Enghardt salg rykker nærmere

FCH-anfører udelukker ikke januar-salg

Selvom der nok ikke er mange FCH’ere, der inderst inde forventede, at anfører Kasper Enghardt ville fortsætte i den lyseblå trøje, helt til kontraktudløbet med udgangen af 2017, så kan den populære all-rounder meget vel allerede nu have spillet sin sidste kamp for FCH.

Meget anderledes kan man ikke tolke de meldinger, der kommer fra såvel Enghardt som FC Helsingørs direktør Janus Kyhl. FCH-anføreren udelukker således ikke, at han allerede i januars transfervindue kan være på vej væk.

– Jeg må se på det, når det er mere konkret, end det er nu. Jeg udelukker ikke, der kan ske noget til januar, men det handler selvfølgelig om, at tilbuddet skal være attraktivt nok, siger Kasper Enghardt idag til bold.dk.

– Det er ingen hemmelighed, jeg gerne vil prøve mig af på et højere niveau på et tidspunkt. Om det skal være nu eller senere, er lidt afhængigt af, hvad klubben ønsker, og selvfølgelig også, om det er spændende for mig. Jeg ved ikke, om jeg skifter nu eller til sommer, jeg er åben for begge dele. Jeg må se på, hvilke klubber, der byder sig til, men Superligaen er min ambition på sigt, fortsætter han.

FODBOLD: Kasper Enghardt (FC Helsingør) jubler med Mads Danekilde (FC Helsingør) efter sin scoring til 3-1 under kampen i 2. Division Øst mellem FC Helsingør og Avarta den 10. august 2014 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch
Kasper Enghardt vil blive savnet blandt klubbens fans, når han efter alt at dømme snart er tabt for FC Helsingør. Foto: Claus Birch

FCH-kaptajnen repræsenteres af agenten Michael Hein Krogh, der understreger, at Enghardt skal kunne se udviklingsmuligheder i et klubskifte.
– Kasper er meget glad for Helsingør, hvilket jo også afspejles i, at han forlængede sin aftale i foråret. Hvis han skal til en anden klub, så er det helt afgørende, at det er en klub, som han kan se sig til rette i og at hans udvikling kan fortsætte, sagde han for få dage siden til Helsingør Dagblad.

Også FC Helsingørs direktør Janus Kyhl erkender, at løbet kan være kørt.
– Der er ingen grund til at holde hemmeligt, at der er stor interesse for Kasper Enghardt og at der er flere klubber, som nu har rettet konkret henvendelse. Hvilke klubber, der er tale om, kan jeg ikke komme ind på, siger Kyhl til Helsingør Dagblad.

– Jeg håber vi kan holde på Kasper i resten af sæsonen, men ser jeg realistisk på det, så tror jeg, at der kommer et bud i denne vinter, som er godt nok til, at vi vil lade ham gå, tilføjer Kyhl.

Hvad et “godt bud” på Enghardt vil være, kan meget vel afhænge af, hvilken klub der byder. I følge “Transfermarkt” er han vurderet til ca. 1,1 mio kr., men FCH vil givetvis gøre sig store anstrengelser for at få en videresalgsklausul med i aftalen. En type klausul der tidligere har spyttet godt i FCHs klubkasse, da Bjarke Jacobsen i februar 2015 blev videresolgt fra AB til Vendsyssel FF for et rekordstort beløb mellem de to daværende 1. divisionsklubber.

Blandt de interesserede klubber skulle være AC Horsens, hvor træner Bo Henriksen allerede i sin tid i Brønshøj, forsøgte at sikre sig Enghardts signatur.

For FC Helsingør kan det meget vel blive afgørende for beslutningen, at det nu ser ud til, at nedrykningen fra Bet25 Ligaen 2015/16 er afgjort. Med FC Vestsjællands ventede konkurs og tvangsnedrykning, går FCH et risikofrit forår i møde og kan derfor beslutte, at det er det helt rigtige tidspunkt at spille et hold sammen, uden den eftertragtede kaptajn.

Kasper Enghardt kom til FC Helsingør i sommeren 2011 fra AB’s U19-hold. Allerede i 2011/12 blev han kåret som Årets Spiller i klubben, en bedrift han gentog året efter. I sommeren 2013 blev han udpeget som anfører, i en alder af blot 21 år.

Ialt har han spillet 128 kampe i den lyseblå trøje, men der er vel efterhånden tvivlsomt om han når at snuppe klubkamprekorden på 147 kampe, der lige nu indehaves af den tidligere anfører Jeppe Christiansen.