De vigtigste begivenheder i FC Helsingør, dag for dag…..

December
23.
FCH skal ud og finde en ny U19-træner. Efter bare et halvt år på posten, rykker Danny Jung til DBU, hvor han som trænerkonsulent blandt andet skal udvikle træneruddannelsen på engelsk som et led i DBU’s ønske om at bidrage til integration og større mangfoldighed i fodbolden. Den tidligere divisionsspiller og -træner hos bl.a. Frem og B.93 forlader dermed FC Helsingørs U19-hold, der overvintrer på en 3. plads i U19 Divisionen.

U19-holdets Anosike Ementa var én af mange urutinerede kræfter i aktion mod topholdet Viborg FF, her i duel med matchvinder Christian Sørensen. Foto: Claus Birch.

19. FC Helsingør taber 0-1 på hjemmebane til topholdet Viborg FF i årets sidste kamp. Et reservespækket FCH-hold, ramt af skader og Covid-19 smitte, leverer ellers en flot fight, får lukket gæsterne godt ned og bliver klappet til pause af de 350 tilskuere. Et mål direkte på frispark fra gæsternes Christian Sørensen besegler dog FCHs skæbne midtvejs i anden halvleg. “Det er pissefrustrerende at vi står her med tre nederlag i træk og fire point i de seneste fem kampe. Jeg synes vi har spillet til mere. I dag gav vi den et godt skud mod et godt hold, og ingen af holdene skaber ret meget, og så var deres frispark nok. Det er bittert”, lyder det fra cheftræner Morten Eskesen, der mangler syv spillere fra sin foretrukne startellever i fredagskampen, der sendes direkte på TV3 Sport.


Oktober 2020
15. Jeppe Kjær røber at han har forlænget sin kontrakt med FCH for yderligere en sæson. Den hurtige topscorer er noteret for 26 mål i 27 kampe for klubben, siden han kom fra Lyngby BK i sommeren 2019. Ved udløbet af den nye kontrakt, i sommeren 2022, vil Kjær være 36 år.


September 2020
18. En ny magisk fredag aften på Helsingør Stadion, hvor FCH vinder 3-0 over Vendsyssel FF og udbygger førstepladsen i 1. Division. Elijah Just, Jeppe Kjær og Anders Holst sørger for de tre mål i en kamp, hvor de lyseblå kan forlade banen til klapsalver fra de 720 tilskuere.

15. To mål indenfor fem minutter af Sebastian Czajkowski og Elijah Just giver FCH en tomåls pauseføring mod Hvidovre IF og indskiftede Oliver Kjærgaard fuldender endnu en stor aften og en 3-0 sejr. De tre point i Hvidovre sender FCH på en tidlig topplacering i 1. Division.

11. Superliganedrykkerne Silkeborg IF løber ind i et veloplagt FCH-mandskab i 1. Divisionspremieren på Helsingør Stadion. Et hattrick af Jeppe Kjær og en debutscoring af Sebastian Czajkowski giver FCH en 4-2 sejr.


August 2020
24.
Den 22-årige midtbanespiller Oliver Kjærgaard forlænger sin oprindelige korttidskontrakt, således at han nu er sikret for FCH frem til sommeren 2021.

23. Nykøbing FC fra 2. Division må lægge ryg til et nederlag på 0-4, da FCH vinder søndagens træningskamp i Helsingør. Sebastian Czajkowski og Mathias Christensen scorer begge deres første seniormål. Frederik Bay gør comeback, efter mere end et halvt år på skadeslisten.

21. FC Helsingør henter den 29-årige offensivspiller David Boysen tilbage til Danmark på en fri transfer. Han har tidligere optrådt for Brøndby IF og Lyngby BK, men har de seneste sæsoner spillet i svensk og israelsk fodbold.

19. FCH vinder 1-0 i en træningskamp over 2. divisionsklubben Næstved BK. Elijah Just bliver matchvinder i en kamp, hvor de lyseblå igen tester Brandon Onkony, Ramón Rodrígues og Andreas Smed.

