FCH-aftale til uheldige Daniel Thorup

En fremtidens spiller, siger sportschef

Selvom det kun blev til godt en halv times optræden i den første træningskamp mod FC Roskilde, så kan den tidligere AB- og FC Nordsjællandsspiller Daniel Thorup, i fremtiden kalde sig FC Helsingør-spiller.

FODBOLD: Daniel Thorup (FC Helsingør) under træningskampen mellem  FC Helsingør og FC Roskilde den 11. juli 2015 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch Foto: Claus Birch
Daniel Thorup blev skadet i sin første træningskamp for FC Helsingør, men har nu indgået en halvårlig aftale med de lyseblå. Foto: ClausBirchDK

Den 19-årige højreback var ellers grumme uheldig i testkampen, hvor han efter godt en halv times spil, landede uheldigt og brækkede håndledet. Han skal nu igennem en operation, men forventes spilleklar senere på efteråret.

– Vi har været rigtig godt tilfredse med dét vi har set fra Daniel og allerede inden Roskilde-kampen var vi faktisk enige om, at vi ville forsøge at tilknytte ham. Det ændrer hans skade ikke på, da vi ser ham som en fremtidens spiller. Vi vil sørge for, at han får de behandlinger der skal til og selvom han ikke kan spille, så vil han sagtens kunne deltage i den fysiske træning og være en del af truppen, siger sportschef Johnni Mosevang Christensen til FCHNET.

Daniel Thorup startede i AB som 5-årig, men blev i januar 2014 hentet til FC Nordsjælland på en halvandenårig kontrakt. Forinden havde han i efteråret 2013 fået sin debut på U18-landsholdet, hvor han spillede to kampe mod Schweiz.

Hos FC Nordsjælland blev han betegnet som en hårdtarbejdende, viljestærk, teknisk og taktisk dygtig back, men opnåede ingen kampe i Superligaen og fik ikke forlænget den kontrakt, der netop er udløbet.

– Thorup er en talentfuld ung back, som har gjort det fint i den periode han har været på prøve hos os, udtaler cheftræner Christian Lønstrup.

Thorup har foreløbig fået en amatøraftale frem til årsskiftet og vil få trøjenummer 20.

At unge Thorup ikke kun magter den defensive side af spillet, kan man iøvrigt forvisse sig om ved at kigge på nedenstående videoklip fra FC Nordsjælland, hvor han scorer et brag af et mål mod Esbjerg på Farum Park:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=O7eXObFjGtI[/youtube]