FCH fik endelig New Zealandsk stjernefrø

To-årig kontrakt til spirende landsholdsspiller

FCH har hentet den 21-årige angriber Callum McCowatt på en 2-årig kontrakt. Pressefoto: FC Helsingør

Efter mere end et års tålmodig venten, har FC Helsingør skrevet kontrakt med den 21-årige angriber Callum McCowatt. Den unge “Kiwi”, der har fået en toårig kontrakt, kan blive FCHs helt store navn den kommende sæson.

Gode ting kan være værd at vente på. Det håber man i FC Helsingør, der i dag har præsenteret sommerens sjette tilgang, i skikkelse af det New Zealandske stortalent Callum McCowatt. Han har en fortid på fodboldakademiet Olé, hvorfra FCH i forsommeren 2019 hentede Elijah Just og Dalton Wilkins. Allerede dengang forsøgte de lyseblå at slå kløerne i McCowatt, men han valgte at blive down under og spille for Wellington Phoenix i den bedste australske række, A-League.

Faktisk var FCH så forhippet på at overtale angriberen, at man sendte repræsentanter til U20 VM i Polen i juni sidste år, for at gøre et sidste forsøg på at få hans underskrift, fortæller FCH-formand Jordan Gardner til nyhedssitet Stuff. Nu er det imidlertid lykkedes, til stor glæde for sportslig ansvarlige i FCH, Brian Gellert:

– Vi har holdt et vågent øje med Callum i hans tid i Wellington, da han er en spiller fra en hylde vi normalt ikke kan hente spillere fra. Da han så både havde kontraktudløb, og selv ønskede at komme til Europa, passede tingene sammen for både ham og os. Med en spiller af hans klasse var det en no-brainer at slå til. Callum er et af de største talenter der er kommet til Europa fra Australien i mange år, og han er en spiller vi forventer os rigtigt meget af, siger Gellert til FCHs hjemmeside.

FAKTA
Callum McCowatt (f. 30.04.1999)
Position: Angreb / Højre wing
Klubber: Western Suburbs (New  Zealand), Auckland City (New Zealand), Eastern Suburbs (New Zealand), Wellington Phoenix (Australien), FC Helsingør
Kampe / Mål for FCH: 0 / 0
Landskampe: New Zealand A (1 kp) i 2019, New Zealand U17+U19 (9 kp) fra 2017-19

Mål i landsholdsdebut
Callum McCowatt fik sin debut i landsholdstrøjen som U17-spiller tilbage i 2017, hvor han spillede U17 VM. Sidste år var han fast på holdet ved U20 VM og i efteråret 2019 gik den store drøm så i opfyldelse, da han blev udtaget til Kiwi’ernes A-landshold i venskabskampen mod Irland i Dublin. New Zealand tabte 1-3, men forinden havde McCowatt med et debutmål bragt gæsterne foran.

Om skiftet til FC Helsingør siger angriberen:
– Det føltes som det rigtige tidspunkt for mig at komme til Europa, og prøve mig af uden for New Zealand og Australien. FC Helsingør og jeg har været i dialog i en længere periode, og det trækker selvfølgelig op, at de har været interesserede i at hente mig i længere tid. Jeg har talt med Dalton og Eli, og de anbefalede begge FC Helsingør varmt, og så er det jo rart at de er her til at hjælpe mig med at falde ind i truppen, og vænne mig til at spille i Danmark.

Callum McCowatt har fået nummer 8 i FCH og en kontrakt frem til sommeren 2022.