Tre prøvespillere i aktion mod HIK

Brandon Onkony, Andreas Smed og Tobias Pedersen prøvetræner i FCH

Brandon Onkony var senest i kamp for Hobro IK i nedrykningsdramet mod Lyngby Boldklub. Han er noteret for 12 Superligakampe i sidste sæson. Foto: Claus Birch.

Da FC Helsingør lørdag vandt 3-2 over HIK, var der tre helt nye ansigter i Morten Eskesen’s startellever. Brandon Onkony, Andreas Smed og Tobias Pedersen forsøger alle at spille sig til en plads i FCHs NordicBet Liga trup.

Det mest prominente navn er uden tvivl 22-årige Brandon Onkony, der kommer direkte fra Superliga-fodbold i Hobro IK. Her var han senest i aktion i rabalderkampen i Lyngby, hvor hjemmeholdet som bekendt sikrede sig overlevelse på gæsternes bekostning. Og netop Onkony var særlig meget i rampelyset, da han var en af de tre spillere der blev udvist i den kaotiske slutfase.

Han starter derfor den kommende sæson med to spilledages karantæne. Om det bliver i FC Helsingør vil tiden vise. Pudsigt nok fik han også et rødt kort i dagens opgør mod HIK. Det må dog siges at være en noget hård vurdering af dagens dommer og Onkony fik da også lov at spille med igen efter pausen.

Brandon Onkony er født og opvokset i Schweiz, men har boet flere år i Canada, hvor han har spillet for Toronto FC og Montreal Impact i den bedste nordamerikanske liga, MLS. Han kom til Hobro i sommeren 2019 og er noteret for 12 superligakampe i sidste sæson, primært i det centrale forsvar. Hans kontrakt med nedrykkerne er netop udløbet og han har trænet med i Helsingør siden i mandags.

Andreas Smed fra HIK – scorede for FCH mod HIK(!) efter bare 7 minutter i dagens kamp. Foto: Claus Birch.

Smeden slog første søm i
En anden af dagens prøvespillere var den 23-årige angriber Andreas Smed fra HIK. Han var Hellerup-klubbens topscorer med 12 mål i 24 kampe i den netop afsluttede sæson. Han har været flittigt scorende de sidste år og kunne måske være den targetman FCH kigger efter, nu Nicolas Mortensen er taget til svensk fodbold.

Ihvertfald skulle han ikke bruge mange minutter i dagens kamp, før han havde sendt Dalton Wilkins flade pasning i nettet. Smed har en fortid i Vanløse IF og FC Københavns ungdomsafdeling.

Tobias Pedersen kommer fra FC Københavns Schol of Excellence. Foto: Claus Birch.

Fra FCK kommer også dagens tredje prøvespiller, den 19-årige Tobias Pedersen. Venstrekant-spilleren har optrådt for Løverne både i U19 Ligaen og i Reserveholdsligaen. Derudover har han spillet 10 kampe for det danske U16-landshold. Han spillede som barn i Herfølge Boldklub og Solrød FC, inden han i 2011 blev optaget i FCK’s School of Excellence. Også hans kontrakt er udløbet.