FCH sikrer Mikkel Bruhn på langtidskontrakt

Talentfuld keeper skriver til udgangen af 2015

Med en flot start på sin FC Helsingør karriere, har den 22-årige keeper Mikkel Bruhn vist, at klubben vurderede rigtigt da den tidligere FC Nordsjælland-keeper blev hentet i sjællandsserieklubben Espergærde IF.

De første kampe har Bruhn spillet som amatør, men FC Helsingør har nu set nok til at skrive kontrakt med målmandstalentet.

MÂlmand Mikkel Bruhn (FC Helsing¯r).
Mikkel Bruhn i aktion i pokalkampen i Roskilde. Nu har keeperen skrevet kontrakt til udgangen af 2015. Foto: ClausBirchDK

Mikkel Bruhn har således lavet en aftale med FC Helsingør helt til udgangen af 2015, hvilket er den hidtil længste for klubben.

I flere år havde den sportslige ledelse fulgt Espergærdes målmandstalent Mikkel Bruhn og han takkede ja til at træne med de lyseblå allerede i foråret, hvor det også blev til optræden på U21-holdet.

I sommerferien blev klubskiftet så officielt og den da 22-årige målmand kunne skifte Sjællandsserien ud med 2. Division på visitkortet.

– Vi har fulgt Mikkel siden han vendte tilbage til Espergærde IF for 3 år siden, siger sportschef Johnni Mosevang Christensen, der i første omgang lavede en amatøraftale med keeperen for resten af året.

Som søn af den gamle Espergærde-kæmpe Frank Bruhn, var det sydkystklubben der blev rammen om de første ungdomsår. Men talentet viste sig så stort, at Mikkel Bruhn blev hentet ind til FC Nordsjælland, hvor han i halvandet år vogtede målet på U19-holdet.

Da ungdomstiden var forbi i sommeren 2009 blev der imidlertid ikke plads til Bruhn i FCN’s professionelle trup og efter et halvt år i Allerød valgte han at tage tilbage til barndomsklubben.
– Jeg skulle bruge lidt tid, på at ryste skuffelsen af, over at være blevet vraget og derfor var det rigtigt af mig, at tage til Espergærde, som er en vidunderlig klub. Det har hele tiden været meningen, at jeg skulle videre på et tidspunkt og nu prøver jeg i FC Helsingør, sagde målmanden i forbindelse med klubskiftet.

I Espergærde var Mikkel Bruhn en af hovedpersonerne bag klubbens oprykning til Sjællandsserien, med en lang række overbevisende præstationer. En indsats der ikke gik ubemærket forbi FC Helsingørs målmandstræner Lennart Jørgensen.
– Mikkel har rigtig mange af de færdigheder, som en topmålmand skal besidde. Han er stor og stærk, han har en god reaktionstid og så er han rigtig god med fødderne. Der er masser af potentiale, for nu at sige det mildt, lyder skudsmålet fra den rutinerede træner.

Med Mikkel Bruhns signatur er nu i alt 13 spillere på kontrakt i FC Helsingør.