FCH henter Johannes Ritter i FC Nordsjælland

Ung kantspiller vender tilbage til Helsingør

FC Nordsjælland-spilleren Johannes Ritter fik mandag ophævet sin fuldtidskontrakt og skifter med øjeblikkelig virkning til FC Helsingør. Dermed vender den 21-årige kantspiller hjem, idet han spillede for Helsingør IF inden han som U14 spiller tog til Farum Boldklub.

– Jeg valgte at bryde med FC Nordsjælland, fordi jeg er kørt sur i at sidde på bænken og vente på chancen. Nu vil jeg ud og spile fodbold og her ser jeg FC Helsingør som en rigtig god mulighed. Det er en af årsagerne til, at jeg valgte klubben, men spillestilen har også været tiltalende, siger Ritter til Helsingør Dagblad.

FAKTA
Johannes Ritter (f. 15. februar 1995)
Position: Back
Klubber: Helsingør IF, Farum Boldklub, FC Nordsjælland, FC Helsingør
Superligakampe / Mål: 2 / 0
Kontrakt til: 31. december 2016
Landskampe for Danmark: 6 kp / 2 mål (U19)

Johannes Ritter er oprindelig angriber, men blev siden omskolet til back, hvor han primært har været brugt i højre side. Han var med for FC Nordsjælland i foråret træningskamp mod FC Helsingør og har siden spillet to kampe i Superligaen, begge iøvrigt mod OB.

– Johannes har kæmpet hårdt for sagen og har altid arbejdet ydmygt og hårdt for tingene. Men han har også et ønske om mere spilletid, og den mulighed skal han have lov til at tage ud og opsøge andre steder. Vi ønsker Ritter alt det bedste i fremtiden, siger FC Nordsjællands Carsten V. Jensen i en pressemeddelelse.

FODBOLD: Johannes Ritter (FC Nordsjælland) under træningskampen mellem FC Nordsjælland og FC Helsingør den 30. januar 2016 i Farum Park. Foto: Claus Birch
Johannes Ritter spillede to Superligakampe for FC Nordsjælland i foråret. Foto: Claus Birch

Ifølge direktør Janus Kyhl har FCH længe haft et godt øje til den lokale spiller og har tidligere forsøgt at leje ham i superligaklubben
– På sigt tror jeg helt sikkert, at Johannes kan komme op på en højere hylde, end der hvor vi kan nå. Han har en masse spidskompetancer og så er jeg sikker på, at hans personlighed passer godt ind i vores klubs DNA, siger han til Helsingør Dagblad.

– Det er en spændende, og yderst talentfuld spiller som vi har indgået en aftale med. Johannes er en dygtig, teknisk, spiller med masser af fart, som vi har fulgt gennem flere år.  Nu opstod chancen, da han valgte at ophæve sin kontrakt, så vi hurtigt en mulighed for at tilknytte ham. Johannes talent er ubestridt, men han har været lidt uheldig med en skadesperiode lige i overgangen fra ungdom til senior, hvilket nok har gjort at der har været kigget andre veje end til hans side. Vores håb, og tro, er dog at han med dette skifte kan forløse det enorme potentiale han indeholder, og intentionen er da også at samarbejdet skal være langvarigt, skriver FC Helsingør i en pressemeddelelse.

Kontrakten med den tidligere U19-landsholdsspiller løber foreløbig året ud og han kan få debut allerede søndag når FCH møder Fremad Amager på Helsingør Stadion.

FODBOLD: Johannes Ritter ved FC Helsingør's officielle fotosession den 1. august 2016 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch
Johannes Ritter er trukket i FC Helsingør-trøjen efter at kontrakten med FC Nordsjælland mandag blev ophævet. Foto: Claus Birch