Mads Aaquist tager to år mere

Populær back har forlænget til sommeren 2018

Efter langvarige forhandlinger ligger det nu fast, at den 21-årige kantspiller Mads Aaquist fortsætter i FC Helsingør de kommende to år. Den tidligere FC København-spiller havde kontraktudløb til sommer og flere klubber har været interesseret i FCH-profilens signatur.

– Det har været et langstrakt forløb, som ikke er kommet på plads over en enkelt kop kaffe. Mads har helt naturligt set sig om, inden han har taget beslutningen. Heldigvis endte det med en aftale til os, fortæller direktør Janus Kyhl til Helsingør Dagblad.

FODBOLD: Mads Aaquist (FC Helsingør) følges af Nicolaj Ritter (Silkeborg IF) under kampen i Bet25 Ligaen mellem FC Helsingør og Silkeborg IF den 28. marts 2016 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch
FODBOLD: Mads Aaquist (FC Helsingør) følges af Nicolaj Ritter (Silkeborg IF) under kampen i Bet25 Ligaen mellem FC Helsingør og Silkeborg IF den 28. marts 2016 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch

Selvom den 171 cm høje kantspiller oftest er mindste spiller på banen, har hans performance oftest været blandt de største. I mangel af en venstrefodet back har Aaquist længe vikariet i venstre side og samtidig vist, at han er en værdifuld spiller på Lønstrups mandskab, uanset han ikke kun opererer i højre side.

– Jeg har været helt vildt glad for at være i FC Helsingør og det var min mavefornemmelse, der sagde mig, at jeg skulle blive og udvikle mit spil i klubben et stykke tid endnu, siger Mads Aaquist til Helsingør Dagblad.

Mads Aaquist kom til FC Helsingør i januar 2015, efter han havde ophævet sin kontrakt med FC København og tilbragt et halvt år som udlejet til AC Horsens. På daværende tidspunkt spillede FC Helsingør i 2. Division Øst og Mads Aaquist kom til klubben i jagt på spilletid. 

– Det er ingen hemmelighed, at det har været en stor prioritet for os, at forlænge aftalen med Mads, som vi føler er i konstant udvikling. Han har groft sagt løftet sit spil fra kamp til kamp, siden han begyndte i klubben, skriver direktør Janus Kyhl i en pressemeddelelse.

– Det er vel tydeligt for de fleste, at Mads har fundet fodboldlykken her i Helsingør, det kan man se på hans spil. Og når han spiller og udvikler sig, som han gør lige nu, så kan man kun gisne om, hvor langt han kan nå. Det bliver spændende at følge ham i de kommende år og jeg er yderst begejstret over, at det lykkedes os, at blive enige med Mads om en kontraktforlængelse, slutter Janus Kyhl.

Mads Aaquist nye kontrakt gælder til og med d. 30. juni 2018.