Svensk forsvarstalent valgte FCH

Fysisk stærk forsvarsspiller var rygtet til AaB, men valgte FCH

En glad direktør Bo Bay Hougaard og cheftræner Álvaro Santos har måske gjort et scoop i kontrakten med svenske Lucas Larsen. Foto: FCH Pressefoto.

FC Helsingør har igen kigget over Sundet og præsenterede i dag 21-årige Lucas Larsen som den seneste forårsforstærkning. Den høje midtstopper har været fulgt af flere klubber, men nu skrevet kontrakt med de lyseblå til sommeren 2026.

For bare en måned siden var den 192 cm høje og fysisk stærke forsvarsspiller ellers kraftigt rygtet til NordicBet Ligaens oprykningskandidater fra AaB. Et skifte der har været på tapetet siden sommerferien. Nu gælder det imidlertid FCH, et valg som cheftræner Álvaro Santos har haft en pæn andel i.
– Mit første indtryk er super godt. I dag var min første træning og en god forberedelse til den første testkamp. Der var højt tempo, gode spillere og kvalitet, så det føles godt. Jeg har haft Álvaro som træner tidligere, så vi har snakket lidt sammen frem og tilbage, og nu kom kontrakten på plads, hvilket jeg er meget glad for, fortæller Lucas Larsen til FCHs hjemmeside.

FAKTA
Lucas Larsen (f. 12.08.2002)
Position: Midtforsvarer
Klubber: Skegrie BK, Malmö FF, Helsingborgs IF, AFC Eskilstuna, Ängelholms FF, Eskilsminne IF (alle Sverige), FC Helsingør
Kampe / Mål for FCH: 0 / 0
Landskampe for Sverige: U16 (3 kp / 0 mål)
Kontrakt med FCH til 30. juni 2026

Forsvarsspilleren kom til Malmö FF som bare 8-årig, fortsatte i Helsingborgs IF da han var 15 år. Efter korte ophold i AFC Eskilstuna og Ängelholms FF kom han i januar 2023 til Eskilsminne IF, hvor han med næsten fuld spilletid i samtlige kampe, var stærkt medvirkende til oprykkernes flotte fjerdeplads i Ettan Södra. Han beskrives som en boldsikker, hårdtarbejende ledertype og noget af et fund for Eskils.

Lucas Larsen kan sandsynligvis trække i kamptrøjen allerede i morgen, når FCH møder FC Roskilde i vinterens første træningskamp.