Over 1000 høringssvar til stadionplaner

FC Helsingør vil skyde 12 mio i byggepuljen til bedre faciliteter

FC Helsingør vil nu selv smide 12 mio i det nye stadionbyggeri. Illustration: Nova5 og Elkiær & Ebbeskov.

Helsingør Kommune er kommet på overarbejde, efter at have modtaget mere end 1000 høringssvar i forbindelse med det nye stadion på Gl. Hellebækvej. Det fortæller TV2 Lorry i deres nyhedsudsendelse her til aften.

Formand for Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget i Helsingør Kommune Jens Bertram, er dog ikke specielt overrasket over antallet af henvendelser.
– Jeg synes, det er flot klaret af dem som er modstandere af stadionet, at de har kunne mønstre så mange som ville skrive. Men jeg synes ikke det er så overraskende, med den bevågenhed der har været op til, siger han til TV2 Lorry og tilføjer, at han forventer præcis samme indhold i de fleste høringssvar.

Det har hele tiden været planen, at det nye stadion kunne stå klar til forårspremieren i marts 2018. Men den plan hænger i en meget tynd tråd, fortæller Jens Bertram.

– Vi kører med en utrolig stramt tidsplan og der skal så ganske lidt til før det bliver skubbet. Allerede da vi lagde planen frem, var det lidt tvivlsomt om det kunne lade sig gøre til første kamp i slutningen af marts. Og nu tror jeg bare vi har erkendt, at det kan det ikke, siger Jens Bertram til TV2 Lorry.

– Det eneste der kan forsinke det her væsentligt det er jo, hvis der kommer et eller andet i høringssvarene, som gør at vi bliver nødt til at stoppe op eller måske helt lader vær med at bygge. Men jeg ved ikke, hvad det skulle være. For jeg har ikke hørt om det, tilføjer Bertram.

I følge TV2 Lorry har FC Helsingør iøvrigt tilbudt at smide 12 mio kroner i byggepuljen, for at få en ekstra 1. sal med flere faciliteter. Pengene kommer fra erhvervsvirksomheder og tilskuddet vil ske gennem et selskab, der etableres under FC Helsingør. Den nye tilbygning bliver præsenteret for økonomiudvalget på tirsdag, oplyser TV2 Lorry.

Det oprindelige byggeri er budgetteret til 57 millioner kroner og blev vedtaget af 23 ud af 25 byrådsmedlemmer.