Peter Buch Christiansen vender hjem til SønderjyskE

Vil nu kæmpe for spilletid i superligaen

Peter Buch Christiansen fik ikke den succes han håbede på i FC Helsingør. Foto: Claus Birch.

Efter bare et halvt år i FC Helsingør vender 22-årige Peter Buch Christiansen tilbage til SønderjyskE. Lejeaftalen mellem de to klubber er ophævet og angriberen vil nu jagte spilletid i Superligaklubben.

Forventningen var masser af spilletid og erfaring, da Peter Buch Christiansen i juli kom til FC Helsingør på en ét-årig lejeaftale fra SønderjyskE. Sådan kom der imidlertid ikke til at gå for den unge offensivspiller, der kæmpede med en skade den sidste del af året og kun fem gange var i startelleveren, fik ti indhop – med tre scoringer til følge.

FAKTA
Peter Buch Christiansen (f. 2. december 1999)
Position: Angriber
Klubber: SønderjyskE, FC Helsingør (leje)
Kampe/mål for FCH: 15 kp / 3 mål

Efter aftale med FCH har han derfor valgt at afbryde opholdet i nordsjælland og i stedet jagte en startplads hos SønderjyskE, der har været igennem et turbulent efterår. Klubben er i akut nedrykningsfare og fyrede i november træner Michael Boris. I stedet har den tidligere assistent Henrik Hansen taget over.

– Jeg kom til Helsingør for at få en masse spilletid fra start i kampene, og det har jeg ikke fået. Derfor føler jeg, at jeg lige så godt kan tage tilbage til Sønderjyske, hvor jeg i forvejen har kontrakt efter næste sommer, og spille min chance, siger Peter Buch Christiansen til Helsingør Dagblad.

Peter Buch Christiansen kom igennem ungdomsrækkerne i Haderslev-klubben, hvor han fik superligadebut i december 2018. Ialt er han noteret for 53 Superligakampe og 5 mål i SønderjyskE-trøjen. Hans kontrakt med klubben løber til udgangen af 2024.