FCH-fans med opråb: Her er et stadionprojekt

Opgradering til Superliganiveau vil koste godt 10 mio kr mener fans

En gruppe FC Helsingørfans har udarbejdet en plan for opgradering af Helsingør Stadion til Superliganiveau. Et prospekt på 16 sider er i dag udsendt med en pressemeddelelse.

Frustrationer over manglende aktion fra klubbens og kommunens side, har fået en gruppe fans til at tage sagen i egen hånd. De har udarbejdet et forslag der for 10 mio kroner skal gøre Helsingør Stadion klar til Superligafodbold, hvis det skulle lykkes de lyseblå at sikre sig adgang til den bedste række.

Der er langt fra det flotte prospekt, der “solgte” det nye stadionprojekt til offentligheden. Inden færdiggørelsen var meget sparet væk og selv uden det byggesjusk der også har præget projektet, er det nye anlæg meget langt fra det, som de fleste FCH-fans havde drømt om.

Skulle FC Helsingør formå at forsvare oprykningspladsen i NordicBet Ligaen, skal der imidlertid handling på bordet, hvis klubben skal fortsætte med at have hjemmebane i Helsingør. Dén diskussion har foregået henover efteråret og vinteren, men ikke meget er sket fra hverken klubbens eller kommunens side.

Det har fået en gruppe FCH-fans til at udarbejde et forslag, der i dag er udsendt i en pressemeddelelse, under sloganet “Vores Stadion”:
– Sagen om Helsingør Stadion har været både lang, pinlig, tragisk og uskøn. Men nu er det tid til at komme videre! Det er tid til at kigge fremad, og få stadion klar, til en eventuel Superligasæson efter sommerferien.

– Der er alt for mange spekulationer og løse rygter. Der er usikkerhed og uvished, og det tjener ingen steder. Det er tid til at stå sammen, få begravet stridsøkserne og få lagt en realistisk plan. Tid til åbenhed om kommunens og klubbens dialog omkring stadion – hvor er vi, hvad er planen og hvordan skal den løses? Indtil nu, har ingen fremlagt et konkret forslag til af få vores stadion klar til Superligaen til sæsonen 22/23. Derfor kommer vi nu med et oplæg til, hvordan opgaven kunne løses.

– FC Helsingør har allerede én gang skulle opgradere et stadion, for at tilfredsstille Divisionsforeningens krav til stadions i landets bedste fodboldrække. Det var i 2017, hvor det gamle stadion på Ndr. Strandvej blev midlertidigt opgraderet. Med udgangspunkt i budgettet fra 2017, kan stadion formentligt gøres klar for i omegnen af 10 mio. kroner. Med færdiggørelse af de eksisterende tribuneforhold, opstilling af mobiltribuner og andre mobile løsninger, kan vores stadion således sandsynligvis gøres klar til Superligaen, med en anlægstid på måske bare et par måneder.  Løsningen i vores oplæg, vil faktisk kunne fungere i flere sæsoner, indtil der kan findes en mere langsigtet løsning, for vores stadion. Vi tager selvfølgeligt alle forbehold for vores oplæg. Men vi mener omvendt også, at det er på høje tid, at vi får noget konkret på bordet. Og at både klubben, kommunen og byen kommer på banen, og at fansene og sponsorerne bliver involveret og informeret.

– Det ville være en sand ulykke, hvis FC Helsingør ikke skulle kunne spille Superliga i klubbens egen hjemby. Det ville være pinligt og historisk skandaløst. Det er heller ikke omkostningsfrit at sige nej til at opgradere stadion, og lade FC Helsingør spille i Farum eller ved andre S-togsstationer på Sjælland. Kommunen mister lejeindtægter, sponsorer melder fra, arbejdspladser går tabt og tilskuere udebliver. Som fans, har vi meget svært ved at forestille os, at skulle rejse til alle hjemmekampe på en udebane, i en hel sæson. Dét kommer simpelthen ikke til at ske.

– Lad os nu derfor få orden på vores stadion, sammen. FC Helsingør, Helsingør Kommune, VIDA Byg, Talentakademiet, fans og sponsorer. Alle der har en andel og interesse i vores alle sammens stadion. Vi er klar til at bidrage, lyder det fra gruppen, der er underskrevet Helsingør Support, FC Helsingør Fodboldfans, Kronborgs Drenge, Wiibroe Corner og WB Helsingør.