BSV – FC Helsingør 1-2

2. Division Øst, 16. august 2014 på Rundforbi Stadion

Der var spænding og dramatik for alle pengene, da FC Helsingør lørdag kunne trække sig sejrrigt ud af lokalopgøret mod BSV. Det holdt dog hårdt for Christian Lønstrups tropper, indtil anfører Kasper Enghardt headede sejrsmålet i nettet, netop som kampen gik ind i dommerens tillægstid.

Sejrsmålet affødte en storm af protester fra hjemmeholdet, der mente at der var blevet begået frispark mod målmand Nicolaj Bjerregaard umiddelbart inden Enghardt kastede sig frem og headede Ricki Olsens hjørnespark i mål.

FODBOLD: Kasper Enghardt (FC Helsingør) header i mål til 2-1 i sidste minut under kampen i 2. Division Øst mellem BSV og FC Helsingør den 16. august 2014 på Rundforbi Stadion. Foto: Claus Birch
Kasper Enghardt kaster sig frem og header sejrsmålet i nettet, netop som kampen gik ind i overtiden. BSV mente, at der forinden var begået frispark mod målmand Nicolaj Bjerregaard. Foto: ClausBirchDK.

Dét mente dommer Jonas Hansen imidlertid ikke og dermed kunne FCH notere en vigtig sejr, der tilmed var Lønstrups første udebanesejr som cheftræner i Helsingør.

Matchvinderen bedyrede at der ikke blev begået noget ulovligt og det var umiddelbart svært at få øje på, omend BSV-keeperen tumlede rundt i feltet. Det ændrer dog ikke på, at sejren ikke var ganske fortjent, den sidste times spil taget i betragtning.

Her var BSV nemlig mindst lige så tæt på at sikre sejren som FCH. Hjemmeholdet levede kampen igennem på nogle veludførte og ekstremt farlige omstillinger, med en veloplagt André Riel som spilleren, der gang på gang skabte uro i det højtliggende og lidt tunge centrale FCH-forsvar

Dermed måtte FCH love for en vågen Mikkel Bruhn mellem stængerne og da han en enkelt gang blev passeret, dukkede Andreas Holm op på målstregen og headede Mads Falcks afslutning i sikkerhed.

FODBOLD: Dennis Borup (BSV) forsøger at bremse Mads Laudrup (FC Helsingør) under kampen i 2. Division Øst mellem BSV og FC Helsingør den 16. august 2014 på Rundforbi Stadion. Foto: Claus Birch
Mads Laudrup – her fulgt af Dennis Borup – hamrede bolden på stolpen i første halvlegs sidste minut. Foto: ClausBirchDK.

Set med lyseblå briller kunne man dog med vis ret hævde, at tingene kunne være sat på plads i første halvleg. FC Helsingør kom klart bedst ud til kampen og pressede BSV helt i bund.

Det gav ganske pæne chancer og et helt fortjent føringsmål da Kasper Enghardt tog chancen udefra. Ricki Olsen blokerede udsynet for Nicolaj Bjerregaard og så var anførerens tredje fuldtræffer i FCH-trøjen en kendsgerning.

Ti minutter efter var en meget bevægelig Ricki Olsen på færde og hans glimrende indspil til fjerneste stolpe burde angrebskollega Martin Koch have behandlet noget bedre. Faktisk utroligt at den ellers så målfarlige forward formåede at kikse den mulighed.

Minuttet efter gik det så galt i modsatte ende, hvor André Riel stod helt fri foran mål og let kunne omsætte en aflevering fra højre til mål.

FODBOLD: Cheftræner Christian Lønstrup (FC Helsingør) er ikke tilfreds på sidelinien under kampen i 2. Division Øst mellem BSV og FC Helsingør den 16. august 2014 på Rundforbi Stadion. Foto: Claus Birch
Cheftræner Christian Lønstrup var bestemt ikke tilfreds med spillet i anden halvleg og der blev talt med store bogstaver på sidelinien. Foto: ClausBirchDK.

Herefter gik gassen noget af FC Helsingør, der havde bolden meget, men lige manglede den sidste præcision i indspillene. Her voksede BSV-duo’en Mads Windekilde og Patrick Wozniacki med opgaven som minutterne gik og de to kom i vejen for næsten alt.

I halvlegens sidste minut var det dog stolpen der var i vejen, da Mads Laudrup fyrede af udefra, men måtte se bolden tage den ene opstander.

I sidste ende havde FCH dog heldet, men træner Christian Lønstrup erkendte, at han ikke ubetinget var tilfreds.

– Fortjent? Nej, ret beset var 1-1 nok det mest retfærdige. De får lukket os godt ned og på en eller anden måde, så giver starten og føringsmålet os nok en falsk tryghed. Vi glemmer vores returløb og jeg synes at nogle af mine spillere ikke rigtig melder sig ind i kampen rent offensivt, mente Lønstrup, men glædede sig til gengæld over, at hans hold på intet tidspunkt opgav at jagte sejrsmålet.

Hans trænerkollega Claus Larsen ydede vanen tro en lige så stor indsats på sidelinien, som hans spillere på den anden side af kridtstregen. Han var mildt sagt rasende på kampens dommer, som han mente havde forfordelt FCH i anden halvleg.

– Jeg har lyst til at græde eller til at sparke til noget. Jeg plejer ikke at brokke mig over dommeren, men det her var helt vildt. Det var en rigtig flot indsats. Vi kæmper med de midler vi har og den sidste time var fuldstændig jævnbyrdig. Dén her fortjente vi simpelthen ikke at tabe, sagde Claus Larsen.