Talentchef Carit Falch ny U21-landstræner i Lithauen

Carit Falch blev torsdag præsenteret som ny U21-landstræner i Lithauen. Foto: Lietuvos Futbolo Federacija

FC Helsingør skal ud og finde ny talentchef. Det står klart efter at Carit Falch torsdag aften tog beslutningen om at tage imod nye udfordringer som U21-landstræner i Lithauen.

Det er første gang det baltiske land udpeger en udenlandsk træner til deres U21-landshold og Falch skal udover U21-landsholdet også arbejde med unge talenter i akademiprojekter og lignende tiltag for at højne standarden i Lithauen, skriver det Lithauiske Fodboldforbund på deres hjemmeside.

Kontakten til Lithauen er blev skabt gennem den tidligere Brøndby-spiller og træner Auri Skarbalius.

Lithauens U21-landshold er i kvalifikationsgruppe med Danmark, Polen, Finland, Georgien og Færøerne til U21 Europamesterskabet i 2019.

FC Helsingør hentede Carit Falch til klubben i sommeren 2015 og han har haft stor betydning i opbygningen af FCHs talentudvikling.

Selvom Falch også har trænet Brønshøj Boldklubs 1. divisionshold, er det i rollerne som talentudvikler og eliteungdomstræner han vil være mest kendt. Fra 2011-14 var han således talentchef og A+ træner i HB Køge og før det, var han i tre år cheftræner på U-liga holdet i FC Nordsjælland, ansvarlig for klubbens U16 projekt og et halvt år ansvarlig for Scout & Analyse på Superligaholdet.