FC Helsingør – AB 0-0

Træningskamp, 21. Juli 2013 på Helsingør Stadion

Stemningen på begge trænerbænke var relativt afslappet under søndagens træningskamp på et solbeskinnet Helsingør Stadion. Men kunne man læse tanker, skulle der umiddelbart være mest grund til bekymring for AB’s nytiltrådte cheftræner Thomas Nørgaard.

Han havde nemlig sit hold i aktion for sidste gang inden sæsonpremieren i NordicBetLigaen på søndag i Horsens og det var lidt overraskende, at AB ikke var mere spilstyrende mod FC Helsingør.

Faktisk sad hjemmeholdet på spillet i perioder og lignende ikke et hold der havde startet træningen op i mandags og spillet træningskamp onsdag mod Lyngby.

Dermed også ros til de mange nye ansigter på FCH-holdet, ikke mindst den håndfuld der spillede testkamp for at vise sig frem og måske få en aftale med de lyseblå.

Cheftræner Benny Gall startede med samme forsvarskæde som mod Lyngby, hvilket bedtød at Mads Heidelbach fra FC Vestsjælland fik en ny chance for at vise sig frem.

Længere fremme var Mads Laudrup flyttet ud på kanten, mens Bjarke Jacobsen spillede centralt med Jannik Zimling og Peter Benjaminsen i modsatte side.

Det betød at Daniel Udsen fik mulighed for at spille helt fremme sammen med Morten Smidt. De fik begge en hel kamp og fik lov at arbejde hårdt mod et velkomponeret AB-forsvar.

Det var ikke overraskende De Grønne der havde bolden mest i kampens start og også skabte første halvlegs to største chancer. Først ved Patrick Naundrup og kort før pausen ved Andreas Baes.

FC Helsingør havde lidt sværere ved at få spillet til at flyde frem ad banen, hvor det var tydeligt at løbemønstrene ikke var på plads hos de mange nye. Største chance tilfaldt energiske Morten Smidt, efter en lang diagonalaflevering fra Mads Laudrup efter en halv time.

Efter pausen blev der igen skiftet flittigt på begge hold og det slap FC Helsingør så absolut bedst fra. I lange perioder sad hjemmeholdet på kampen, uden at det dog gav mange chancer.

Mads Laudrup fandt igen Morten Smidt med et langt skift til bageste stolpe, men den nye FCH-forward nåede ikke helt op og fik fart i hovedstødet.

Så var det tættere på i slutminutterne, hvor Daniel Udsen drønede et frispark afsted mod fjerneste målhjørne. Den havde AB-keeper Kim Drejs imidlertid luret og fik viftet til hjørnespark.

Blandt de spillere der kom på banen var den spændende ghaneser Aminu Ibrahim, der var noget af et energibundt af slippe løs. I forsvaret var Bobby Alm Nilsson tilbage og viste, at tiden med FC Helsingør måske ikke er helt forbi alligevel. Også Fremad Amagers Rasmus Koch fik spilletid, tillige med Mads C. Pedersen fra Birkerød.

På AB-holdet spillede den tidligere FCH-anfører Kasper Kristensen på den centrale midtbane, mens assistenttræner Christian Lønstrup nu sad på gæsternes trænerbænk, efter sommerens klubskifter. Gæsternes testede en enkelt spiller, backen Casper Nordstrøm fra Blokhus.

Dermed forblev det målløst og alt i alt var Benny Gall udmærket tilfreds med indsatsen:
– Defensivt holder vi dem fra fadet i stort set hele kampen og jeg synes Mads og Bobby gør det godt i det centrale forsvar, i de perioder de hver især fik.

– Mod et AB-hold der gerne vil spille bold, synes jeg vi var gode til at holde fast i bolden og flyttet den væk fra de områder hvor vi blev pressede. Det vidner også noget om kvaliteten af de spillere vi har fået ind.

– Til gengæld synes jeg der manglede noget på den sidste fjerdedel af banen, hvor vi ikke helt får skabt de chancer vi skal. Men man skal også lige huske på, at spillerne er trætte efter en uges hård træning plus en kamp onsdag mod Lyngby, sagde Benny Gall.

FC Helsingør – AB
0-0. Tilskuere: 150