17. Nykøbing FC, netop nedrykket til 2. Division, præsenterer Andreas Holm på en ét-årig aftale. Efter 6 år i FC Helsingør, stoppede anføreren denne sommer, da klubben ikke ønskede at forlænge hans kontrakt.

17. FCH meddeler at både tredjemålmand Christoffer Monty og angriberen Nicolas Hald Willumsen har fået ophævet  deres kontrakter, for at søge mere spilletid andre steder. Willumsen fortsætter karrieren hos Hillerød Fodbold.

15. Randers FC vinder 2-1 da FCH spiller efterårets anden træningskamp. Prøvespilleren Mateo Aramburu scorer det enlige mål i en kamp, hvor også den tidligere SønderjyskE-brasilianer Ramón Rodrígues da Silva testes.

13. FC Helsingør præsenterer efterårets første tilgang i skikkelse af den 24-årige højreback Philip Rejnhold og den 23-årige angriber Sebastian Czajkowski. Begge kommer på en fri transfer fra FC Roskilde.

11. På et møde blandt klubberne i de tre øverste rækker besluttes det, at man også i hele 2020/21-sæsonen får mulighed for at indskifte fem reserver i kampene. Det vil være gældende i Alka Superligaen, NordicBet Ligaen, 2. Division og Sydbank Pokalen.

9. Den 19-årige angriber Nicolas Hald Willumsen meldes på vej til Hillerød Fodbold, da han stiller op for 2. divisionsklubben i en træningskamp mod B.93.

7. Rutinerede Thomas Kristensen, der forlod FCH for to uger siden, beslutter at stoppe karrieren som aktiv. Den 37-årige midtbanespiller præsenteres som ny assistenttræner for Lyngby Boldklubs U19-liga hold.

4. FC Helsingør fortsætter succesen fra sidste sæson og vil afvikle hjemmekampene i NordicBet Ligaen fredag aften. Det fremgår af programmet for den kommende sæson der offentliggøres af Divisionsforeningen.

1. FCH vinder sæsonens første træningskamp 3-2 over 2. divisionsklubben HIK på Helsingør Stadion. Prøvespilleren fra HIK (!) Andreas Smed scorer hurtigt til 1-0 og også Jeppe Kjær samt Oliver Kjærgaard kommer på måltavlen. Endnu to prøvespillere er i aktion, Tobias Pedersen fra FC København U19 og Brendon Onkony fra Hobro IK’s Superliga-nedrykkere. Sidstnævnte udvises efter en halv time, men får lov at spille hele anden halvleg.


Juli 2020
29. Ricki Olsen
vælger Danmarksserieklubben Ishøj IF som sin nye klub. Her genforenes han med to tidligere holdkammerater fra FC Helsingør, Adnan Mohammad og Osama Akharraz.

28. Viceanfører Nikolaj Hansen forlænger sin kontrakt med et år, frem til sommeren 2021. Midtstopperen var den eneste i truppen, der spillede samtlige kampe i sæsonen 2019/20.

27. FC Helsingør starter træningen op forud for den kommende sæson i NordicBet Ligaen. Samtidig annoncerer klubben, at det markante trekløver Andreas Holm, Ricki Olsen og Thomas Kristensen alle stopper.

24. FC Helsingør lancerer et nyt logo, der skal afløse det hidtidige fra sommeren 2012.

20. Den uheldige angriber Christopher Cortez, hvis debut blev udsat adskillige gange på grund af problemer med spillercertifikat, skader og Corona-virus, stopper i FCH. Amerikaneren får ikke forlænget sin kontrakt og dermed nåede han kun 6 kampe og 2 mål på de ti måneder i Helsingør.

6. FC Helsingørs spillere fejrer oprykningen til NordicBet Ligaen ved et arrangement med mange fans i Værftets Madmarked.

5. Oprykningen til NordicBet Ligaen sikres efter en gyserafslutning i udekampen mod Jammerbugt FC. Hjemmeholdet rammer opstanderen i de døende sekunder, men FCH klarer 0-0 og det er præcis nok til at sikre oprykningen på bedre målscore end Aarhus Fremad, der storsejrer 7-0 over Boldklubben Frem.

