Så er de i gang: Hybridbanen klar i foråret 2023

Nyt træningsanlæg er ikke kun for landsholdet

Der arbejdes på den nye hybridbane ved Helsingør Stadion. Foto: Poul Brink Albers.

Anlægsarbejdet er i fuld gang. Om et års tid vil en topmoderne hybridbane stå klar, bare et langt indkast fra Helsingør Stadion. 

Der er blevet talt meget om hybridbanen det sidste års tid. Nu er snakken afløst af gravemaskiner og når fodboldsæsonen 2023 sparkes i gang, vil et nyt moderne træningsanlæg stå klar i Helsingør.

Det nye anlæg er resultatet af et samarbejde mellem Helsingør Kommune, DBU og Marienlyst Strandhotel. Det vil således ikke kun være et betydelig løft af kommunens idrætsfaciliteter, men også betyde at Herrelandsholdet i årene fremover, fortsat kan afholde landsholdssamlingerne i Helsingør.

– Det er et vigtigt spadestik for både os og Helsingør. Byen har i sommers vist på sin helt egen og overvældende måde, hvad det vil sige at være hjemby for landsholdet, og har været en base for os i mange år. Derfor er det fantastisk, at vi nu kan fortsætte samarbejdet og påbegynde en ny rejse sammen, og tage første stik til en ny og topmoderne bane for landsholdet. Dermed er vi sammen om at kunne sikre de bedst mulige vilkår og betingelser for fortsat at kunne præstere på højeste niveau, sagde DBU’s direktør Jakob Jensen, da han tog første spadestik til anlægget for mindre end en uge siden.

FAKTA
Helsingør Kommune, DBU og Marienlyst Strandhotel investerer i fællesskab i en kommende hybridbane ved det nye Helsingør Stadion.
Kommunen bidrager med 11,7 mio. kr., DBU med 1 mio. kr. og Marienlyst med 5 mio. kr.

I år er det tyve år siden, at et dansk landshold første gang fik base i Helsingør. Dengang var det U21-landsholdet og i 2006 fulgte Herrelandsholdet trop, efter gentagne baneproblemer i Vedbæk.

Indtil nu har det gamle stadion på Ndr. Strandvej været landsholdets “hjem”, men fra 2023 bliver det istedet det nye anlæg ved Helsingør Hallen.

Det er dog ikke kun for landsholdets samlinger der bygges, understreger borgmester Benedikte Kiær (K).
– Vi er utroligt stolte af vores landhold og glade for, at de har hjembase her. Det er stort og fantastisk at mærke det fællesskab, der er om landsholdet. Jeg er overbevist om, at det er med til at inspirere og styrke vores foreningsliv i kommunen. Jeg glæder mig selvfølgelig også over, at vores lokale erhvervsliv kan se mulighederne i samarbejdet og sammen med kommunen investerer i fremtiden. Også så andre kan have glæde af anlægget, når landsholdet ikke er her. Det er alt i alt meget lovende for årene, der kommer.

Aftalen om den nye bane indebærer således, at andre brugere kan benytte banen, når den ikke bruges af landsholdet.

Den nye bane forventes at være klar i begyndelsen af 2023.