Nykøbing FC – FC Helsingør 3-1

NordicBet Liga, 7. maj 2017 i Nykøbing Falster Idrætspark

Mads Aaquist fik masser af tæsk i Nykøbing, hvor der blev gået hårdt til FCHs kreative 10’er. Her er det Jakob Bonde og Thomas Villadsen der i fællesskab får sendt Aaquist i græsset.. Foto: Claus Birch

For kun anden gang dette forår, måtte FC Helsingør forlade banen uden point, da de lyseblå søndag tabte 1-3 i Nykøbing Falster. En kamp som FCH længe så ud til at kunne vende efter en chokstart af hjemmeholdet, men som i sidste ende blev endnu et kedelig kapitel i bogen om triste resultater på Falster.

Cheftræner Christian Lønstrup havde valgt samme startellever som i sidste weekends nulløsning mod Skive. Der skulle dog bare gå 42 sekunder, før hjemmeholdet havde sørget for, at der ikke blev spillet til nul denne eftermiddag. Et hjørnespark blev ikke afviklet, Frederik Bay tabte duellen med Linus Olsson og så kunne Mikkel Dahl hamre bolden i nettet af Mikkel Bruhn.

En drømmestart for Nykøbing FC, der har hårdt brug for point i bundstriden. Den tidlige scoring var lige den katalysator hjemmeholdet behøvede og FCH var på hælene i startfasen. Hurtige Mikkel Dahl kunne således havde fordoblet føringen efter 14 minutter, men Mikkel Bruhn reddede situationen for FC Helsingør. Ti minutter senere var det Joachim Wagner der forsøgte sig, men hans afslutning dykkede lige over Bruhns mål.

FCH forsøgte at kæmpe sig tilbage i opgøret og kom også til flere gode løb over kanterne. Det resulterede i adskillige flade indlæg foran mål, men der var ingen med den afgørende fod i syne.

FC Helsingørs fans havde en fest, trods nederlaget, og holdt flere kontrollører beskæftiget med at samle crepepapir i anden halvleg. Foto: Claus Birch

Størst chance fik FC Helsingør efter 36 minutter, da Frederik Bay tørrede sin direkte oppasser. Hans aflevering til Tobias Christensen lignede en sikker udligning, men Nykøbing FC-keeper Thomas Villadsen kom i vejen. Det skulle vise sig, at det ikke var sidste gang den stærke keeper klarede for hjemmeholdet.

Selvom FCH kom bedre med i løbet af første halvleg, manglede der fortsat noget fart og kreativitet på midtbanen. Det tog trænerteamet konsekvensen af et kvarter efter pausen, hvor Martin Fisch afløste Alexander Fioretos.

Det betød samtidig at FCH gik over til at spille med et tremands forsvar, med Fisch, Rasmus Minor Petersen og anfører Andreas Holm.
– Vi satte Fisch på banen for at få noget hurtighed og gik så over til at spille med et tremandsforsvar. Derved fik vi skubbet vores backs længere frem og det gav os overtaget efter pausen, forklarede FC Helsingør-træneren, der også trak Mads Aaquist lidt længere tilbage i en mere opbyggende rolle.

Det så ud til at give pote næsten øjeblikkeligt. Bare fem minutter senere udlignede de lyseblå, da Pierre Larsen trak ind i feltet og sendte bolden mellem benene på Thomas Villadsen.

Pierre Larsen udlignede til 1-1, da han sendte bolden mellem benene på Thomas Villadsen. Foto: Claus Birch

Herefter sad FCH solidt på opgøret og Villadsen måtte i flere omgange redde mesterligt, da Tobias Christensen, Mikkel Basse og André Riel testede Nykøbing-keeperen.

Ind ville bolden imidlertid ikke og pludselig var der så dramatik i modsatte ende. Dommer Kasper Madsen mente at Martin Fisch havde begået straffespark i en duel med Joachim Wagner. Dén mulighed udnyttede Jakob Bonde til at bringe Nykøbing foran 2-1 og så skulle FCH endnu længere frem og jagte mål.

Det kom aldrig. I stedet slog hjemmeholdet kontra fem minutter før tid, da Mikkel Dahl igen fik chancen og tørt huggede den i nettet til slutresultatet 3-1.

Trods nederlaget var Christian Lønstrup tilfreds med indsatsen.
– Jeg savnede noget parathed fra start, men vi havde jo masser af tid til at arbejde os ind i kampen igen. Det synes jeg vi gjorde flot og jeg har rost spillerne for at blive ved med at prøve.

– Jeg havde hele tiden følelsen af, at vi nok skulle vinde denne kamp. På det tidspunkt da de får straffesparket, er der kun et hold på banen. De søgte miraklet og fik det, lød det fra Lønstrup.

Trods nederlaget bevarede FCH tredjepladsen i NordicBet Ligaen, hvor kun to points nu adskiller Skive på andenpladsen og FC Roskilde på femtepladsen. Allerede torsdag skal de lyseblå i kamp igen, når det gælder AB på udebane.