3. Nicolas Mortensen kåres som Årets Profil i 2. Division 2019/20. Det er Spillerforeningen og dermed kollegaerne i de øvrige klubber der står bag kåringen.

1. Mathias “Mac” Christensen får overrakt prisen som årets Sparekassen Sjælland Talent i forbindelse med hjemmekampen mod AB.

1. FCH vinder 3-1 over AB og har dermed fortsat oprykningsmatchbold før sidste runde i 2. divisions oprykningsspil. Christopher Cortez, Jeppe Kjær og Teddy Bergqvist – med sin første scoring – sikrer de tre point i aftenkampen på Helsingør Stadion.

1. Kunstgræsbanen på det nye stadion får FIFA’s godkendelse til 1. division og Superligaen.  Godkendelserne fra FIFA gives for et år ad gangen.


Juni 2020
30.
Den tidligere cheftræner i B.93 og BK Frem, Danny Jung, bliver ny cheftræner for FC Helsingørs U19-hold. Jung kommer til FCH med en P-trænerlicens, der er den højeste træneruddannelse i UEFA. Som assistenttræner får han den tidligere førsteholdsspiller Jacob Wedell.

27. FCH vinder sikkert 3-0 over Thisted FC på Helsingør Stadion. Kampens store spiller Jeppe Kjær scorer de to første mål, mens Lucas Haren kommer på måltavlen for første gang. Nicolas Mortensen spiller for sidste gang i FCH-trøjen inden skiftet til Östers IF og hyldes af publikum efter kampen. U19-spilleren Mathias Christensen debuterer, da han kommer på banen i anden halvleg.

24. Endnu en tur til Århus giver omsider en sejr, da FCH vinder den vigtige udekamp over Brabrand IF. Jeppe Kjær og Thomas Kristensen står for de to scoringer der holder oprykningsdrømmen i live.

24. FC Helsingør skriver kontrakt med den 15-årige Viktor Hammer Thinesen, der primært spiller som angriber. Den teknisk stærke spiller kom til klubben som U13 spiller fra Fredensborg B&I.

20. FCH taber 0-1 i det med spænding imødesete topbrag mod Aarhus Fremad på Risvangen i Århus. Det fysisk stærkere hjemmehold scorer sejrsmålet i anden halvleg og åbner dermed oprykningsduellen på vid gab. Oliver Kjærgaard debuterer, da han kommer på banen efter pausen.

19. FCH Talents Venner ser dagens lys ved en stiftende generalforsamling. Initiativgruppen bag støtteforeningen er Lars “Popcorn” Hansen, Steen Uthaug og Dennis Hynnecke. De vil gennem diverse aktiviteter, rejse økonomiske midler til foreningen FC Helsingør, der driver talentakademiet.

14. FCH må indkassere det første nederlag på egen bane, da Middelfart Boldklub overraskende løber med en 2-1 sejr i den første kamp i oprykningsspillet. Christopher Cortez scorer for første gang for FCH, men den sene reducering formår ikke at bringe spænding tilbage i opgøret. For første gang nogensinde benytter FCH den nye mulighed for at indskifte fem spillere i en kamp. Carl Lange, Dalton Wilkins, Elijah Just, Teddy Bergqvist og Christopher Cortez skrev historie.

10. Efter et døgns usikkerhed og kommunikation mellem Divisionsforeningen og Kulturministeriet, bekræftes det, at tilladelsen med 500 personer til kampe også omfatter 2. Division. FC Helsingør er klar til at lukke et begrænset antal tilskuere ind til den kommende weekends kamp mod Middelfart Boldklub.

9. Divisionsforeningen meddeler – efter dialog med Kulturministeriet – at de 500 tilladte “tilskuere” er inklusive ALLE personer der befinder sig på stadion, dvs. medregnet spillere, kontrollører, presse m.m. Både Divisionsforeningen, klubberne og de to politiske partier De Radikale og Venstre har argumenteret for, at der kan åbnes for langt flere end 500 tilskuere på en sundhedsforsvarlig måde.

