FC Helsingør – Vejle Boldklub 0-3

Bet25 Liga, 8. november 2015 på Helsingør Stadion

For to måneder siden formåede et undervurderet Helsingør-hold at besejre Vejle 3-1 i de to klubbers første møde i 1. division. Søndag var der imidlertid ingen slinger i valsen hos oprykningsaspiranterne, der på kløgt og hårdt arbejdede hentede revanche sejren.

– Vi havde lært lektien fra sidst. Først og fremmest at komme til tiden, smilede gæsternes svenske træner Kleber Saarenpää, med henvisning til en lidt kaotisk ankomst sidst han besøgte sundbyen.

– Vi vidste, at Helsingør manglede både Lykke og Raofat og dermed deres defensive anker centralt. Dermed tvang vi deres offensiv til at arbejde mere defensivt og vi holdt dem fra de helt store chancer, med en meget disciplineret forsvarsindsats, tilføjede svenskeren.

Hans trænerkollega i FC Helsingør havde inden opgøret lovet overraskelser i startopstillingen og Christian Lønstrup holdt ord. I karantæneramte Klaus Lykkes fravær og sygdom i ugens løb hos Mads Laudrup, var den duo erstattet af anfører Kasper Enghardt, der så skulle have hjælp fra løbestærke Philip Zinckernagel, når der skulle forsvares.

FODBOLD: Jacob Dehn Andersen (Vejle) i hård kamp med Kasper Enghardt (FC Helsingør) under kampen i Bet25 Ligaen mellem FC Helsingør og Vejle Boldklub den 8. november 2015 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch
Jacob Dehn Andersen (tv) i hård kamp med Kasper Enghardt. FCH-anføreren blev valgt til hjemmeholdets Man-of-the-Match efter en god fighterindsats. Foto: Claus Birch

– Idéen var ok, men vi skulle nok have prøvet det mere end et par gange til træning, lød det stilfærdigt fra Enghardt, efter opgøret.

Den taktiske ændring virkede heller ikke som verdens bedste idé, vurderet ud fra de første 45 minutter, hvor hjemmeholdet havde svært ved at finde melodien. Bedre blev det ikke, da Thomas Mikkelsen nåede højre end Rasmus Minor og pandede et hjørnespark i mål, tæt op af den stolpe, hvor Mikkel Knudstrup burde have stået.

Gæsterne spillede bolden rundt med stor sikkerhed og med masser af løb omkring boldholderen. En kvalitet man ikke så mange lyseblå levere i første halvleg. Alligevel var FC Helsingør tæt på at udligne da Martin Koch headede ned for fødderne af Kasper Enghardt, men tæt under mål blev hans afslutning reddet på stregen.

En opsang i pausen gjorde underværker for hjemmeholdet, der kom ud med ny energi og satte Vejle under pres fra anden halvlegs start. Men mål er en mangelvare i sundbyen, der nu kun har scoret én gang i de sidste seks kampe. Dét havde Vejle til gengæld ikke svært ved og let så det ud, da Simon Nagel sendte et frispark direkte i nettet kort efter.

Det var noget af en mavepuster for Lønstrups hold, der ikke rigtig genfandt melodien og gjorde det svært for sig selv, med alt for mange boldtab og upræcise afleveringer på den sidste trediedel.

– Når vi ikke scorer mål, er man jo nødt til at prøve at gøre tingene lidt anderledes. Det fungerede fint med Zinckernagel offensivt, men deres omstillinger gjorde lidt ondt på vores placeringer. Det var ikke noget jeg gjorde af nød, men fordi jeg syntes, at det var en god idé. Men det er klart, at det ikke ser så smart ud, når man så står og har tabt 3-0, erkendte Christian Lønstrup.