Højt humør og nye ansigter ved første træning

Seks prøvespillere i aktion for FC Helsingør

Der var smil, højt humør, nye ansigter og solskin, da FC Helsingørs spillere her til aften mødtes for første gang efter ferien. Forude ligger tre intensive uger med fire ugentlige træninger samt tre testkampe, der skal ruste de lyseblå bedst muligt til premieren i 1. division den 26. juli mod FC Roskilde.

FODBOLD: FC Helsingør's træningsstart den 6. juli 2015 i Helsingør Idrætspark Foto: Claus Birch
FC Helsingør’s spillere startede træningen op på banerne ved Helsingør Hallen. Foto: ClausBirchDK.

Cheftræner Christian Lønstrup og hans trænerteam tog imod 25 veloplagte spillere, heriblandt de tre nye, Mikkel Knudstrup, Rasmus Minor Petersen og Jonas Hebo Rasmussen. Traditionen tro var der også flere prøvespillere i aktion, i skikkelse af Aleksandar Lazarevic (fra Brønshøj), Jonas G. Hansen (fra Esbjerg), Jeppe Brædder (fra Kolding Boldklub) og Daniel Thorup (fra FC Nordsjælland). Aftenens eksotiske indslag var de to gæster fra Panama, Alex Rodriguez og Jordi Mateu, der håber at kunne spille sig til en kontrakt i Danmark.

Foruden de tre nytilkomne udefra, er to spillere fra U19-holdet blevet indlemmet i førsteholdstruppen. Det er ikke overraskende den 18-årige midtbanespiller Essam Salamoun, der fik sin divisionsdebut i sæsonens sidste kamp mod Fremad Amager, samt målmand Christoffer Ringø. Sidstnævnte har ved flere lejligheder været reservekeeper på FCHs bedste hold og også optrådt i træningskampe, men har endnu sin officielle debut til gode.

Står det til sportschef Johnni Mosevang Christensen, skal truppen dog gerne være lidt bredere.
– Det er jo ikke for sjov, at vi har inviteret en god håndfuld spillere til at være med her i opstarten. Overordnet set, er vi ved at være dér, hvor vi skal være, men vi vil gerne have 2-3 spillere mere i truppen. Først og fremmest kigger vi på én til offensiven, siger sportschefen.

Han tilføjer, at FC Helsingør har lagt en strategi for, hvilke spillertyper man skulle bruge og derefter målrettet er gået efter dem.
– Det er vigtigt at man ikke forelsker sig i noget, man ikke har behov for. Vi får daglig utrolig mange henvendelser. Alene idag har jeg fået fem mails eller telefonopkald fra agenter, der tilbyder spillere fra lande som USA, England, Sydamerika, Frankrig og Spanien, fortæller han.

– Vi skal holde fokus på dét vi mener, at have behov for og så skal vi også prioritere kontinuiteten. Vi skal forstærkes, men der skal heller ikke skiftes for stort ud i truppen, slutter sportschefen.

Cheftræner Christian Lønstrup bød velkommen til både nye og gamle, men understregede samtidig de betingelser der ér, for at være med i truppen.
– Er man ikke klar til dét, så forventer jeg at få besked senest om en uge. Det gælder uanset om man har kontrakt eller ej, understregede han.

Truppen træner mandag, tirsdag, torsdag og fredag i denne uge, hvorefter der er træningskamp mod FC Roskilde på Helsingør Stadion på lørdag. Tirsdag i næste uge gælder det Nottingham Forest i jubilæumskampen og endelig sluttes der af mod AB, en kamp der er flyttet til Hornbæk.