8. I regeringens seneste udmelding omkring genåbningen af Danmark hæves forsamlingsforbudet til 50 personer. Divisionsforeningen bekræfter, at 2. division dermed kan igangsættes den kommende weekend. Samtidig åbnes der nu op for tilskuere til kampe i Danmark. Regeringen og Folketinget er enige om at tillade 500 tilskuere til idrætsbegivenheder.

3. Topscorer Nicolas Mortensen meldes tabt for FCH. Angriberen skifter 1. juli til Östers IF i den næstbedste svenske række, når hans kontrakt udløber. Dermed kommer han ikke med i FC Helsingørs to sidste oprykningskampe.

1. FC Helsingørs spillere vender tilbage til træningsbanen, for at forberede sig på den kompakte og ændrede afslutning på 2. division.


Maj 2020
28. Divisionsforeningen meddeler at strukturen for 2. Division ændres allerede fra den kommende sæson. Efter en overgangssæson skal rækken niveaudeles, således at der bliver en “1. Division og en 2. Division”. Disse rækker bliver dermed landets 3. og 4. bedste. Navnet på de to nye rækker skal endelig besluttes på et senere tidspunkt.

19. Det bliver muligt at benytte fem indskiftninger i resten af sæson, oplyser Divisionsforeningen. Dermed følger dansk fodbold trop med de fleste europæiske ligaer. Regelændringen sker for at skåne spillerne i den sammenpressede turneringsplan der venter efter Corona-nedlukningen.

18. Divisionsforeningen har på et rækkemøde med de 24 klubber besluttet, at der spilles 6 runder mere i 2. Division for at afslutte sæsonen på det bedst mulige grundlag. Dermed annulleres resten af den oprindelige spilleplan. Klubber, der er med i kampen om op- og nedrykning, får mulighed for at møde de direkte konkurrenter. Det betyder at FC Helsingør skal møde Middelfart, Aarhus Fremad, Brabrand, AB, Thisted FC og Jammerbugt FC. Den fulde beslutning lyder:

  • Genstarten af sæsonen sker senest onsdag den 17. juni – eventuelt allerede i weekenden i uge 24, og sæsonen afsluttes den 5. juli efter seks spillerunder.
  • Med basis i en fastlåsning af grundspillet efter 17 runder, og klubbernes hidtil opnåede point/mål, dannes op- og nedrykningspulje med 12 hold i hver pulje. Her spiller alle klubber seks kampe – tre hjemme og tre ude – mod de seks klubber, man ikke har mødt i grundspillet.
  • Hvis 2. Division ikke bliver en del af genåbningsfase 3 (senest fra 8. juni), slutter sæsonen uden yderligere kampe.
  • Uanset hvor mange kampe, der spilles i sæsonen, fastholdes fem nedrykkere og en oprykker.

13. Kulturministeriet og DIF offentliggør nye retningslinjer for udendørs idræts- og foreningsliv. Det betyder, at afstanden på to meter mellem landets fodboldspillere ikke længere er nødvendig under selve træningen. Derudover frarådes det ikke længere at heade og bruge hænderne ved indkast, men anbefales nu at begrænse brugen. Fortsat under forudsætning af, at alle øvrige retningslinjer fra sundhedsmyndighederne overholdes og at forsamlingsforbuddet på mere end 10 personer overholdes under fodboldtræningen.

12. FC Helsingør får 2 stjerner, da DBU’s Talentudvalg offentliggør rangeringen for licensklubber forud for 2020/21-sæsonen. Dermed ligger FCH på 22. pladsen på landsplan, én placering bedre end sidste år. Pointsystemet i licenssystemet måles ud fra forskellige parametre, der blandt andet tager afsæt i økonomisk investeringsvillighed, fastholdelse og evnen til at få talenter til at komme i kamp for klubbens bedste mandskab.

9. Af en liste offentliggjort af Kulturministeriet præciseres det, at 2. Division ikke er omfattet af genåbningen af professionel sport.

