Onkony på plads: To år til Superliga-erfaren stopper

Brandon Onkony ny 5'er i det centrale forsvar

Brandon Onkony er klar til at forstærke FCHs centrale forsvar de næste par år. Foto: Claus Birch.

Efter fire ugers prøvetræning og tre testkampe er 22-årige Brandon Onkony sluppet gennem nåleøjet. FC Helsingør præsenterede i dag midtstopperen som sommerens fjerde tilgang og har signeret en to-årig kontrakt med den tidligere Superligaspiller, der kommer på en fri transfer fra Hobro IK.

Onkony optrådte første gang i FCH-trøjen i træningskampen mod HIK og siden spillede han fuld tid mod både Næstved Boldklub og senest Nykøbing FC. Han er nu udset til en permanent løsning i det centrale forsvar, hvor anfører Andreas Holm som bekendt er væk og unge Hans Christian Bonnesen ude med en kravebens-skade.

Trods sin unge alder, er det en relativt erfaren spiller, FCH har slået kløerne i. Han har rødder i DR Congo, er født og opvokset i Schweiz, men har boet flere år i Canada, hvor han har spillet for Toronto FC og Montreal Impact i den bedste nordamerikanske liga, MLS. Han kom til Hobro IK i sommeren 2019 og er noteret for 12 superligakampe i sidste sæson, primært i det centrale forsvar.

Sidste kamp i den gule trøje, var også jydernes sidste i Superligaen i denne omgang, da det ikke lykkedes at besejre Lyngby BK over to play-off kampe. Onkony selv fik en ærgerlig afslutning, da han blev udvist efter tumult i en hektisk slutfase. Det betyder også, at han må starte sin FCH-karriere med to spilledages karantæne.

FAKTA
Brandon Onkony (f. 02.12.1997)
Nationalitet: Schweiz / DR Congo
Position: Midterforsvar
Klubber (ungdom): Lausanne Sport, Montreal Impact
Klubber (senior): Montreux-Sports FC (Schweiz), Montreal Impact (Canada), FC Montréal (USA), TFC Academy (Canada), Toronto FC (USA),  Kjellerup IF, Hobro IK, FC Helsingør
Kampe / Mål for FCH: 0/0

Scoutet til FCH-stilen
Til FC Helsingørs hjemmeside siger Brandon Onkony om klubskiftet:
– Jeg glæder mig til at spille i den måske stærkeste NordicBet Liga nogensinde. Først skal vi finde vores niveau og sætte barren, og så tror jeg vi har en trup der på længere sigt godt kan gøre sig i den bedre halvdel i tabellen.

Han sætter også ord nogle ord på sine egne kompetencer:
– Jeg vil gerne være med til at spille bolden frem, og udnytte mine styrker som boldspillende forsvarsspiller. Selvom jeg er fysisk stærk, og god med hovedet, har jeg også forcer i det opbyggende spil, hvor jeg kan spille den fremad med begge fødder.

At Brandon Onkony ligner Nikolaj Hansens kommende makker i det centrale forsvar kan næppe tolkes anderledes, udfra den præsentation sportslig ansvarlig Brian Gellert giver den nye spiller:
– Han har været på vores liste længe og det vi har set fra ham de sidste par uger, hvor han har trænet med heroppe, har bekræftet os i, at han var den rette mand til vores midterforsvar. Han er stor, fysisk stærk og hurtig, og så er han også god på bolden. Han er scoutet til den måde vi gerne vil spille fodbold på, og jeg tror de af vores fans, der har set ham i vores seneste træningskampe, kan bekræfte at han allerede nu ligner en forstærkning.

FC Helsingør skriver, at Onkony har fået tildelt trøje nummer 5.