FC Helsingør – Nykøbing FC 0-1

Med en hårdt tilkæmpet 1-0 sejr over FC Helsingør, formåede gæsterne fra Nykøbing FC ikke kun at notere sig for The double over oprykkerne. De gjorde også deres bedste for at spolere den storstilede oprykningfest, der var arrangeret på Helsingør Stadion, ved at tilføje sundbyen deres første nederlag på hjemmebane i hele sæsonen.

FODBOLD: Anfører Kasper Enghardt (FC Helsingør) får overrakt vinderpokalen for 2. Division Øst af Jørn Hedengran fra DBU efter kampen i 2. Division Øst mellem FC Helsingør og Nykøbing FC den 13. juni 2015 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch
Anfører Kasper Enghardt får overrakt vinderpokalen for 2. Division Øst af Jørn Hedengran fra DBU. Foto: ClausBirchDK.

– Jeg kan ikke tillade mig at være kritisk, sådan en dag som i dag. Udgangspunktet var at vi ikke skulle have skader eller røde kort og Nykøbing FC er et rigtigt godt hold, roste FC Helsingørs cheftræner Christian Lønstrup efterfølgende.

Med en offensiv 4-1-4-1 formation kom den nyrige Falsterklub da heller ikke til Helsingør, for at lade sig nøje. Med kun et enkelt nederlag i hele 2015, havde gæsterne noget at have selvtilliden i og Helsingør fik sjældent ro til at komponere opspillet. Efter et kvarter var Nicolai Jessen tæt på, men han fik lige akkurat vippet bolden forbi mål. Så var anfører Mathias Olsen mere kølig, da han fik chancen få minutter efter. En fin skudfinte snød både Andreas Holm og Mikkel Bruhn, inden han fra nært hold kunne score kampens eneste mål.

Selvom Helsingørs opspil var præget af ukoncentrerede afleveringer og boldtab, fik hjemmeholdet dog spillet sig frem til fine muligheder. Størst var mulighederne til Dia Raofat og André Riel, der lige før pausen fik muligheder for at udligne gæsternes føring.

FC Helsingør stillede med Mads Laudrup i en uvant position som venstre back, men det holdt kun en halvleg, inden han med en skadet Ricki Olsens udskiftning kom frem på en mere klædelig midtbaneplads. Ganske typisk for hjemmeholdets indsats, fik indskiftede Nicklas Skou den største chance med få minutter tilbage. Den unge angriber var for ubeslutsom i duellen med Mads Lind Jensen og så løb det hele ud i sandet for Helsingør.

– Vi gjorde hvad vi kunne, men vi er ikke skarpe nok på den sidste tredjedel. Jeg synes, at vi tager teten i anden halvleg, hvor de bliver trætte. Men vi får ikke fundet de rigtige løsninger og kan kan de køre omstillinger på os til sidst, sagde Christian Lønstrup.

I slutfasen kunne det da også være gået helt galt for hjemmeholdet, hvis Samuel Owolabi havde fået snøret støvlerne rigtigt. To gange var den hurtige indhopper alene igennem, men heldigt for FC Helsingør var han ligeså uskarp som helsingoranerne selv.

Selvom om Helsingør-spillerne hang noget med hovederne efter nederlaget, hjalp det en hel del på stemningen, da DBUs Jørn Hedengran troppede op og kunne overrække pokalen til vinderne af 2. division øst. Sølvtøjet sendte en skidt indsats i glemmeboksen og kickstartede en storstilet oprykningfest, hvor spillere og de godt 1200 tilskuere kunne feste til tonerne fra lokale bands og øllet bogstaveligt flød i stride strømme.

2. Division Øst
Lørdag d. 13. juni 2015, kl. 15 på Helsingør Stadion
FC Helsingør – Nykøbing FC
0-1 (0-1). Tilskuere: 1.238
0-1 Mathias Olsen (17)

FC Helsingør: Mikkel Bruhn – Mads Aaquist, Andreas Holm, Kasper Enghardt, Mads Laudrup – Anders Holst, Klaus Lykke, Dia Raofat (73.: Nicklas Skou), Ricki Olsen (46.: Mads Danekilde) – André Riel (80.: Faton Trstena), Martin Koch.
Nykøbing FC: Rasmus Kurek – Jan Berner, Kasper Jensen, Jakob Bonde, Mads Lind Jensen – Lars Pleidrup – Joachim Wagner, Anders Vest-Hansen, Mathias Olsen (86.: Daniel Hartmann), Nicolai Jessen (63.: Samuel Owolabi) – Nicky Bertelsen (73.: Michael Stryger).
Advarsler: Ricki Olsen (19), Klaus Lykke (65), Mads Laudrup (78), alle FC Helsingør.