FC Helsingør – BSV 3-0

FC Helsingør cruisede sig til 3-0 sejr over BSV

I efteråret skulle der en dramatisk overtidsscoring til, før FC Helsingør kunne trække sig sejrrigt ud af lokalopgøret mod BSV. Så lang skulle sundbyens spillere ikke bruge søndag, hvor spændingen reelt sivede ud af opgøret, da en upresset Ricki Olsen hamrede kuglen i nettet, efter mindre end to minutters spil.

FODBOLD: Anfører og 100 kamps jubilar Kasper Enghardt får blomster før kampen i 2. Division Øst mellem FC Helsingør og BSV den 19. april 2015 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch
Anfører og 100 kamps jubilar Kasper Enghardt fik blomster før kampen mod BSV og scorede senere kampens sidste mål. Foto: ClausBirchDK

– Det var ikke lige den start vi behøvede. I vores situation er det svært at rejse sig fra et så hurtigt mål og det rystede os nok lidt, sagde BSV’s cheftræner Peter Madsen om chokstarten, der endda gentog sig efter pausen.

Selvom BSV efterfølgende viste, at man langt hen ad vejen kunne være med i spillet på midten, så var der langt mellem besøgene foran Mikkel Bruhns mål. Tættest på var Patrick Wozniacki, der lige nøjagtigt ikke fik panden på en frisparksbold ved bageste stolpe.

Så gik det til gengæld stærkt den anden vej, hvor en veloplagt André Riel var alle vegne mod sin tidligere klub. Det kom til udtryk på måltavlen midt i halvlegen, hvor den hurtig angriber spurtede fra højrebacken Johan Bendixen og køligt udplacerede Claes Holm i BSV-målet. Bare to minutter senere var der igen fare på færde, men på stregen dukkede Frederik Olsen op og headede Andreas Holms hovedstød i sikkerhed.

Et langskud fra Mads Falck var reelt der sidste, man så til gæsternes offensiv, hvor enmandshæren Tobias Toftesgaard var på noget af en håbløs opgave. I stedet ramlede det hele i anden halvlegs start. Bare fem minutter efter theen fik Emil Svenningsen det røde kort, da han sendte Klaus Lykke i græsset og kort efter blev det 3-0, da FC Helsingørs anfører og 100 kamps jubilar Kasper Enghardt i flyvende stil headede bolden i nettet.

– Skal jeg sætte en finger på noget, må det være, at vi ikke var skarpere i anden halvleg. Men vi vinder 3-0 og så skal jeg ikke stå og være utilfreds, lød det fra FC Helsingørs cheftræner Christian Lønstrup, der så sine spillere slippe gaspedalen gevaldigt efter den tredje scoring.

– I stedet vil jeg hæfte mig ved, at vi kun har lukket ét mål ind i seks kampe. Det er et fantastisk gode for vores angribere, at de spiller foran et så godt forsvar. Det gør det muligt at variere vores offensiv og gør os svære at læse, roste Lønstrup.

Trods nederlaget havde Peter Madsen i den tilstødende omklædningsrum kun lovord tilovers for sine spillere.
– Vi vidste jo godt, at det her ville blive svært. Helsingør har mange strenge at spille på og så synes jeg endda ikke, at det var deres bedste kamp. Men jeg synes godt, vi kan være stolte af indsatsen. Vi får spillet os ud af deres pres og får også nogle muligheder over kanterne. Nu skal vi se frem mod maj måned, der bliver utrolig vigtig for os. Vi møder alle dem, der ligger under os og så skal vi ud og vise, hvad vi er lavet af, fastslog BSV-træneren.

Med sejren udbyggede FC Helsingør forspringet på førstepladsen til fem points, da de nærmeste rivaler fra Frem tabte i Nykøbing Falster.

2. Division Øst
Søndag d. 19. april 2015, kl. 13 på Helsingør Stadion
FC Helsingør – BSV
3-0 (2-0). Tilskuere: 901
1-0 Ricki Olsen (2)
2-0 André Riel (24)
3-0 Kasper Enghardt (56)

FC Helsingør: Mikkel Bruhn – Mads Aaquist, Kasper Enghardt, Andreas Holm, Hulusi Dolar (57.: Alexander Augustesen) – Ricki Olsen, Dia Raofat, Klaus Lykke, Anders Holst (43.: Bobby Alm Nilsson) – André Riel (81.: Faton Trstena) – Martin Koch.

BSV: Claes Holm – Christian Kjær, Mads Windekilde, Emil Svenningsen, Johan Bendixen – Kevin Schmidt (63.: Frederik Madsen), Patrick Wozniacki, Frederik Olsen (67.: Rasmus Suhr Petersen), Mads Falck, Mads Kaalund- Tobias Toftesgaard (81.: Martin Hemmingsen).

Udvisning: Emil Svenningsen, BSV (50).

Advarsler: Kasper Enghardt (45), FC Helsingør. Kevin Schmidt (44), Mads Falck (48), begge BSV.