Skive IK – FC Helsingør 1-0

1. Division, 3. november 2016 på Spar Nord Arena

Det lykkedes ikke FC Helsingør at følge op på søndagens sejr over AB, da det torsdag aften blev til nederlag i Skive, i den direkte sending på TV3 Sport 1. Med 1-0 sejren understregede Skive deres styrke på Spar Nord Arena, hvor de nu har hentet 18 af 24 mulige points. Samtidig må Christian Lønstrup konstatere, at hans hold endnu ikke har vundet på udebane i 1. Division i denne sæson.

I modsætning til efterårets tidligere udekampe, var de lyseblå heller ikke oppe på det niveau, der har kendetegnet holdet. Skives sejr var fortjent, omend FCH havde de chancer der kunne have sikret ihvertfald ét point og gjort hjemturen lidt kortere for de godt tyve FCH-fans, der havde taget den lange tur.

Med Ricki Olsen og Johannes Ritter som to meget offensive backs, var det de lyseblå der kom bedst fra start mod det unge Skive-hold. Efter seks minutter kom den første chance, da en frisk spillende Ricki Olsen rundede Simon Sterring. André Riel var centimeter fra at nå op til et hovedstød, men istedet kom chancen til Johannes Ritter, der tvang Daniel Krog ud i en flot redning.

Efter 11 minutter havde FCH bolden i mål, men Martin Kochs frispilning til André Riels scoring blev markeret som offside. To minutter senere fik Skive-forsvaret blokeret en afslutning fra Johannes Ritter og i det hele taget, var det gæsterne der sad solidt på opgøret.

Midtvejs i halvlegen fik Skive arbejdet sig tilbage i kampen, ikke mindst takket være den rutinerede anfører John Dyring. FCH nåede dog at få en enkelt chance mere, da Mads Aaquist stak André Riel i dybden, men angriberen måtte se sin afslutning passere forbi det lange hjørne.

I stedet fik Aris Vaporakis mere og mere travlt og leverede en flot redning inden pausen fra Jeppe Mogensen.

Også efter pausen kom FCH bedst fra start, men det holdt ikke så længe. For meget spil blev forsøgt spillet igennem centralt og dermed fik gæsterne ikke skabt ret mange chancer.

Kampens eneste mål faldt efter 68 minutters spil, efter en kontroversiel episode. Dommer Henrik Overgaard takserede en tackling fra Vito Hammershøy-Mistrati som en tilbagelægning til målmand Aris Vaporakis og dermed frispark til Skive, få meter fra FCH-målet. Dét fik Mads Aaquist i første omgang afværget, men returen blev spillet tilbage i feltet og her helkiksede Ricki Olsen, således at Jeppe Mogensen kunne tordne bolden i mål, uden chance for Vaporakis.

Christian Lønstrup forsøgte med en dobbelt indskiftning, der sendt Mikkel Fossum Basse og Matthias Andersen på banen, men det gav ikke meget dynamik hos FCH.

De lyseblå nåede således kun en enkelt alvorlig chance mere inden slutfløjtet, da André Riel fik frispark på kanten af Skive-feltet, i næstsidste minut af ordinær spilletid. Daniel Krog kunne ikke holde bolden, men returen formåede en presset Vito Hammershøy-Mistrati kun at sende i sidenettet.

– Nu skal jeg passe på, hvad jeg står og siger her, lige efter kampen. Men vi spiller mod et meget ungt Skive-hold, som ikke kommer til særlig meget. Jeg sagde til spillerne i pausen – og inden kampen – at de klogeste ville vinde i dag. Vi viste os så, at være de mest ubegavede spillere på banen, sagde Lønstrup efter opgøret til TV3 Sport 1.

– I enkelte faser i kampen er jeg egentlig rimelig tilfreds, men vi sætter ikke tingene ordentlig og så vinder man ikke. I første halvleg er vi for dårlige på bolden, men efter pausen synes jeg egentlig vi får sat spillet, indtil de scorer deres mål, tilføjede en skuffet FCH-træner.

1. Division, 16. runde
Torsdag d. 3. november 2016, kl. 18 på Spar Nord Arena

Skive IK – FC Helsingør
1-0 (0-0). Tilskuere: 458
1-0 Jeppe Mogensen (68)

Skive IK (4-2-3-1): Daniel Krog – Emil Søgaard, Mads Eriksen, Rasmus Lauritsen, Simon Sterring – John Dyring (Anf), Frederik Brandhof – Jesper Henriksen, Mathias Pedersen (46.: Oliver Pedersen), Mathias Bersang (57.: Andreas Kock) – Jeppe Mogensen (85.: Magnus Jensen).
Ikke benyttet: Emil Kobberup (M), Rasmus Nørskov, Frederik Buur, Jeppe Bjerregaard.
Cheftræner: Kim Kristensen

FC Helsingør (4-4-2): Aris Vaporakis – Ricki Olsen, Andreas Holm (Anf), Rasmus Minor Petersen, Johannes Ritter (71.: Matthias Andersen) – Mathias Gehrt (77.: Tobias Christensen), Morten Bertolt (71.: Mikkel Fossum Basse), Vito Hammershøy-Mistrati, Mads Aaquist – Martin Koch, Andre Riel.
Ikke benyttet: Mikkel Bruhn (M), Alexander Fioretos, Morten Hegaard, Souheib Dhaflaoui.
Cheftræner: Christian Lønstrup

Advarsler:  John Dyring (22), Rasmus Lauritsen (81), Skive.

Dommer: Henrik Overgaard