FC Helsingør – Lolland-Falster Alliancen 3-0

2. Division Øst, 9. september 2012 på Helsingør Stadion

Med en 3-0 sejr over Lolland-Falster Alliancen spillede FC Helsingør sig tilbage i den absolutte top af 2. division øst og kom igen på vindersporet, efter den matte indsats mod Frem.

En helt igennem fortjent sejr, mod et gæstehold der egentlig i perioder spillede ganske glimrende bold, men ikke med samme effektivitet som helsingoranerne.

Der har indtil nu været masser af mål i de orange udebanedragter, men noget tyder på at Argentina-outfittet også inspirerer Galls drenge.

Det blev til tre stykker denne søndag, men ret beset kunne sejren være blevet større, da gæsterne hen mod slutningen blev spillet tynde i bagkæden et par gange.

Benny Gall havde overraskende valgt Daniel Udsen i startelleveren, til trods for at FCH’s 7’er fredag aften spillede 45 minutter for Færøerne i VM-kvalifikationskampen mod Tyskland på AWD Arena i Hannover.

Også Martin Junior Christensen var tilbage i startelleveren efter en skadespause og kunne se frem til et møde med sin tidligere klub. Netop de to stod bag de lyseblås første scoring.

Den faldt efter tyve minutter, hvor Daniel Udsen kastede sig frem tæt under mål og dirigerede Juniors indlæg utageligt i nettet bag Sebastian Olsen.

Alliancens målmand var chanceløs, men det var han tilgengæld ikke minuttet efter.

Helt upresset kastede han bolden ud for fødderne af Kasper Kristensen og Helsingør-anføreren sagde tak med et flot lop tilbage over keeperen og blev dermed noteret for sin første scoring i Helsingør-trøjen.

Inden FC Helsingør kom foran, havde gæsterne dog også deres muligheder.

Den største tilfaldt Tobias Thomsen, der måtte se Mads Hamberg redde i fin stil efter 14 minutter.

Det var dog FCH dersluttede halvlegen bedst og Bjarke Jacobsen havde en god mulighed efter 36 minutter.

Den unge mand spillede igen en fornem kamp og ligner en dreng der har spist godt med skovmandsbrød som barn.

Han er ikke sådan lige at komme udenom eller pille bolden fra og den 19-årige ex-FC Nordsjællandspiller blev fortjent kåret til Man-of-the-match.

Efter pausen kom LFA mere med i spillet, men skabte absolut ikke ret meget.

Helsingørs defensiv virkede uhyre sikker og det ser ud til at Morten Juul Hansens vikariat for skadesramte Kasper Enghardt bliver en succes.

I hvertfald så længe man husker at lukke af, når den boldglade igangsætter bevæger sig frem ad banen.

Benny Gall foretog en dobbeltudskiftning midt i anden halvleg, da de to trætte frontløbere blev taget ud.

En genistreg må det konstateres, for indskiftede Jonas Kallehauge og Frederik Frick scorede i forening kampens sidste mål.

På en flot set aflevering blev Frick sendt afsted og ham kunne LFA-forsvaret ikke stoppe før bolden lå i netmaskerne.

Derefter var det kun et spørgsmål om sejrens størrelse og det var tæt på at blive 4-0.

Gæsternes Youssef Saad reddede med hånden på en afslutning fra Jonas Kallehauge, men ellers så sikre Morten Juul Hansen afsluttede svagt fra straffesparkspletten.

Forinden havde Jonathan Nielsen fået annulleret en scoring for offside og i slutminutterne drønede Kallehauge bolden over mål fra nært hold.

Dermed kunne FC Helsingør glæde sig over at sejren bragte dem op på 2. pladsen i divisionen, mens gæsterne led sæsonens første nederlag.