FCH forlænger med Daniel Thorup

1-årig kontrakt efter håndledsskade

FC Helsingør har indgået en 1-årig kontrakt med den 19-årige forsvarsspiller Daniel Thorup.

Højrebacken kom til Helsingør i sommeren 2015 fra FC Nordsjælland, men var uheldig at brække håndleddet i sin allerførste optræden i en træningskamp mod FC Roskilde. Det betød, at en stor del af efterårssæsonen blev spoleret, men FCH tilbød alligevel den unge spiller en halvårlig amatøraftale.

Her viste Thorup så gode takter, at cheftræner Christian Lønstrup har ønsket at beholde Thorup i sin trup og backen er nu sikret for de lyseblå frem til 31. december 2016.

FODBOLD: Daniel Thorup (FC Helsingør) under træningskampen mellem FC Helsingør og FC Roskilde den 11. juli 2015 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch Foto: Claus Birch
Daniel Thorup under træningskampen mellem FC Helsingør og FC Roskilde den 11. juli 2015 på Helsingør Stadion, hvor han brækkede håndleddet og fik spoleret en stor del af efteråret. Foto: Claus Birch.

– Daniel er en teknisk dygtig forsvarsspiller, som allerede har bevist at han har et stort talent, bl.a. på ungdomslandsholdene. Han er faldet godt til i klubben, og går godt ind i truppen, og viser også stor dedikation til træning. Nu glæder vi os til at se ham tage de næste skridt som vi bestemt mener han kan, og har talentet til, udtaler direktør Janus Kyhl.

Efter at være blevet sin skade kvit, spillede Thorup i efteråret 2015 fire kampe for Espergærde IF og nåede også at få sin debut i Bet25 Ligaen, da han blev skiftet ind i årets sidste kamp, 3-2 sejren i Vendsyssel.

Daniel Thorup startede i AB som 5-årig, men blev i januar 2014 hentet til FC Nordsjælland på en halvandenårig kontrakt. Forinden havde han i efteråret 2013 fået sin debut på U18-landsholdet, hvor han spillede to kampe mod Schweiz.