7. Statsminister Mette Frederiksen offentliggør planen for fase 2 af genåbningen af Danmark – og her var dansk professionel klubfodbold med på listen over brancher, der kan åbne. Det betyder umiddelbart genstart af Superligaen og NordicBetLigaen. Også breddefodbolden må samle sig og træne igen, men ikke i grupper over 10, ikke med fysisk kontakt, ikke med hovedstød og ikke med brysttæmninger. Disse regler vil være gældende frem til 8. juni. FC Helsingørs spillere og staben er fortsat hjemsendt med lønkompensation.


April 2020
6. På et pressemøde i statsministeriet meddeler Mette Frederiksen, at forsamlingsforbudet forlænges – foreløbigt til 10. maj. Dermed udskydes en eventuel genstart af Danmarksturneringen i fodbold tilsvarende. Statsministereren oplyser desuden, at der vil være et forbud mod forsamling af “store” menneskemængder frem til 31. august 2020.


Marts 2020
23. Statsminister Mette Frederiksen
meddeler at nedlukningen af Danmark fortsætter frem til tidligst 2. Påskedag, den 13. april. Dermed forlænges også pausen i Danmarksturneringen, idet alle idrætsaktiviteter er ophørt og der er forbud om forsamlinger på mere end 10 personer.

19. FCH-direktør Jim Kirks fortæller, at man vil benytte sig af regeringens hjælpepakke, for at redde klubben igennem den økonomiske krise, forårsaget af coronavirus-udbruddet. Derved kan der opnås et væsentligt tilskud til at dække lønomkostningerne for spillere, trænere og administrative ansatte, der fortsat er hjemsendt.

18. På grund af den stadig alvorligere situation i Danmark, meddeler Divisionsforeningen at Danmarksturneringen nu er suspenderet på ubestemt tid. Foreningen håber fortsat, at komme i gang, således at turneringen kan færdigspilles inden udgangen af juni måned, hvor mange spillerkontrakter udløber.

17. DBU og UEFA meddeler at sommerens EM, EURO2020, udsættes et år på grund af den voldsomme viruspandemi der hærger Europa. Dermed bliver der mere plads i den hjemlige fodboldkalender og håb til at de danske turneringer kan genoptages og spilles færdig inden sommerferien.

12. Divisionsforeningen beslutter, at dansk fodbold bliver lukket ned i to uger. Dermed udsættes FC Helsingørs kommende kampe mod B.93 og HIK. Alle spillere og trænerstaben hjemsendes, i lighed med klubbens administrative personale. Helsingør Kommune lukker alle kommunens idrætsanlæg.

11. Den danske regering fremlægger en række nye tiltag for at inddæmme spredningen af coronavirus. Det anbefales at lukke ned for idræt i to uger. Kort efter opfordrer Danmarks Idrætsforbund alle klubber til at stoppe aktiviteterne.

7. FCHs reserver vinder 2-1 over Landskrona BOIS på Helsingør Stadion. Målene scores af Oliver Kjærgaard og Teddy Bergqvist.

6. FC Helsingør vinder forårspremieren mod Brønshøj Boldklub med 4-1 i Helsingør. Kampen overskygges i nogen grad af det verserende udbrud af coronavirus og alle tilskuere får afsprittet håndfladerne ved indgang til stadion. Kevin Stuhr Ellegaard debuterer i målet, mens den svenske angriber Teddy Bergqvist også får sin første kamp, da han skiftes ind i slutminutterne. Der er 908 tilskuere til kampen, hvor FCH vinder sikkert, selvom man må spille en mand i undertal da Daniel Norouzi får direkte rødt kort efter en halv time.

6. For at begrænse det truende udbrud af coronavirus, opfordrer regeringen til, at arrangementer med mere end 1000 deltagere udskydes eller aflyses. Divisionsforeningen meddeler kort efter, at alle kampe i 3F Superligaen og NordicBet Ligaen skal spilles uden tilskuere. Øvrige kampe må afholdes, såfremt man ikke lukker mere end 1000 mennesker ind på stadion. Få timer efter opfordringen beslutter FC Helsingør at genemføre forårspremieren mod Brønshøj Boldklub samme aften.

