Vejle Boldklub – FC Helsingør 2-2

1. Division, 11. august 2016 på Vejle Stadion

Frustrationerne var til at få øje på, da dommer Mikkel Redder efter tre minutters tillægstid fløjtede TV-kampen af på Vejle Stadion. Minutterne forinden havde et ellers klogt spillende FC Helsingør-hold formøblet en 2-0 føring og 2-2 føltes som et nederlag for langt de fleste i lyseblå trøjer i Nørreskoven.

Knap 25 FCH-fans var på plads i udebaneafsnittet på Vejle Stadion, selvom kampen blev sendt direkte på TV3 Sport 1.

Cheftræner Christian Lønstrup havde valgt uændret startellever i forhold til sejren over Fremad Amager og de havde kampen igennem stort set styr på et Vejle-hold, der med mange nye ansigter, fortsat er nogle kampe fra at ligne en seriøs oprykningskandidat.

Godt støttet af de godt 1.800 tilskuere havde hjemmeholdet nogle gode opspil i kampens start, men det var FC Helsingør der skabte de største chancer. Philip Zinckernagel var med at slippe alene igennem, men en fremstormende Vejle-keeper Pavol Bajza kom godt ud og fik sig et skrub med samme lejlighed.

FODBOLD: D'Avila Ba Loua (Vejle Boldklub) i kamp med Andreas Holm (FC Helsing¿r) under kampen i 1. Division mellem Vejle Boldklub og FC Helsing¿r den 11. august 2016 pŒ Vejle Stadion. Foto: Claus Birch
Skipper Andreas Holm havde kampen igennem et godt tag på Vejles farligste spiller, ivorianske D’Avila Ba Loua. Men i slutminutter trak angriberen det længste strå og udlignede til 2-2. Foto: Claus Birch

Kort efter var rollerne byttet op, da “Zincker” igen kom alene med den slovakiske keeper. Vito Hammerhøy-Mistrati opfangede en håbløs aflevering fra Kim Elgaard og slog den helt præcist op gennem Vejle-forsvaret til Philip Zinckernagel. Alene med Bajza svigtede han ikke, men måtte efterfølgende til behandling efter et slag på ankelen.

Første halvleg havde ikke færre end 8 minutters tillægstid, efter flere lange spilstop, blandt andet en udskiftning af den fiberskadede liniedommer Allan Nørager Hansen med fjerdedommeren Aydin Uslu.

FODBOLD: AndrŽ Riel (FC Helsing¿r) jubler efter scoringen til 2-0 under kampen i 1. Division mellem Vejle Boldklub og FC Helsing¿r den 11. august 2016 pŒ Vejle Stadion. Foto: Claus Birch
AndréŽ Riel jubler efter scoringen til 2-0, der længe så ud til at have afgjort kampen for FCH. Foto: Claus Birch

Kampen ændrede ikke meget karakter efter pausen, hvor Vejle var fint med i spillet, men slet ikke formåede at skabe noget farligt på den sidste tredjedel, overfor et bomstærkt FCH-forsvar.

I stedet slog de lyseblå kontra, da Vito Hammersøy-Mistrati igen sendte Philip Zinckernagel afsted. Den fysisk stærke angriber tog turen i højre side og centrede præcist til André Riel, der stensikkert nettede til 2-0 og kunne lade sig hylde af de medrejsende FCH-fans.

FODBOLD: Mads Danekilde (FC Helsing¿r) ¾rgrer sig efter kampen i 1. Division mellem Vejle Boldklub og FC Helsing¿r den 11. august 2016 pŒ Vejle Stadion. Foto: Claus Birch
Skuffelsen var enorm hos Mads Danekilde og de øvrige FC Helsingør-spillere efter Vejles sene udligning. Foto: Claus Birch

På det tidspunkt var FC Helsingør i fuld kontrol over kampen, men nogle udskiftninger ændrede det billede. Vejles svenske træner Andreas Alm sendte brasilianske Dominic Vinicius på banen og hans fysik blev afgørende. Tre minutter før tid fik han reduceret til 1-2 da Mikkel Bruhn ikke nåede ned til det velplacerede – men ikke specielt hårde – skud, helt ude ved stolpen.

Den tidligere FC Nordsjælland spiller Johannes Ritter blev skiftet ind i slutfasen og fik dermed sin debut for FC Helsingør.

Dén scoring blev naturligvis startskud til en større Vejle-offensiv og i sidste minut faldt udligningen. Denne gang stod Vinicius fadder med en flot tæmning, mens hjemmeholdets farligste spiller D’Avila Ba Loua flot sparkede bolden i en blød bue over Mikkel Bruhn.

I tillægstiden forsøgte FCH forgæves at genetablere føringen, men de mentale batterier var brugt op og 2-2 var en kendsgerning.