FC Helsingør – Rishøj Boldklub 1-0

Træningskamp, 23. februar 2013 i Helsingør Idrætspark

Forårets eneste træningskamp mod en modstander fra FC Helsingørs egen række gav en smal hjemmesejr og dermed en fin opfølgning på efterårets opgør, hvor helsingoranerne sejrede 4-3 i en spændende kamp i Køge.

Dengang var der tale om åben slagveksling og to forsvar der ikke havde deres bedste dag. Også dagens testmatch blev afviklet med høj intensitet, men i modsætning til det seneste møde, så var det med FC Helsingør i en langt mere kontrollerende rolle.

De første 45 minutter blev dog en forholdsvis jævnbyrdig forestilling, men med spilovertag til Benny Galls tropper. Ikke mindst i det første kvarter, hvor presset blev lagt langt fremme på banen.

Anden halvleg blev overtaget endnu mere udtalt og FC Helsingør fik holdt gæsterne væk fra de store åbne chancer. Tilgengæld var effektiviteten helt fremme ikke god nok, for det burde være blevet til mere end det mål, som topscorer Jonathan Nielsen scorede midt i halvlegen.

– En god kamp, der viste at resultaterne af arbejdet på træningsbanen så småt for alvor begynder at vise sig i træningskampene, lød konklusionen fra sportschef Johnni M. Christensen.

FC Helsingør var igen uden angriberen Frederik Frick, men det begynder at lysne for den knæskadede hurtigløber. Efter et par uger i styrketræningsrummet forventes han tilbage på træningsbanen igen fra næste uge, dog i starten med specialtræning.

FC Helsingørs næste træningskamp er på lørdag mod svenske Limhamn Bunkeflo, igen på kunstgræsset i Helsingør.