5. Efter et månedlangt træningsophold, skriver midtbanespilleren Oliver Kjærgaard en korttidskontrakt med FCH. Den 21-årige tidligere Lyngby BK spiller – senest i norske Tromsø IL – får kontrakt til sommeren 2020.

4. FCH meddeler at virksomheden “C Railway Safety” har købt hovedsponsorpladsen på kamptrøjerne resten af sæsonen.

2. Venstrebacken Frederik Bay forlænger kontrakten med FCH for yderligere to år, således at den nu løber til sommeren 2022.


Februar 2020
29.
I sidste testkamp inden forårspremieren vinder FCH en storsejr på 7-0 over Køge Nord FC fra Danmarksserien. Anders Holst bliver noteret for 3 scoringer i en kamp, hvor gæsterne – med kun 11 mand i truppen – kuriøst nok må låne tre spillere fra FC Helsingør. U19-spillerne Mathias “Mac” Christensen, Anosike Ementa og Valdemar Holze kommer alle på banen efter pausen og må lægge ryg til stryg fra deres holdkammerater.

27. Det bliver 2. divisionsklubben FA2000 der får glæde af Lucas Lodberg. Den 20-årige angriber forlod FC Helsingør i januar og nåede også at prøvetræner i Hillerød, inden han valgte Frederiksberg-klubben.

27. Med en lille håndfuld U19-spillere i truppen, vinder FC Helsingør sikkert en træningskamp 4-1 i Rødovre over 2. divisionskollegaerne fra Avarta.

24. FC Helsingør indgår en 4-årig aftale med Craft Sports-wear og August Erhvervs & Sport, der fremover bliver leverandør af træningstøj og kamptøj til klubbens førstehold og ungdomshold. Aftalen træder i kraft i juli 2020 og afløser den hidtidige aftale med Diadora, der har sponsoreret klubben i fem år.

22. FCH besejrer endnu et hold fra den næstbedste række, da HB Køge må tage hjem fra Helsingør med et 1-3 nederlag. Kevin Stuhr Ellegaard vogter for første gang målet på sin nye hjemmebane.

15. Bundholdet i NordicBet Ligaen – FC Roskilde – får en lussing hjemme i Roskilde Idrætspark, da FC Helsingør vinder træningskampen 4-1.

11. FCH besejrer FK Taraz fra den bedste række, Premier Liga, i Kazakhstan 1-0 i træningslejrens eneste testkamp. Christopher Cortez bliver matchvinder med et hovedstød efter pausen.

11. Midtbaneslideren Daniel Norouzi lægger yderligere et år til sin FCH-kontrakt, da han forlænger til sommeren 2021.

10. FCH forlænger kontrakten med Jonas Henriksen, der nu løber til sommeren 2021.

7. Førsteholdstruppen tager afsted til en uges træningslejr i tyrkiske Belek.

6. Efter et succesfuldt træningsophold skriver FCH kontrakt med den svenske angriber Teddy Bergqvist. Den 20-årige tidligere Malmö FF-spiller er noteret for 42 ungdomslandskampe for Sverige. Længden på FCH-kontrakten oplyses ikke.

4. FCH leverede en fornem indsats og vinder 3-2 på udebane over Næstved Boldklub fra NordicBet Ligaen. Lucas Haren bliver dobbelt målscorer.

4. FC Helsingør meddeler at man inden udløbet af transfervinduet med udgangen af januar, har opsagt kontrakten med Lucas Lodberg. Den 20-årige angriber træner istedet med 2. divisionskollegaerne fra Hillerød Fodbold. Her har han fået følgeskab med U-19 spilleren Ashab Mukudajev.

1. Der er klasseforskel da FCH besejrer det svenske 3. divisionshold Höganäs BK 6-0 på Helsingør Ny Stadion. Denne svenske prøvespiller Teddy Bergqvist scorer to gange og også den kun 17-årige amerikanske prøvespiller Luke Hille fra North Carolina kommer på måltavlen. De øvrige tre mål er signeret kantspillerne Lucas Haren (2) og Carl Lange.


