En opgradering af Helsingør Stadion til Superliga niveau er rykket en smule nærmere. Efter et møde i aftes mellem Helsingør Kommune og FC Helsingør er der ihverfald sendt hvid røg op af skorstenen og der er tilsyneladende et politisk flertal for at bruge 500.000 kroner på at undersøge, hvordan det nye stadion kan forbedres.
Efter lang tids snak om hinanden og forbi hinanden, er der slået nye toner an. Med udsigten til en mulig Superligafremtid har FC Helsingør henvendt sig til kommunen, for at få undersøgt mulighederne for at opgradere Helsingør Stadion fra et 1. division stadion til et Superligastadion.
Efter mødet sent onsdag aften, der havde deltagelse af borgmester Benedikte Kiær (K), formand for Idræts- og Fritidsudvalget Claus Christoffersen (S), FC Helsingørs bestyrelsesformand Jordan Gardner og direktør Jim Kirks, lyder der optimistiske toner.
– I Helsingør Kommune oplever vi det ene flotte sportslige resultatet efter det andet. Når det gælder fodbold på topplan, så spiller FC Helsingør helt fantastisk. Jeg er ikke i tvivl om, at vi har et lokalt hold, der i den grad hører til i den bedste række. Og det er værd at glæde sig over. For de gode resultater styrker vores elitesatsning og dermed også vores breddeidræt. Ikke mindst inspirerer vores lokale førstehold alle fodboldpiger og drenge ligesom de mange fans glæder sig i fællesskab. Med de gode resultater følger vigtige beslutninger, som vi også har lagt op til med vores budgetaftale for 2022. Nemlig udvikling af vores stadion, så det lever op til kravene i superligaen og vi kan holde FC Helsingørs hjemmekampe hjemme. Det var hovedemnet i onsdagens møde med FC Helsingørs ledelse, og her tog klubben godt imod den plan, som skal behandles på det kommende møde i idræts- og fritidsudvalget, siger borgmester Benedikte Kiær i en pressemeddelse.
På det kommende møde i Idræts- og Fritidsudvalget skal det nu drøftes, om der skal afsættes op mod 500.000 kroner til en forundersøgelse af, hvordan stadion kan opgraderes, og hvad det i så fald koster. I sidste ende er det Byrådet der beslutter, om der skal sættes en undersøgelse i gang, men med opbakning allerede nu fra det største parti De Konservative og det næststørste, Socialdemokratiet, er flertallet hjemme, også i byrådet.
Om mødet siger FC Helsingørs direktør Jim Kirks:
– Vi har haft et positivt og konstruktivt møde med Helsingør Kommune vedrørende en evt. stadionudvidelse for at imødekomme de krav, der foreligger for at kunne spille I Superligaen. Helsingør Kommune har fremlagt en plan og en proces, der viser velvilje til at finde en løsning for at beholde holdet i Helsingør, hvis vi skulle rykke op I Superligaen. Vi er blevet enige om at holde dialogen åben, og vi vil følge processen i de kommende måneder. Vi vil forblive involverede og støttende I forhold til planerne, men vores fokus vil være at spille og vinde kampe.
I budgetaftalen pegede Byrådet på, at en opgradering af Helsingør Stadion til et superligastadion ville skulle finansieres af en eller flere private investorer.