Fioretos skriver et halvt år mere

Efterårsgennembrud baner vejen for ny kontrakt

Alexander Fioretos fik sit gennembrud i efterårets pokalkamp mod AC Horsens og forlænger nu sin aftale med FC Helsingør for yderligere et halvt år. Foto: Claus Birch

FC Helsingørs svensk-græske midtbanespiller Alexander Fioretos – der fyldte 22 år i går – er klar til at fortsætte i den lyseblå trøje. Han underskriver i dag en ny kontrakt med FCH, gældende frem til sommerferien.

En kort aftale som både klub og spiller har været enige om.

– Vi har været glade for Alexander, som i de sidste kampe fik vist, at han kunne være med, men han har hele tiden været en god fyr at have i truppen. Nu får han et halvt år mere til at vise, at han skal være en del af FC Helsingør, siger direktør Janus Kyhl til Helsingør Dagblad.

FAKTA
Alexander Fioretos (f. 27. januar 1995)
Position: Central midtbane, Kant
Klubber: Lunds BK, Helsingborgs IF, Helsingborgs IF Akademi, AEL Kalloni, FC Helsingør
Kampe/mål for FCH: 6 kp / 0 mål
Trøjenummer: 17
Landshold: Grækenland U17, 1 kamp i 2012

Fioretos kom til FC Helsingør i juli 2016, men først sidst på efteråret slog han igennem i en central midtbane rolle. Gennembruddet kom i pokalkampen mod AC Horsens, hvor den da 21-årige midtbanespiller fik chancen fra start og blev kåret som FC Helsingørs bedste spiller.

I opstartsfasen efter vinterferien har han vist gode takter, hvilket altså nu udmønter sig i en forlængelse af den kontrakt, der i første omgang kun løb til årsskiftet.

– Jeg er glad for at være i Helsingør, hvor holdet er godt og trænerne er gode. Selvfølgelig betød det meget, at jeg fik så meget spilletid til sidst, for så kunne jeg vise, at jeg kan spille med på det her niveau, siger spilleren selv til Helsingør Dagblad.

Alexander Fioretos har fået sin fodboldopvækst i Helsingborgs IF’s fodboldakademi, men formåede ikke at slå sig det sidste stykke igennem til Allsvenskan-mandskabet. I stedet udnyttede han sine græske rødder og tog i februar 2016 til græske AEL Kalloni. Her blev det til en halv sæson, hvor den lille klub rykkede ud af den bedste græske række, Super League.