Synsrapport: Jordvoldene på stadion er sikre nok

Stadionentreprenør har ikke begået håndværksmæssige fejl

Kønt er det ikke, men det er sikkert nok at indfinde sig på jordvoldene bag målene på Helsingør Stadion, siger en ny synsrapport. Foto: Claus Birch.

En synsrapport fastslår, at jordvoldene bag de to mål på Helsingør Stadion er opført håndværksmæssigt korrekt. Dermed må Helsingør Kommune selv til lommerne, hvis der skal rettes op på denne stærkt kritiserede del af byggeriet.

Græsset er som regel ikke grønnere på den anden side, siger man. Når det kommer til det nye Helsingør Stadion rammer det gamle ordsprog også plet, for her er græsset ikke grønt, uanset hvilken af de to jordvolde bag målenderne man betragter. Faktisk er det mere vissent og kvalt af ukrudt. En øjebæ som selv de mest farverige reklamer ikke kan skjule og meget langt fra det prospekt der blev fremlagt, da byggeriet blev præsenteret tilbage i 2017.

Jordvoldene er siden været genstand for megen debat. Udover et udseende der skæmmer hele byggeriet, opstod der problemer med vedligehold, fordi skrænterne var så stejle, at det ikke var muligt at vedligeholde beplantningen. Der blev også sat spørgsmålstegn ved om de var konstruktionsmæssigt stabile og dermed sikre at færdes på.

Derfor blev der i maj 2020 igangsat en synssag, der skulle fastslå om voldene var konstrueret rigtigt. Der er nu kommet svar og en rapport fastslår at det håndværksmæssige arbejde er udført korrekt af entreprenøren. Ifølge fagfolkene er jordvoldene stabile nok – også til at bære mange mennesker, så der er mere tale om et kosmetisk problem. Udtrykket er usammenhængende, og jordvoldene skulle i realiteten være dækket af græs, men grundet erosionen er dette langt fra tilfældet over alt, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det ligger dog allerede fast, at der ikke vil blive brugt flere penge på jordvoldene. Et politisk flertal bestående af Socialdemokratiet og Konservative ønsker ikke at bruge penge på arbejdet.

– Der er enighed om, at vi ikke gør mere ved dem. Vi kaster ikke en lille million efter nogle jordvolde, som lige nu ikke har den store effekt. Det er ikke noget, som kommer til at give flere tilskuere på stadion, så det vil være spild af penge, siger Claus Christoffersen (S), der er ny formand for Idræts – og Fritidsudvalget til Frederiksborg Amts Avis.

Ifølge avisen vil han i stedet se sagen i et større perspektiv, i diskussionen om hvorvidt Helsingør Stadion skal udbygges så det lever op til kravene i Superligaen.