, fortsatte siden hos Taastrup FC hvor han i en ung alder var anfører på klubbens Danmarksseriehold. Siden 2018 har han spillet 65 kampe for BK Frem i 2. Division, med 24 mål til følge. Tonni Adamsen kommer til at spille i trøje nummer 30 hos FCH.

16. Angriberen Andreas Smed, der forlod FC Helsingør ved kontraktudløb ved årsskiftet, har valgt Boldklubben Frem som sin nye klub. Den 23-årige angriber har skrevet en kort kontrakt frem til sommerferien.

Tochi Chukwuani (FC Nordsjælland) kæmper med prøvespilleren Sean Bright (FC Helsingør) under træningskampen mellem FC Nordsjælland og FC Helsingør den 16. januar 2021 på Right to Dream Park (Foto: Claus Birch).

16. På et frostkoldt Right to Dream Park vinder FC Nordsjælland 4-2 over FCH i vinterens første træningskamp. Cheftræner Morten Eskesen tester angriberne Tonni Adamsen og Mileta Rajovic samt den centrale midtbanespiller Sean Bright fra start, mens de øvrige testspillere Mohammed Youssef, Dylan Ruiz-Diaz og Alexander Hjælmhof samt U19-holdets Emil Rasmussen spiller de sidste 45 minutter. Kamaldeen Sulemana sørger med en pragtfrispilning af sig selv for en 1-0 pauseføring, mens Chukwuemeka Nnamani fuldender et flot hattrick i slutfasen. For FCH udligner Callum McCowatt til 1-1 på riposten efter et mislykket panenka straffespark fra ham selv og tilbagevendte Sebastian Czajkowski sørger for 2-2 på en pragtafslutning. På grund af Covid-19 restriktioner er der ingen tilskueradgang til Superliga-arenaen i Farum.

13. Regeringen forlænger de gældende Covid-19 restriktioner, denne gang frem til den 7. februar. Dermed vil der ikke blive mulighed for tilskuere til FCHs kommende træningskampe.

12. Cheftræner Morten Eskesen har sine spillere samlet til første træningspas, efter en vinterpause på kun tre uger. Med i solen på kunstgræsset på Helsingør Stadion er 6 prøvespillere, i skikkelse af Tonni Adamsen (26-årig angriber fra Boldklubben Frem), Mileta Rajovic (21-årig angriber fra FC Roskilde), Dylan Ruiz-Diaz (19-årig venstre wing fra Central Coast Mariners og U19 landsholdsspiller fra Australien), Sean Bright (18-årig central midtbanespiller fra Eastern Suburbs AFC i New Zealand), Mohammed Youssef (25-årig højre back fra Vanløse IF) og Alexander Hjælmhof (19-årig central midtbanespiller fra FC København). Kontraktudløbne Casper Sloth er fraværende og meldes tabt for FCH.

FC Helsingør skriver en 3-årig kontrakt med Kolding IF-angriberen Oliver Drost (th), gældende fra 1. juli 2021 (Foto: Claus Birch).

11. FC Helsingør skriver en 3-årig kontrakt med den 25-årige angriber Oliver Drost, gældende fra 1. juli 2021. Indtil da fortsætter Drost hos 1. divisionskollegaerne Kolding IF, hvor han er topscorer og har været en af efterårets største profiler. Oliver Drost var som ungdomsspiller i bl.a. Snekkersten IF og Helsingør IF,  inden han via B.93 og Vejle Boldklub blev hentet til superligafodbold i AC Horsens. Han er desuden noteret for 3 kampe på Danmarks U19 og U20-landshold.

8. DBU udtrykker forståelse for at Helsingør Kommune ikke agter at smide over 17 mio kroner for en hybridbane til brug for landsholdet. Det behøver dog ikke betyde et farvel til landsholdet, siger DBU-direktør Kenneth Reeh til bold.dk. “Vi ved, at spillerne er glade, staben er glad og landstræneren er glad for at være i Helsingør, så vi vil gerne blive, og vi håber på at fortsætte deroppe nogle år endnu”. Unionen vil nu kigge på materialet og tage en dialog med Helsingør Kommune.

7. Det danske landshold kan være på vej væk fra basen i Helsingør og Hotel Marienlyst. En planlagt hybridbane ved Helsingør Hallen kommer til at koste minimum 17,4 mio kroner ifølge et udbud som Helsingør Kommune har lavet. Det er næsten det dobbelte af de 9 mio kroner som kommunen havde regnet med og har medført et nej tak fra Idrætsudvalget. Dermed ser det ud til, at de rød-hvide forlader byen, når aftalen med DBU om brug af det gamle stadion på Ndr. Strandvej udløber med udgangen af 2021.

5. For at stoppe spredningen af en ny coronavirus mutation fra Storbritannien, præsenterer statsminister Mette Frederiksen nye restriktioner. Forsamlingsforbuddet nedsættes fra 10 til 5 personer, foreløbig frem til 17. januar. Også ordningen der gjorde det muligt at have 500 tilskuere på stadions suspenderes under de nye restriktioner. Muligheden for træning og kampe for klubberne i Superligaen, 1. Division og 2. Division berøres ikke i første omgang.

Andreas Smed nåede kun 11 kampe for FC Helsingør (Foto: Claus Birch).

5. Angriberen Andreas Smed får ikke sin kontrakt forlænget og forlader dermed FC Helsingør efter bare et halvt år. Den 23-årige forward nåede ikke at komme på scoringstavlen i de 11 kampe han fik i FCH-trøjen. “Jeg har nok ikke slået til de gange, jeg har fået chancen fra start. Var der kommet 2-3 mål fra min fod, som det har været tæt på, så havde det måske set anderledes ud”, siger angriberen, der understreger, at han har været “helt vildt glad for at være i klubben”.