FC Helsingør – Holbæk BI 1-0

Martin Koch sikrede oprykning med lynscoring

Det har ligget i luften i ugevis og i aftes blev det så en kendsgerning. FC Helsingør spiller i 1. division efter sommerferien efter en smal og hårdt tilkæmpet 1-0 sejr over Holbæk. Dermed gav nordsjællænderne sig selv den bedst tænkelige gave, forud for sommerens 10 års jubilæum.

FODBOLD: Cheftræner Christian Lønstrup får lufttur efter kampen i 2. Division Øst mellem FC Helsingør og Holbæk BI den 3. juni 2015 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch
Oprykningen blev definitivt sikret og cheftræner Christian Lønstrup får lufttur efter kampen mod Holbæk. Foto: ClausBirchDK.

Hjemmeholdets træner Christian Lønstrup havde på forhånd udtrykt stor respekt for gæsterne, trods holbækkernes placering lige omkring nedrykningsstregen. Den profeti skulle vise sig at holde stik, selvom den tidligere Holbæk-spiller Martin Koch gav FC Helsingør en drømmestart med en scoring efter bare 1 minut og 16 sekunder.

– Jeg er naturligvis glad for en hurtig scoring, men målet gjorde at vi blev passive istedet for aktive. For mange ville ikke have bolden og så blev den sparket hovedløst frem, erkendte Christian Lønstrup.

Det gav gæsterne en del fine chancer og ændrede også Holbæk-træner Stefan Håkanssons gameplan. Han startede ud med en kompakt 5-back kæde, men allerede efter et kvarter blev Frederik Tingager sendt frem i angrebet.
– Overordnet set er FC Helsingør et bedre hold, men i dag matcher vi dem fint. Vi får lukket godt ned for deres indspil fra kanterne, sagde Tingager, der selv havde et par gode scoringsmuligheder. I slutningen af første halvleg måtte han se sundbyens normale reservekeeper Frederik Mehder redde i flyvende stil og midt i anden halvleg var det så Christian Lundsteen der blev den lille i en duel med den velspillende målmand.

Mens gæsterne var helt med i opgøret i de første 45 minutter, så fik Helsingør bedre styr på nerver og gummiben efter pausen. Anfører Kasper Enghardt blev rykket tilbage på sin normale plads i det centrale forsvar med store Andreas Holm, der var hjemmeholdets bedste, mens Mads Laudrup kom ind og fik stabiliseret midtbanen.

Det kunne have givet en 2-0 føring kort efter pausen, men et kontraløb med André Riel og Martin Koch løb ud i sandet og samme skæbne led indskiftede Faton Trstenas anstrengelser. Et frispark fra venstrebacken Birol Serinkanli var det tætteste gæsterne kom i slutfasen og så kunne topholdet kæmpe sejren i land på Martin Kochs hurtige scoring.
– Det var dejligt at få scoret så tidligt og klasse, at vi forsvarer føringen i 90 minutter. Desværre spillede vi for meget på lange bolde og dér er jeg ihvertfald ikke spilleren, der kunne få fat i dem. Men vi kæmper røven ud af bukserne og vores oprykning er helt fortjent. Vi har rækkens bedste hold, lød det fra Koch.

Trods nederlaget var Holbæks cheftræner Stefan Håkansson tilfreds med sit hold.
– Spillemæssigt var der ikke den forskel som placeringen viser. Til gengæld manglede vi kvaliteten i boldene frem til afslutteren. Det er klart, at et mål efter halvandet minut ødelægger rigtig meget, men vi arbejder os ind i kampen og det var en stor holdpræstation. Vi formår at holde et højt tempo og viser, at vi ihvertfald hører til hér og viser også den indstilling der skal til, for at redde os, roste Håkansson.

2. Division Øst
Onsdag d. 3. juni 2015, kl. 19 på Helsingør Stadion
FC Helsingør – Holbæk BI
1-0 (0-0). Tilskuere: 1.306
1-0 Martin Koch (2)

FC Helsingør (4-4-2): Frederik Mehder – Mads Aaquist, Bobby Alm Nilsson (53.: Mads Laudrup), Andreas Holm, Mads Danekilde – Kasper Enghardt, Klaus Lykke, Dia Raofat, Nicklas Skou – André Riel (71.: Faton Trstena), Martin Koch.
Holbæk (5-4-1): Nicky Jensen – Kristoffer Dirksen, Frederik Tingager, Mathias Redsted (76.: Thorbjørn Billeskov), Emil Bjørn, Birol Serinkanli – Christian Lundsteen, Kristian Holm, Jonas Jacobsen, Mikkel Vestergaard – Mads Haarbo (65.: Jonas Bengtsson).
Advarsler: Kasper Enghardt (52), Andreas Holm (79), begge FC Helsingør. Thorbjørn Billeskov (86), Holbæk.