Nykøbing FC – FC Helsingør 4-0

2. Division Øst, 28. september 2014 på Enelco Arena

I syv kampe som ubesejret havde FC Helsingør kun lukket fire mål i eget net. Men i søndagens sene kamp i Nykøbing Falster gik det grueligt galt for nordsjællænderne, der gled noget så eftertrykkeligt i bananskrællen hos bundholdet og fordoblede antallet i eget net.

Meget langt hen ad vejen, har helsingoranerne dog kun sig selv at takke for det bemærkelsesværdigt store nederlag.

Første halvleg startede ellers ganske fornuftigt for “De lyseblå”, der holdt bolden i egne rækker, mens man forsøgte at finde sprækkerne i hjemmeholdets forsvar. Det affødte nu ikke ret mange chancer, dels fordi Nykøbing FC var dygtige til at trække gæsternes centrale offensiv offside og dels fordi indlæggene simpelthen ikke blev farlige nok.

Størst chance tilfaldt Alexander Augustesen, der pludselig kom på skudhold efter en ripost fra Anders Holst, men ikke fik præcist træf på bolden.

FODBOLD: Klaus Lykke (Nykøbing FC) i kamp med Jan Berner (Nykøbing FC) under kampen i 2. Division Øst mellem Nykøbing FC og FC Helsingør den 28. september 2014 på Nykøbing Falster Stadion, Enelco Arena. Foto: Claus Birch
Klaus Lykke var en af de bedste på et noget middelmådigt FC Helsingør-hold, her i duel med Jan Berner. Foto: ClausBirchDK.

Omkring den halve time begyndte kampen at vippe, efter det resultatløse FC Helsingør-spil. Hjemmeholdet var mere direkte og farlige på de hårde tværbolde bagom gæsternes forsvar.

Kantspilleren Lars Pleidrup var tæt på efter 30 minutter og fem minutter stod han også fadder til åbningsmålet, som anfører Mathias Olsen satte ind fra tæt hold. Det gav ekstra gejst hos Nykøbing-holdet, der var tæt på igen ét minut senere, da Nicky Bertelsen optimistisk tog chancen udefra.

Efter pausen så det dog meget bedre ud for FC Helsingør, der startede som lyn og torden.

FODBOLD: Martin Koch (FC Helsingør) header forbi målmand Rasmus Kurek (Nykøbing FC) og Kasper Jensen (Nykøbing FC), men også forbi mål under kampen i 2. Division Øst mellem Nykøbing FC og FC Helsingør den 28. september 2014 på Nykøbing Falster Stadion, Enelco Arena. Foto: Claus Birch
Martin Koch header forbi målet bare 30 sekunder efter pausen. Foto: ClausBirchDK.

Martin Koch var centimeter fra at plante Ricki Olsens fine indlæg i netmaskerne efter 30 sekunders spil og et par minutter efter så det endnu bedre ud, da gæsterne fik tilkæmpet sig et straffespark efter hands af Jakob Bonde Jensen. Men ellers så træfsikre Martin Koch placerede sparket svagt og måtte se målmand Rasmus Kurek parere.

Bare ét minut senere fik gæsterne så igen tilkendt et straffespark, igen for hands. Det tog Anders Holst sig af, men igen havde Rasmus Kurek læst Helsingør-skytten.

En skidt start for FC Helsingør, men det skulle blive værre endnu. På det efterfølgende angreb gik Ricki Olsen alt for hårdt til Kasper Jensen og det gule kort blev straks vekslet til rødt, efter en lignende episode i første halvleg.

Dén episode sendte for alvor FC Helsingør til tælling og godt båret af de knap 600 tilskuere, kastede Nykøbing FC sig over de rystede gæster. Det blev 2-0 da energisk arbejdende Lars Pleidrup afsluttede et angreb, hvor Lønstrups tropper var spillet tynde på højrekanten og gav startskuddet til en offensiv som Helsingør slet ikke kunne modstå.

FODBOLD: under kampen i 2. Division Øst mellem Nykøbing FC og FC Helsingør den 28. september 2014 på Nykøbing Falster Stadion, Enelco Arena. Foto: Claus Birch
FC Helsingørs fans var dagens positive islæt, set med nordsjællandske briller. De gav spillerne en flot opbakning uanset det så temmelig håbløst ud efterhånden. Foto: ClausBirchDK.

Både målet til 3-0 og 4-0 fik topholdet til at ligne Bambi på isen og det kunne være gået langt værre, hvis ikke Mikkel Bruhn og et par forsvarsspillere ved flere lejligheder havde fået reddet bolden på selve målstregen.

Trods det store nederlag, var cheftræner Christian Lønstrup relativt fattet.
– Faktum er, at vi skaber tre store chancer og får to straffespark på udebane. Det er ret beset godkendt. At vi så brænder dem, det har jeg lidt svært ved at acceptere.

– Det var en okay første halvleg og så sker der de ting, der sagtens kunne vippe til vores fordel, sagde Lønstrup men erkendte samtidig, at hans hold blev spillet ud af brættet i slutfasen.

– Det var på grænsen til at vi blev til grin. Ikke over en hel kamp, for der skulle jo ikke så meget til, for at vi var kommet på 1-1. Men vi har en fase efter de der straffespark, hvor vi bliver udstillet lidt og har det svært, med en mand i undertal. Til sidst var det bare overlevelse, lød det fra Lønstrup.