Holbæk BI – FC Helsingør 2-3

2. Division Øst, 12. oktober 2014 på Holbæk Stadion

For første gang nogensinde – i sjette forsøg – lykkedes det søndag for FC Helsingør at hive en sejr med hjem fra Holbæk Stadion.  Men det holdt hårdt for de orangeklædte, der var ved at smide det hele over bord i slutfasen og kun blev reddet af en tvivlsom dommerkendelse.

Langt hen i opgøret var der ellers intet der tydede på, at FCH skulle komme i vanskeligheder. Efter Martin Kochs brillante lop-scoring til 3-0, skulle sækken i dén grad have været snøret om FCH-topscorerens tidligere klub.

Men det blev den ikke og da Bobby Alm Nilsson få minutter efter havde hånd på bolden i feltet og Birol Serinkanli reducerede på straffespark, fik Holbæk dén medgang de skulle bruge.

Kort efter var Thomas Jensen tæt på yderligere reducering, men fik i stedet et hjørnespark som Torbjørn Billeskov prompte udnyttede  da han fik chancen sekunder senere.

De to hurtige Holbæk-mål fik panikken til at brede sig hos FC Helsingør og det blev lange tyve minutter for gæsterne. Nu lykkedes det alligevel at afholde hjemmeholdet fra yderligere mål, men det kunne FCH i høj grad takke dommer Benjamin Leander for.

I overtiden fik Christian Lundsteen nemlig scoret på en friløber, kun for at se linievogteren markere for offside. Dén kendelse havde man meget svært ved at få øje på i Holbæk-lejren og såmænd også hos gæsterne, der kunne drage et lettelsens suk. Helt så roligt tog Holbæk-spilleren ikke på afgørelsen og der kom gang i de gule kort. Kort efter kom også det røde kort i brug, overfor hjemmeholdets indskiftede Thomas Jensen.

Set med FCH-øjne var afslutningen bestemt ikke noget at være stolt af, efter en kamp som gæsterne i lange perioder havde haft  helt styr på. Christian Lønstrup havde for en gangs skyld ændret sit eget hold markant i forhold til modstanderen, hvilket betød af Kasper Enghardt startede på højre back i stedet for Martin Junior Christensen. På midtbanen havde det så givet plads til Jannik Zimling på kanten, mens Ricki Olsen naturligt nok var tilbage efter endt karantæne.

Man må således nok betegne FCHs start som en kontrolleret offensiv og da hjemmeholdet heller ikke ville for meget, blev første halvleg en kedsommelig affære.

Det lykkedes alligevel FCH at gå til pause med en føring på to mål, begge grundlagt på fejl af Holbæk-forsvaret. Først serverede Kristian Holm bolden direkte i fødderne på Martin Koch, der sendte Anders Holst afsted i dybden. Hans perleaflevering nåede en helt fri Ricki Olsen, der let kunne bringe nordsjællænderne foran.

Kort efter dummede Christian Lundsteen sig gevaldig og gav muligheden for at Anders Holst kunne score sit første sæsonmål.

Udover de tre point var det værd at glæde sig over, at Daniel Udsen fik de sidste ti minutter på banen, efter sin langvarige skadespause.