Januar 2020
31.
Svenske Teddy Bergqvist indleder en uges prøvetræning i FCH. Den 20-årige tidligere U-landsholdsangriber er skolet i Malmö FF og har senest spillet for Kristiansand FC.

24. FCH overrasker alle ved at hente den 36-årige målmand Kevin Stuhr Ellegaard hjem fra Allsvenskan-klubben IF Elfsborg. Ellegaard har en lang karriere i bl.a. Manchester City, Hertha Berlin, Randers FC og Heerenveen og er tiltænkt en rolle som måde målmand og målmandstræner. Kontrakten løber til sommeren 2022.

23. North Carolina FC sender de to 17-årige talenter Trace Alphin (målmand) og Luke Hille (angriber) til en uges prøvetræning i FC Helsingør.

21. Den tidligere FCH-direktør Janus Kyhl, der nu er operativchef i 1. divisionsklubben Fremad Amager, har ifølge Helsingør Dagblad, været mellemled på en utraditionel handel mellem de to klubber. Således har Amager-klubben købt den lille siddetribune samt TV-tårne fra det gamle stadion på Ndr. Strandvej.

20. Efter lang tids forhandling, opnåes der enighed om en aftale for FC Helsingørs brug af det nybyggede stadion på Gl. Hellebækvej. Kontrakten er 10-årig og betyder at FCH betaler 299.472,- kroner om året til Helsingør Kommune for at benytte anlægget til træning og kampe. Et beløb der stiger til godt 365.000,- kroner hvis klubben rykker op i 1. division. FCH-direktør Jim Kirks betegner det som “en fair pris”.

19. FC Helsingør adskiller førsteholdet fra ungdomsafdelingen. Af økonomiske årsager beslutter klubbens amerikanske ledelse at lade hele talentafdelingen føre tilbage til foreningen FC Helsingør.

18. FCH vinder prisen for Årets Talentudviklingsmiljø på pigesiden ved den årlige SportsgallaJens Erik Nybo Larsen fra Helsingør IF kåres til Årets Idrætsleder.

18. I vinterens første træningskamp spiller FCH 2-2 mod 1. divisionsklubben Fremad Amager. Gæsterne bringer sig hurtigt foran 2-0 på Helsingør Nye Stadion, men mål af Lucas Haren og U19-spilleren Anosike Ementa sikrer FCH uafgjort. FCH stiller med to prøvespillere i den 22-årige kroat Roko Nakic samt 21-årige Oliver Kjærgaard, der senest har spillet i norske Tromsø IL.

15. FCH offentliggør et samarbejde med Hundested IK, der dermed bliver den 21. klub i det nordsjællandske talentsamarbejde.

14. Hele fem spillere får silkesnoren da FC Helsingør trimmer truppen til forårssæsonen. Amerikanerne Aydan Bowers og Jeremy Rafanello samt canadierne Kunle Dada-Luke og Kembo Kibato får ophævet deres kontrakter, uden at de har været i betragtning til spilletid siden sommerens ankomst. Også Emil Erbas stopper i FCH, da han ønsker at søge mulighed for mere spilletid andetsteds. Erbas nåede 2 kampe siden ankomsten fra HIK i februar 2018.

14. Den 22-årige kroatiske Roko Nakic prøvetræner i FCH. Den offensive midtbanespiller har senest spillet for NK Zadar i hjemlandets 3. division.

11. FC Helsingør sikrer sig igen Helsingørmesterskabet i Indendørs fodbold. FCH er atter repræsenteret af U19-holdet, der  vinder finalen 1-0 over Snekkersten IF efter sudden death. Mathias Christensen, FCH bliver topscorer med fem scoringer. Til All-star holdet udtages FCH-spillerne Alexander Holst og Hjalte Søborg.

8. Cheftræner Morten Eskesen har spillerne samlet til første træningsdag i det nye årti.