FC Helsingør – Vejle Boldklub 3-1

Bet25 Liga, 16. august 2015 på Helsingør Stadion

FC Helsingør stod for sæsonens hidtil største overraskelse i Bet25 Ligaen, da det fuldtidsprofessionelle mandskab fra Vejle Boldklub blev sendt retur til Nørreskoven med et nederlag på 1-3. Med en koncentreret fighterindsats tog Lønstrups tropper brodden af gæsterne, der ikke lignede et hold, der vil tale med om topplaceringerne.

FCH skabte kampen igennem de fleste chancer og var nærgående med et hovedstød på overliggeren allerede efter et kvarters spil. VB-forsvaret så usikkert ud ved flere lejligheder, hvor Klaus Lykke hamrede løs på en nedfaldsbold og kort efter, da Ricki Olsen fandt Aleksandar Lazarevic, efter et godt ryk på højrekanten.

I modsatte ende fik en ellers anonym Moses Lamidi chancen, med skød i sidenettet omkring den halve time.

FODBOLD: André Riel (FC Helsingør) jubler efter hans overtidsscoring til 2-1 under kampen i Bet25 Ligaen mellem FC Helsingør og Næstved Boldklub den 2. august 2015 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch
André Riel blev man-of-the-match i 3-1 sejren over Vejle, med to scoringer og en assist. Arkivfoto: ClausBirchDK.

Kort efter kom FC Helsingør foran, da en dyb stikning fra Dia Raofat splittede VB-forsvaret. Det gav en friløber til André Riel, der scorede fladt forbi Kristian Fæste i gæsternes mål.

Det lykkedes dog ikke at holde føringen til pausen. I første halvlegs tillægstid fik Vejle et frispark, som Martin Svensson flot satte i nettet med venstrebenet fra 25 meters afstand.

Noget af en dukkert for de lyseblå, der havde fortjent bedre efter en flot 1. halvleg. Det skulle dog kun blive bedre efter pausen, hvor FC Helsingør fik den kraftige vind i ryggen. Man skulle ellers tro at gæsterne nu var advaret om sundbyens kvaliteter, men ihvertfald formåede de ikke at stoppe FCHs angrebsspil.

Tolv minutter inde i anden halvleg slap André Riel fri i venstre side, afleverede til Anders Holst, der midt for mål fik både tid og plads til at sætte bolden i nettet til 2-1.

En scoring der så ud til at ryste østjyderne, for bare to minutter senere var Holst på spil igen. Desværre for de lyseblå, fik Aleksandar Lazarevic på akrobatisk vis sendt bolden forbi mål.

Scoringen til 3-1 lå i luften og den kom også. Gæsterne tabte bolden centralt, Ricki Olsen spillede André Riel, der kunne sende bolden i nettet for anden gang i opgøret.

Vejles cheftræner Klebér Saarenpää foretog et par hurtige udskiftninger og det gav mere momentum mod et efterhånden segnefærdigt FCH-hold. Jacob Dehn Andersen var tæt på at reducere, da han løb ind i en frisparksbold fra Antonio Stankov og et kvarter før tid slap Thomas Mikkelsen fri i dybden. Den mulighed snuppede en velspillende Mikkel Bruhn i FCH-buret dog flot.

I slutfasen nåede indskiftede Jonas Hebo Rasmussen også at få en chance mod sin tidligere klub, men sparkede lige på Kristian Fæste.

Det var en skuffet Klebér Saarenpää der gjorde status efter nederlaget.
– I vores række kommer alle hold i problemer, hvis ikke de er der 100 procent, og det var vi ikke. Det værste er, at vi lukkede tre mål ind. Det må ikke ske. Ros til Helsingør. Det gjorde det godt, mens der ikke var kvalitet nok i vores spil sagde Klebér Saarenpää til Vejle Amts Folkeblad.

FC Helsingørs cheftræner var naturligt nok lutter smil efter sejren.
– Vi ved godt, at vi er kommet op på et niveau, hvor vi skal ramme max for alle spillerne. Jeg synes vi havde valgt rigtigt i dag i vores formation og jeg har 3 – 4 spillere der ligger med krampe til sidst. Det er dér vi skal han, sagde Christian Lønstrup til FCHTV.

– Vi har ikke været til grin i nogle af de kampe vi har spillet og jeg synes vi viser i dag, at vi spillermæssigt kan være med. Og også rent fysisk står vi distancen, sagde FCH-træneren.

Hele 1341 tilskuere overværede kampen på Helsingør Stadion, der sender FC Helsingør op på 5. pladsen i den jævnbyrdige Bet25 Liga.