Nykøbing FC – FC Helsingør 0-2

Souheib Dhaflaoui scorede ikke for FC Helsingør i de 10 kampe han spillede på en lejeaftale fra FC Nordsjælland i efteråret 2016. Det gjorde han til gengæld mandag aften, da han var med i Nykøbing. Foto: Claus Birch

FC Helsingør har ikke været vant med sejre i Nykøbing, når der skulle kæmpes om point, men i mandagens træningskamp hev de lyseblå en helt fortjent 2-0 sejr med hjem fra mødet med NordicBet Liga klubben.

En testkamp som cheftræner Christian Lønstrup igen brugte til at teste så mange som muligt i truppen, omend startelleveren kunne ligne de spillere der sparker superligaen i gang om to uger. FCH-træneren har efterhånden lagt sig fast på en tre-mands bagkæde, hvor Andreas Holm og Søren Henriksen ligner sikre kort. Mod Nykøbing fik Mathias Johannsen for første gang lov at prøve kræfter med den position i de første 45 minutter, mens svenske Alexander Fioretos blev testet i det centrale forsvar efter pausen.

FC Helsingør’s prøvespillere:

Souheib Dhaflaoui: Spillede 10 kampe for FC Helsingør i efteråret 2016 på en lejeaftale fra FC Nordsjælland. Siden var han en tur til prøvetræning i USA og spillede foråret færdigt i FCN, hvor hans kontrakt udløb 30/6.

Adnan Mohammad: Blev forfremmet til FC Nordsjællands superligatrup for to år siden og er noteret for 11 superligakampe. I foråret 2017 har han spillet i Arendal FK i den næstbedste norske række.

Martin Frandsen: Profil på Herlevs tophold i Danmarksserien, med en fortid i FC Københavns ungdomsafdeling.

Mads Olsen: Oprindelig fra Boldklubben Frem, men skiftede til FC Midtjyllands akademi for fire år siden.

– Det var en uvant position for dem begge, men jeg synes de gjorde det fint, fastslog Lønstrup efter opgøret.

– Det var en forholdsvis jævnbyrdig kamp i starten, hvor jeg synes vi havde en smule svært ved at sætte spillet. Efter målet til 1-0 kom vi meget bedre ind i opgøret, tilføjede FCH-træneren.

Den silende regn på Nykøbings træningsanlæg fik ikke omgivelserne til at dufte meget af superliga. Det gjorde FC Helsingør’s første mål til gengæld, signeret André Riel.

Den pågående FCH-angriber modtog bolden fra Johannes Ritter, i en position udenfor feltet og afsluttede med et langskud i modsatte hjørne.

Christian Lønstrup havde valgte at se bort fra en lille håndfuld spillere, der alle døjede med overbelastningsskader. Derfor var der ingen Ricki Olsen, Jonas Henriksen, Nicolas Mortensen eller Daniel Jørgensen på holdkortet.
– De var alle igennem en løbetest lørdag og kunne godt have spillet. Men især de nye har døjet med overbelastning efter en hård træningsstart og der var ingen grund til at risikere noget, forklarede FCH-træneren, der havde rigeligt med nye navne at kigge på.

I pausen skiftede han samtlige elleve spillere og det gav opgøret nyt liv. De sidste 45 minutter sad gæsterne helt på kampen, hvor Nykøbing kun fik enkelte muligheder på dødbolde.

Det gav plads til fire prøvespillere, der alle efterlod Christian Lønstrup med et positivt problem. Stærkest i billedet stod nok venstrekanten Adnan Mohammad, der fik sin superligadebut for FC Nordsjælland, men i foråret har spillet for Arendal i den næstbedste norske række.

Mohammad stod også fadder til FC Helsingør’s anden scoring, midt i anden halvleg. Kantspilleren trak ind i feltet og lagde en flad pasning som Souheib Dhaflaoui kun behøvede at sætte en inderside til. Dhaflaoui spillede i efteråret i FCH på en lejekontrakt fra FC Nordsjælland, men er nu fri på markedet.

Helt nye ansigter var de centrale midtbanespillere Martin Frandsen og Mads Olsen.
– De gjorde det rigtig fint. Frandsen kommer fra Herlev mens Mads Olsen er U19 spiller fra FC Midtjylland, hvor han er kommet lidt i overskud, fortæller Lønstrup om de to unge testspillere.

– De gamle ved jeg jo godt hvad står for, så det var rigtig fint at se de unge vise sig frem i anden halvleg, sluttede en tilfreds FCH-træner.

FC Helsingør mangler nu blot en enkelt træningskamp før superligapremieren. Det er mod FC Bridges fra Chicago, en kamp der spilles på Helsingør Stadion på lørdag kl. 14.

Træningskamp
Mandag d. 3. juli 2017, kl. 17 på NFC Nord

Nykøbing FC – FC Helsingør
0-2 (0-1). Tilskuere: 170
0-1 André Riel (42)
0-2 Souheib Dhaflaoui (70)

Nykøbing FC (4-3-3): Sebastian Olsen (46.: Thomas Villadsen) – Chris Thorsheim, Kasper Jensen (65.: Jeppe Arnesen), Jakob Bonde, Mads Delord – Anders Vest-Hansen (46.: Jordan Wilson), Søren Christensen (46.: Meck Nærgaard), Lars Pleidrup (65.: Mads Kaalund) – Sebastian Koch, Anders Due (46.: Jan Berner), Mikkel Dahl (74.: Lasse Skovsager).
Cheftræner: Jens Olsen.

FC Helsingør 1. halvleg (3-5-2): Mikkel Bruhn – Søren Henriksen, Andreas Holm (Anf), Mathias Johannsen – Johannes Ritter, Mikkel Basse, Mads Aaquist, Tobias Christensen, Johannes Ritter – André Riel, Pierre Larsen.
FC Helsingør 2. halvleg (3-4-2-1): Aris Vaporakis – Martin Fisch (Anf), Morten Hegaard, Alexander Fioretos – Frederik Roepstorff, Martin Frandsen, Mads Olsen, Adnan Mohammad – Essam Salamoun, Souheib Dhaflaoui – Anders Junge (75.: Ismail Esen).
Cheftræner: Christian Lønstrup.

Advarsel: Mikkel Dahl (73), Nykøbing FC.