FC Helsingør – Rishøj Boldklub 1-1

2. Division Øst, 5. oktober 2014 på Helsingør Stadion

Ingen sagde det direkte, men det lå i efterårsluften mellem de to trænerbænke på Helsingør Stadion, at uafgjort ikke var så skidt endda. Gæsterne overraskede ved at svinge taktstokken over opgøret i lange perioder, men var til gengæld også så pressede til sidst, at kun en feberredning af Steffen Fasting i overtiden, reelt sikrede det ene point til Rishøj.

FODBOLD: Kasper Enghardt (FC Helsingør) og Niclas Tüchsen (Rishøj) i kamp om bolden under kampen i 2. Division Øst mellem FC Helsingør og Rishøj Boldklub den 5. oktober 2014 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch
Kasper Enghardt i kamp med Niclas Tüchsen. Anføreren og resten af FCH-holdet måtte smøge ærmerne op, for at få et point mod solidt spillende Rishøj. Foto: ClausBirchDK.

Et resultat som begge trænere da også valgte, at se det positive i.
– Stort cadeau til drengene i dag, for de arbejdede stenhårdt derinde og matchede Helsingør fuldstændigt. Vi kommer til at løbe mange meter efter dem, for det er et godt hold, når de spiller bolden rundt. Men vi få også vist, at når vi formår at holde bolden i egne rækker, så er det også dér, hvor der gør mest ondt på Helsingør, konkluderede Rishøjs træner Thomas Skov.

Og ondt på Helsingør, det gjorde Rishøj i lange perioder. Rutineret fik gæsterne lukket ned for hjemmeholdets topscorer Martin Koch og det var ikke meget der kom igennem på kanterne i første halvleg, hvor Martin Junior Christensen og Alexander Augustesen havde fundet deres overmænd i de rutinerede tvillinger Søren Bødker og Morten Damborg. Faktisk måtte Fasting kun i aktion en enkelt gang, da han dykkede ned i en fri Martin Koch ti minutter før pausen.

På det tidspunkt var frustrationerne for længst begyndt at brede sig hos Helsingør, der kom bagud midtvejs i halvlegen. Midtstopperen Bobby Alm Nilsson fik hægtet Malte Meier Carlsen i feltet, til et straffespark der muligvis ikke var historiens tydeligste, men som den rutinerede svensker ikke desto mindre gav dommer Kenneth Sørensen mulighed for at dømme.

En solidt spillende og meget veloplagt anfører Dennis Schmidt satte sikkert bolden i nettet og lagde grunden til en rigtig god periode for Rishøj. Helsingør havde især svært ved at dæmme op for Martin Jensen, der havde flere gode aktioner og farlige afleveringer. Rishøj havde faktisk bolden i nettet endnu engang, da netop den lyslokkede kantspiller splittede Helsingør-forsvaret og fandt Carsten Pedersen midt for mål. Hans afslutning reddede Mikkel Bruhn i stor stil, men måtte se Malte Meier Carlsen sende riposten i nettet – til stor jubel, indtil offside flaget kom op på modsatte linie.

FODBOLD: Jannik Zimling (FC Helsingør) under kampen i 2. Division Øst mellem FC Helsingør og Rishøj Boldklub den 5. oktober 2014 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch
Det satte skub i FC Helsingørs midtbane, da Jannik Zimling blev sendt på banen i begyndelsen af anden halvleg. Foto: ClausBirchDK.

I anden halvleg kom FC Helsingør bedre med i kampen, men måtte til gengæld se Rishøj diske op med nogle hyper farlige kontraløb. Det gav to store chancer til Carsten Pedersen, hvoraf Mikkel Bruhn reddede den første og den anden blev banket over målet.

– Det var ikke nogen nem kamp. Rishøj forsvarede sig godt og mine spillere får en lille opsang i pausen. Vi får ikke sat Enghardt og Holst i scene i første halvleg og slet ikke udnyttet den hurtighed, vi burde have i forhold til dem. Jeg synes, at vi bliver for pasive og det bliver noget af en arbejdshalvleg. Til gengæld gav det også mere tyngde, da vi får Jannik Zimling ind på midtbanen og flytter Klaus Lykke tilbage på banen. sagde FC Helsingørs træner Christian Lønstrup og sine rokeringer.

FODBOLD: Klaus Lykke (FC Helsingør) i duel med Jesper Dahl (Rishøj) under kampen i 2. Division Øst mellem FC Helsingør og Rishøj Boldklub den 5. oktober 2014 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch
Klaus Lykke i hård kamp med gæsternes Jesper Dahl – et ganske typisk billede for den tætte kamps forløb. Foto: ClausBirchDK.

Hjemmeholdet kom da også tættere på den udligning, der omsider faldt midt i halvlegen. Anfører Kasper Enghardt spillede smart Martin Koch i dybden og den mulighed plantede topscoreren sikkert i mål. Ti minutter senere brød Alexander Augustesen igennem på kanten, men leverede en afslutning, der ikke stod mål med det flotte opspil.

Dét gjorde kampens sidste spark fra Anders Holst til gengæld, men Helsingør-spilleren måtte til sine store ærgrelse se Steffen Fasting diske op med kampens bedste redning fire minutter inde i overtiden.

– De sidste ti minutter er vi trykket lidt tilbage. Men forinden har vi nogle gode muligheder og i princippet skal vi vel lukke den til 2-0. Men det er desværre det, der har været lidt vores udfordring hele sæsonen, hvor vi har haft problemer med kynisme i felterne, små ærgrede Thomas Skov sig alligevel.