Lønstrups målmandskabale

Flere keepere i spil hvis Mikkel Bruhn bliver solgt

Michael Tørnes er lige nu det mest rutinerede alternativ, hvis Mikkel Bruhn bliver solgt. Målmanden fra hollandske Vitesse vogtede målet i anden halvleg mod Crystal Palace. Foto: Claus Birch

I de sidste fem år har FC Helsingør’s førsteholdsmålmand heddet Mikkel Bruhn. Men måske er det ved at være tid til at tage afsked med den populære keeper. Han er en af de spillere klubben har modtaget bud på henover sommeren og hvis prisen er rigtigt, er det ikke usandsynligt at Bruhn har spillet sin sidste kamp i FCH-trøjen, selvom hans kontrakt løber til sommeren 2020.

Derfor har FC Helsingør haft øget fokus på målmandsposten denne sommer, hvor det var en streg i regningen, at reservekeeper Adrian Kappenberger skrev en tre-årig kontrakt med Hobro. Han spillede som amatør i FCH-truppen, hvilket set i bagklogskabens klare lys, nok ikke var den smarteste beslutning. Ihvertfald blev Kappenberger også internt betegnet som et kæmpe talent, som man naturligvis burde have haft papir på.

Med Aris Vaporakis udlejet til islandske Vikingur FC indtil oktober, kan det altså meget vel betyde at FCH må skifte hele målmandsbesætningen på kort tid.

Flere testspillere
I ungdomsafdelingen er der flere navne at kigge på. Lukas Jensen nåede at få sin Superligadebut i Hobro, hvor han var en af flere unge der blev kastet ind i den sidste kamp i slutspillet. I sommerens første træningskamp mod IF Elfsborg valgte Lønstrup at kigge nærmere på Oliver Stenderup, der spillede de sidste tyve minutter mod All-svenskan mandskabet.

Oliver Stenderup fik spilletid mod IF Elfsborg. Foto: Claus Birch

Derudover har FC Helsingør haft to spillere til prøvetræning, i skikkelse af Filip Ljukic og Michael Tørnes.

18-årige Filip Djukic har spillet de sidste 6 år i FC København, hvor han opnåede kampe i UEFA Youth League og desuden har optrådt i en enkelt U19-landskamp for Montenegro. Djukic betegnes som en keeper der er stærk i spillet med fødderne, men naturligvis mangler den rutine som FCH måske vil foretrække til en sæson i NordicBet Ligaen.

Filip Djukic fra FC København har fået spilletid mod IF Elfsborg og Hansa Rostock. Foto: Claus Birch

Rutine er der derimod hos 32-årige Michael Tørnes, der havde kontraktudløb med hollandske Vitesse denne sommer. Han har tidligere optrådt for Brøndby IF, HJK Helsinki i Finland og Sandefjord i Norge. Tørnes fik lov at vise sig frem i torsdagens træningskamp mod Crystal Palace, hvor han afløste Mikkel Bruhn i pausen.

Lønstrup og den sportslige ledelse har yderligere to træningskampe til at beslutte sig – mod Helsingborgs IF og Bridges FC – inden sæsonpremieren mod Fremad Amager den 29. juli på Helsingør Stadion.