FC Helsingør – BSV 2-0

Træningskamp, 27. Juli 2013 på Helsingør Stadion

Efter to træningskampe uden mål – mod 1. divisionsklubberne Lyngby og AB – lykkedes det omsider FC Helsingør at få scoret. Tyve gyldne minutter efter pausen var nok til at besejre divisionskollegaerne fra BSV, men ret skal være ret. Det var bestemt ikke en prangende indsats der blev lagt for dagen.

Faktisk var de første 45 minutter ualmindelig kedelige at overvære, set med helsingoranske øjne. Opspillet gik for langsomt, der var ikke nok bevægelse i spillet og kun meget få kvalificerede afslutninger mod Nicolaj Bjerregaard i BSV-målet. Det meste strandede på anfører og forsvarsgeneral Nicolai Geertsen, som hverken Morten Smidt eller Casper Offenberg slap udenom.

Faktisk var der langt mere liv i gæsterne, hvor især André Riel på venstrekanten virkede meget oplagt. Gang på gang udfordrede han Martin Junior Christensen, men heldigvis for FC Helsingør manglede gæsterne en hitman inde foran mål. Ham har man normalt i topscorer Mads Thomsen, men den tidligere FC Nordsjællandspiller blev sparet med en lille lyskeskade.

Dermed var chancerne i første halvleg reduceret til spredte forsøg udefra, der ikke voldte de to sikre målmænd nogle problemer.

At dømme efter Benny Galls direktiver i løbet af første halvleg, blev der talt med store bogstaver i omklædningsrummet i pausen.

I hvertfald var det et langt bedre FC Helsingør-hold der kom på banen i anden halvleg, hvor de obligatoriske udskiftninger først begyndte at falde efter et kvarters forløb.

Forinden havde FC Helsingør allerede bragt sig foran. I en situation hvor man troede at faren umiddelbart var drevet over, fik Casper Offenberg vist en målscorers kvaliteter og vippet bolden over Nicolaj Bjerregaard.

Da var der blot spillet syv minutter og kommet langt mere snit over FC Helsingørs opspil. To minutter efter headede Bjarke Jacobsen på stolpen og kort efter blev det så 2-0.

Oplægget stod en indskiftet Peter Benjaminsen for, da han smuttede igennem i højre side, lagde bolden ind foran mål, hvor Morten Smidt flot dirigerede den i nettet med hovedet til 2-0. Et meget flot mål af den tidligere Varde-topscorer.

Herefter begyndte udskiftninger at falde hurtigt og tæt på begge hold.  Gæsterne fik fat igen og skabte et par gode muligheder som Mikkel Bruhn imidlertid reddede.

Størst var chancen til Nicolai Geertsen, hvis flyvende hovedstød blev reddet via stolpen.

Dermed nåede FC Helsingør at få øvet på sejrssangen inden premieren søndag mod Nykøbing FC. Der er dog stadig en del der skal pudses af, ikke mindst i det fremadrettede spil.

Bagude ser det bedre ud, med Mikkel Bruhn som en sikker keeper og den nye konstellation i det centrale forsvar Kasper Enghardt og Mads Heidelbach Hansen så også ganske betryggende ud.

Indsatsen de første 45 minutter var ikke videre imponerende og én af dem, der absolut ikke var tilfreds, var ikke overraskende FC Helsingørs cheftræner Benny Gall.

– Kald det bare feriebold. Der manglede bevægelser, ingen løb for hinanden og så flytter vi altså ikke noget. Når vi nåede op i nærheden af målet, begyndte vi at spille baglæns. Det fik vi heldigvis talt om i pausen og jeg er tilfreds med spillernes reaktion.

– Vi blev enige om at smide hæmningerne og tøjlerne, om at turde og så vise noget humør, glæde og lyst til at spille. Vi skulle have nogle flere løb i de tomme rum. Det gjorde vi rigtigt godt i tyve minutter og jeg er da tilfreds med, at vores to angribere får scoret. Men man kan godt se, at vi har fem nye spillere i startopstillingen og der er stadigvæk nogle løbemønstre og aftaler, der skal bedre på plads.

– Men nu har vi holdt nullet i to af vores træningskampe og scoret to gange i den sidste, så vi er på rette vej, sagde Benny Gall.

Hans trænerkollega i BSV, nytiltrådte Martin Nielsen, var forståelig nok mere tilfreds med første halvleg, hvor hans hold havde ganske godt fat i kampen.
– Jeg synes, at vi spillede en rigtig god kamp. Nu har vi spillet tre træningskampe, hvor indstillingen ikke har været i orden. Men i dag lignede vi vindere i første halvleg, til forskel fra de andre kampe, sagde han, med henvisning til nederlagene til Hvidovre, Birkerød og HIK.

– Til gengæld var vi ikke oppe i det gear vi skal være i lige efter pausen, hvor Helsingør havde held til at sætte os under større pres. Men de 70 minutter er jeg meget tilfreds med. Vi har tilløb til mange chancer, får folk med i feltet, så jeg synes det ser godt ud. Nu skal vi så arbejde på, at blive lidt mere spilstyrende, sagde Martin Nielsen efter kampen.

FC Helsingør – BSV
2-0 (0-0). Tilskuere: 150
52.: 1-0 Casper Offenberg
61.: 2-0 Morten Smidt